Haberler

AK Parti'nin Kapatılma Davası İddianamesi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti Hakkında Açtığı Kapatma Davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç'ın da Aralarında Bulunduğu 71 Partiliye 5 Yıl Süreyle Siyaset Yasağı Getirilmesini Talep Etti. 5 Bakan, 11 Parti Yöneticisi, 13 Eski Milletvekili, 3 İl Belediye Başkanı, 7 İlçe Belediye Başkanının da Aralarınd...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın da aralarında bulunduğu 71 partiliye 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirilmesini talep etti. 5 bakan, 11 parti yöneticisi, 13 eski milletvekili, 3 il belediye başkanı, 7 ilçe belediye başkanının da aralarında bulunduğu 71 partilinin 5 yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamayacaklarına karar verilmesi istenen iddianamede, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili sözleri nedeniyle Hasan Balaman, Hüsnü Tuna ve Fatma Şahin'in de isimleri yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat, Bülent Gedikli, Egemen Bağış, Nükhet Hotar Göksel, Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Grup Başkan Vekilleri Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Nihat Ergün ve Nurettin Canikli, Genel Sekreter İdris Naim Şahin, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle, TBMM İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Başbakanlık eski Müsteşarı ve İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Kayseri Milletvekili İrfan Gündüz, Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Kilis Milletvekili Hasan Kara, İstanbul Milletvekili Güldal Akşit, Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Sivas Milletvekili Selami Uzun, Mersin Milletvekili Zafer Üskül, Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Erzurum milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve Muhyettin Aksak, Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti kurucusu ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler, Başbakan Erdoğan'ın danışmanı ve parti kurucusu Cüneyd Zapsu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Ulukışla İlçe Teşkilatı yöneticileri Ali Uğurlu, Kamil Ünal, Mustafa Burna ve Ali Tekin, Samsun'un Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Afyon Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı, İzmir İl Başkan Yardımcısı Ayşe Yüreklitürk, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Seydişehir Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve milletvekili aday adayı Ahmet Şükrü Kılıç ile eski AK Parti milletvekilleri Fahri Keskin, Nihat Eri, Eyüp Sanay, Tayyar Altıkulaç, Ömer Özyılmaz, Cavit Torun, Musa Uzunkaya, Ersönmez Yarbay, Ahmet Faruk Ünsal, Mehmet Elkatmış, Abdullah Çalışkan, Resul Tosun, Muzaffer Külcü".

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title