Haberler

AK Parti'nin Karabük Mitingi - Detaylar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye bu anayasa değişikliğiyle birlikte 10 yıl içinde 2 kat daha büyüyecek, 3 trilyon milli gelire ulaşacak, kişi başı milli gelir 25 bin doların üzerine çıkacak.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye bu anayasa değişikliğiyle birlikte 10 yıl içinde 2 kat daha büyüyecek, 3 trilyon milli gelire ulaşacak, kişi başı milli gelir 25 bin doların üzerine çıkacak. İşte bunu gördükleri için koro halinde, dışarıda içeride engellemek için, milletin aklını çelmek için akla hayale gelmedik planlar, yalanlarla maalesef milleti oyalamaya çalışıyorlar." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Karabük'te yapılan yatırımlara değinerek, okul sayısını artırdıklarını, bilgisayarlarla donattıklarını anlattı. 5 yıldızlı otel konforunda 300 yataklı Karabük Devlet Hastanesini hizmete açtıklarını, ambulans sayısını 3'ten 32'ye çıkardıklarını da belirten Yıldırım, kente 8 bin 800 kapasiteli 7 öğrenci yurdu yaptıklarını, 3 bin yataklı 3 yurdun yapımının da devam ettiğini bildirdi.

Karabük'te 2002'de 7 kilometre bölünmüş yol varken, bunun üzerine 102 kilometre ilave ettiklerini anlatan Yıldırım, Karabük'ün güneyine yapılacak çevre yolunun ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

"Yalanlarla milleti oyalamaya çalışıyorlar"

Konuşması sırasında hayırsever Şefik Dizdar'ı yanına çağıran Yıldırım, Dizdar'ın Karabük Üniversitesi için sivil havacılıkta eğitim gören havacılar için havalimanı yapacağını belirterek, bunun için kendisine teşekkür etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde rayların dışarıdan alındığını, kendisinin Karabük Demir Çelik Fabrikası'nda yapılmasını istediğini dile getiren Yıldırım, kendilerine "Yapılamaz" denildiğini, ancak şimdi Karabük'ün, İran ve diğer memleketlere ray sattığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, Karabükspora da kente katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Karabük Demirçelikin (KARDEMİR) istihdam seferberliğine katılacağını ve çalışanlarının yüzde 10'u kadar yeni işçi alacağını bildiren Yıldırım, ilave olarak trenlere tekerlek imalatı için de 500 milyonluk yatırım yapacaklarını aktardı. Fabrikanın 36 metre yerine 72 metrelik ray yaptığını belirten Yıldırım, Karabük-Irmak-Zonguldak tren yolunu yenileyerek hizmete aldıklarını, Karabük-Safranbolu-Bartın yolunu da bölünmüş yol haline getireceklerini kaydetti.

16 Nisan'dan sonra millete daha fazla hizmet üreteceklerini dile getiren Yıldırım, "Türkiye bu anayasa değişikliğiyle birlikte 10 yıl içinde 2 kat daha büyüyecek, 3 trilyon milli gelire ulaşacak, kişi başı milli gelir 25 bin doların üzerine çıkacak. İşte bunu gördükleri için koro halinde, dışarıda içeride engellemek için, milletin aklını çelmek için akla, hayale gelmedik planlar, yalanlarla maalesef milleti oyalamaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Notlar

Başbakan Yıldırım'ın konuştuğu miting alanına "Kararımız net, Karabük tabii ki evet", "Karabük evet diyor", "Daima millet, kararımız evet", "Önce memleket tabii ki evet" yazılı pankartlar asıldı. Miting alanındaki vatandaşlar da Türk bayrakları ve AK Parti flamalarının yanı sıra, "Kararımız evet" yazılı flama ve dövizler taşıdı.

Mitingi, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un bazı yöneticileri ve futbolcuları da izledi.

Binali Yıldırım'a, Karabük programında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili ve bazı yetkililer eşlik etti.

Mitingin sonunda Yıldırım ve beraberindekiler, alandaki vatandaşlara karanfil attı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title