Haberler

AK Parti'nin İzmir Mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Halka Hitap Etti. Erdoğan, "Baykal'ın Listesinde 20 Miting Var. Yaptıkları Bişey Yok. Tek Bildikleri, Cek ve Cak. Hep Gelecek Zamanlı Konuşuyorlar, 'Şunu Yaptık, Bunu Yaptık' Diyemiyorlar. Türkiye'de Çakılı Bir Çivisi Var mı? Bunlar Çakılı Olanı Söker, Dikili Ağaçları da Yakarlar" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de halka hitap etti. Erdoğan, "Baykal'ın listesinde 20 miting var. Yaptıkları bişey yok. Tek bildikleri, cek ve cak. Hep gelecek zamanlı konuşuyorlar, 'şunu yaptık, bunu yaptık' diyemiyorlar. Türkiye'de çakılı bir çivisi var mı? Bunlar çakılı olanı söker, dikili ağaçları da yakarlar" dedi.

Gündoğdu Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP'yi ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. Meydanlara gelen gelmeyen bütün vatandaşların kardeşleri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bizim kılavuzumuz aşk kılavuzu, hak aşığının kılavuzu. Büyük Türk bilgesi Yunus Emre'nin dediği gibi, 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun bağı gönüller, gönüller yapmaya geldim'" diye konuştu. Birlik çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, "'Beyaz Türkler, siyah Türkler' dediler, ama bizde tek

Türk var. Türk, Kürt, Boşnak, Laz, Abaza Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altındadır. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğruna ölen varsa vatandır'" dedi. AK Parti'nin sloganının 'Durmak yok, yola devam' olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sloganlarını meydandaki vatandaşlara tekrarlattı. Genç Parti'nin mazotu 1 YTL'ye düşüreceği vaadine de değinen Başbakan Erdoğan, "Biri çıkıp 'mazotu 1 YTL yapacağım' diyor. Baykal da hesaplar içinde, bunun

yollarını arıyor. Bir yere sağlam basarız. Milleti aldatmayız, olabilecek olanı söyleriz. 'Mazotu 1 YTL'ye indireceğim' diyenler gelsin, babasının ve kardeşinin 9 katrilyonluk borçlarını ödesinler. Dürüstlükten bahsediyorlar, gelsinler, o zaman Türkiye'de yargılansınlar" dedi.

Oy kullanmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan; verilecek oyun namus, şeref, iffet ve gelecek nesillere yönelik bir karar olduğunu belirterek, "Oy, futbol takımı taraftarı gibi verilmez. Futbol takımı tutar gibi parti tutarak oy verilmez" diye konuştu. Şehit cenazelerindeki olaylarla ilgili ise Başbakan Erdoğan, "Bazıları, cami avlularını siyaset meydanına çevirdi. Bizim cenazelerimizde bağırma çağırma olmaz. Sessizlik olur, şehide saygı olur. Bunların belli işaretleri var, sanıyorlar ki

sene 1999. Geçti o iş. Cenazeye saygısı olmayana millet cevabını verecek" ifadelerini kullandı. "Vatandaşın üzerine yağlı urgan atılmaz" diyen Erdoğan, milletin bütün bu olanların farkında olduğunu ifade etti ve milletin gereken cevabı 22 Temmuz'da vereceğini söyledi.

Türkiye'yi kapalı rejime sürüklemek isteyenlerin olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, bu insanların başarılı olamayacaklarını söyledi. CHP'nin tek başına iktidar olamayacağını savunan Başbakan Erdoğan, "İl başkanını vali tayin eden bir zihniyete, bu millet oy vermez" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN ÜZERİNDE MİLLET VAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Başbakan Erdoğan, "Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e büyük bir haksızlık yapıldığını savundu. Erdoğan, "Alanım ekonomi, biraz matematik bilirim. Ama ben bile tereddüte düştüm. Dedim 357 mi büyük 367 mi? Sonra bu da yetmedi, bir de ahbaplarıma sordum. Onlar da bana 'Tabi ki bu ortada' dediler. Fakat Anayasa Mahkemesi'nin üstünde bir merci yok. Biz düşündük, 'bu kararı kim verebilir?' dedik, o merciyi bulduk. Yani böyle bir karar var, 'o merci millet' dedik. 'Biz millete

gidelim' dedik" diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında Baykal'ın milletvekillerini meclise sokmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "İçlerinden bir tanesi ölümü göze alarak meclise girdi. Parlamentoda seçimi bu şartlarda yaptık. Bunlar tarihe geçecek" dedi.

Muhalefettekilerin AK Parti'ye "IMF'ci" dediğini belirten Başbakan Erdoğan, IMF döneminin 1989'dan beri süregelen bir durum olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bize 23.5 milyar dolar borçla verdiler. Şimdi bu borç 8.5 milyar dolara düştü. Merkez Bankası'nın 26 milyar doları vardı, şimdi 66 milyar doları var. Halep oradaysa, arşın Gündoğdu Meydanı'nda" ifadelerini kullandı.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan konusunda AK Parti'nin tutumunu eleştiren muhalefete yüklenen Başbakan Erdoğan, "İdam sizin döneminizde vardı. İmralı'yı dayayıp döşeyen siz değil miydiniz? Şimdi bize diyorsunuz ki 'F Tipi'ne niye almıyorsunuz Öcalan'ı?'. Ne yapalım, terörizmi daha da mı yaygınlaştıralım. Ama bunların niyeti o, karıştırmak" dedi.

Başbakan Erdoğan, iktidara geldikleri dönemde kişi başına düşen milli gelirin 2 bin 500 dolar olduğunu, şimdi ise bu rakamın 5 bin dolar olduğunu, 2013'te de 10 bin dolar olacağını söyledi. AK Parti'nin İzmir'e bir çivi bile çakmadığını söyleyenlerin nezaket sınırlarını aştığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunlarda göz var ama görmüyorlar. Çünkü işlerine gelmiyor" dedi.

"BUNLAR İLERİCİ DEĞİL, GERİCİ BUNLAR"

İzmir'de sağlık, eğitim, ulaşım konusunda hükümetin yaptığı yatırımlardan söz eden Başbakan Erdoğan, bunların muhalefet tarafından görülmediğini iddia ederek, "Bunlar ilerici değil, gerici bunlar. Bu ülkeye, patinaj yaptırdılar, geri saydırdılar" diye konuştu. Sağlık alanında İzmir'de yapılan yatırımlara değinen Erdoğan, işçi emeklisinin artık kuyruklarda beklemediğini belirterek, "Ben de işçi emeklisiyim. Kuyruklarda beklemenin ne demek olduğunu bilirim. Doktorların 'Gel özel muayenehaneme' dediği

günleri bilirim. Ama şimdi var mı böyle şeyler? Yok. Daha ne yapalım, soruyorum sizlere? Bizde millete efendilik yoktur, millete hizmetkarlık vardır. Biz bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Geçen hükümetler döneminde işçilerden 13.5 katrilyon nema diye adlandırılan bir para kesildiğini ifade eden, "Sizlere sesleniyorum. Bu paraları size ödediler mi? Ödemediler. Ama bu parayı biz ödedik. Onlar borçlandı, biz ödedik" diye konuştu. İzmir'deki sağlık personeli sayısının AK Parti hükümeti döneminde arttığını ifade eden Başbakan Erdoğan, İzmir'e sadece bakım onarım için 237 trilyon para gönderildiğini söyledi. Çevreyolunun bir türlü bitirilemediğini belirten Erdoğan, bu yolun iktidarları

döneminde tamamlandığını ifade ederek Çiğli hattının da yapılacağı müjdesini verdi. Kendileri için hizmet yapmanın önemli olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz İzmir'e, güzel İzmirliler'e gereken herşeyi yapıyoruz. Bizim için 'İzmir'de filanca parti, iş yapmayalım' anlayışı yok. Bizim için İzmir'de güzel İzmirliler var" dedi. Türkiye'nin özleminin birlik ve bütünlük siyaseti olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bizim siyasetimiz, 70 milyon insanımızı düz gören bir siyasettir. Bölgelesel, etnik,

dinsel milliyetçiliğe karşıyız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını vatandaşlarla hep birlikte 'Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda' şarkısıyla tamamladı. Daha sonra vatandaşlara karanfil atan Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bakanlar ve milletvekili adayları ile birlikte Ege Türküsü eşliğinde Gündoğdu Meydanı'ndan bazı açılışları gerçekleştirmek üzere Konak Meydanı'na geçti.

(EY-YB-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title