Haberler

AK Parti'nin Kapatılması İçin Açılan Davaya Yurt Dışından da Tepkiler Geliyor

AK Parti'nin Kapatılması İçin Açılan Davaya Yurt İçinden Olduğu Kadar, Yurt Dışından da Tepkiler Geliyor.

AK Parti'nin kapatılması için açılan davaya yurt içinden olduğu kadar, yurt dışından da tepkiler geliyor.

İngiltere'deki İşçi Partisi'nin önüüzdeki dönem milletvekili adayı olan Funda Pepperell konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayınladı.

Pepperell, yaptığı açıklamada, gelişmeleri endişe ile izlediğini ifade ederek, "Türkiye demokrasisi gelişmekte olan bir ülke, siyasi partiler toplumların siyasi tercihlerinin temsilcileridir. Fikirlerini beğenmediğiniz siyasi partileri kapatarak ileri gelenlerini yasaklayarak, ne beğenmediğiniz siyasi fikirleri engelleyebilirsiniz ne de demokrasiyi işletebilirsiniz" dedi.

Siyasi partilerin temsil ettiği siyasi fikri geliştirebilmesi için karşıt fikre ihtiyaç duyduğuna da dikkat çeken Pepperell, "Siyasi partinin fikirlerini çürütmek, yasaklamadan değil, tam tersi alternatif siyasi parti üretmekten geçer. Ancak bu şekilde demokrasi kendi dengesini toplumlara sunabilir. Gericilikle suçlanan siyasi partiyi gerici anlayışlarla yok etmeye çalışmak sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin dış dünyadaki prestijini bozacağı gibi, içeride toplumlar arası ciddi kutuplaşmayı da körükleyecektir. Hukuk ancak demokrasiye hizmet ettiği müddetçe adalet dağıtabilir. Yasakçı uygulamaların demokrasilerde yeri yoktur, olamaz da" şeklinde konuştu.

(HU-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title