Haberler

AK Parti'nin İstanbul'daki İlçe Mitingleri

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu Kılıçdaroğlu bir zavallı, zavallı. Kendine güveni yok, oy istediği millete güveni yok. Aday olur İstanbul'dan büyükşehir belediyesine, oy verecek sandığı bulamaz. Kağıthane'ye 'Kağıttepe' der. Allah aşkına bu ülkede bunların bir dikili ağacı var mı?" dedi.

AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Ataşehir'de halkla buluşan Davutoğlu, dün ve bugün İstanbul'un 10 ilçesinde miting ve toplantı yaptıklarını anımsattı.

Davutoğlu, bu sabah Beykoz'dan başladıklarını, ikinci duraklarının Ataşehir olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AK Parti ve diğer partiler arasındaki fark bu. AK Parti, Türkiye'nin her yerinde, İstanbul'un her ilçesinde bütün mevcuduyla hazır. 25 Nisan'da seçim kampanyamızı başlattık. O günden bugüne 73 ilimizde, bu 98'inci mitingimiz. Bütün illerimizi dolaşıyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Hakkari'de de vardık, Tekirdağ'da da, Kars'ta da, Muğla'da da, Diyarbakır'da da, İzmir'de de. Diğer partiler ise sadece belli bölgeleri kendilerine ayırmışlar. 81 vilayetimize gidip tüm Türkiye ile kucaklaşacağız. Bütün Türkiye ile kucaklaşan, 81 vilayette miting yapan tek parti AK Parti'dir. Vatandaşlarımızın hepsiyle, her vilayetle, her bölgeyle bir arada geleceğe yürüyen tek parti AK  Parti'dir. Geçen seçimlerde CHP 33 ilde milletvekili çıkaramadı. MHP 45 ilde, HDP ise 65 ilde. Biz ise 81 ilin 78'inde milletvekili çıkardık. İnşallah 7 Haziran'da 81'de 81 yapacağız. O zaman milli birliğin garantörü olan, milli birliğin kurucusu, koruyucusu olan parti kim? AK Parti, Türk, Kürt, Boşnak, Rumelili, Kafkasya'dan, Orta Anadolu'dan, Sünni, Alevi herkesi birleştiren tek parti. Kalkınabilmek için birinci şart milli birliği korumaktır."

Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'a giderken birtakım kumpaslar ve tuzaklarla AK Parti'nin önünün kesilmek istendiğini vurguladı.

Türkiye'yi 12 yılda nereden nereye getirdiklerine herkesin şahit olduğuna işaret eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"12 yıl önce Türkiye, IMF'ye muhtaç, hasta adam olarak görülen bir ülkeydi. IMF'ye borcu kim bitirdi? Şimdi Bahçeli, Kılıçdaroğlu dolaşıyorlar. Onlar IMF'ye borç yaptı, biz onların borcunu bitirdik. Bahçeli, Başbakan Yardımcısıydı. Kılıçdaroğlu da SSK Genel Müdürü'ydü 90'lı yıllarda. 2002'de biz iktidara geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti başka ülkelerden aldığı, alacağı hibe silahlara, hibe mühimmata, hibe tanka muhtaçtı. 12 yıl içinde hibe edilen bir Türkiye'den kendi tankını yapan bir Türkiye'ye kim getirdi? Kendi uçağını yapan bir Türkiye'yi kim inşa ediyor? Milli bölgesel uçağımızın startını verdik. İnşallah 2019'da Türk semalarında yüzde 100 Türk yapımı sivil uçaklar uçacak. 2023'te inşallah kendi savaş uçağımız bu semalarda uçacak. Kim yapıyor bunları? Onlar konuşur, AK Parti yapar."

Türkiye'nin geçmişte her alanda olduğu gibi sağlıkta da bir anlamda bütün vatandaşlara işkence eden hastanelerle karşı karşıya olduğunu anlatan Davutoğlu, "Kuyrukta bekleyenler, ilaç bulamayanlar vardı. Şimdi ilaç kuyruğunda bekleyen hiç vatandaşımız kaldı mı? Emekliler kuyruklarda saatlerce maaş için beklerlerdi. Orada kalp krizi geçirip vefat ederlerdi. Banka kuyruğu kaldı mı? Emeklilerimizin maaşını 12 kat artırdık. SSK emeklisi 257 lira alıyordu. Şu anda 1077 lira alıyor. Bağ-Kur tarım emeklisi 66 lira alıyordu. Şu anda 816 lira alıyor. Bunları kim yaptı? AK Parti" dedi.

Davutoğlu, Türkiye'yi yüceltmeyi siyasetin esası olarak bildiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Onun için Ataşehir, İstanbul, bütün Türkiye, son 12 yıl içinde bize 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandumda tam destek verdi. Şimdi de desteğe hazır mısınız? Bakın, biz sizden eminiz. İnşallah 7 Haziran'da birinci parti olacağız. Ama diyelim olamadık. Ben diyorum 'Görevi bir arkadaşıma tevdi ederim'. Ama Kılıçdaroğlu böyle söyleyebiliyor mu? Çünkü millete güvenmiyor. Kendine güvenmiyor. 'Yüzde 25 alırsam yeter' diyor. Yüzde 35 ise gece rüyada gördüğü hayal. Bahçeli diyebiliyor mu? O da 'Yüzde 15 puanı tutturursam, muhafaza edersem yeter' diyor. Hele hele İstanbul'a gelip özgürlükçü, barış güvercini gibi davranıp, Doğu'da, Güneydoğu'da halka baskı yapan örgütle iş birliği içinde baskı yapan Demirtaş bunu söyleyebilir mi? Çünkü onlar millete güvenmez. Ama biz size güveniyoruz. Bakın Kılıçdaroğlu çıktı, bir mega proje açıkladı kendince, o da çalıntı. 2035 yılında. Biz ise 2019'a kadar 4 yıllık dönemde yapacaklarımızı söylüyoruz. Diyoruz ki 'Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa edeceğiz inşallah'. Biz söz verdik mi yaparız. Marmaray'ı söz verdik, yaptık. Şimdi Avrasya Tüneli'ni söz verdik, yapıyoruz. O zaman hiç tereddüt etmeyin. İstedikleri kadar konuşurlarsa konuşsunlar."

Davutoğlu, yüreklerinde bu iman, vatana olan aşk varken eğilmeyeceklerini söyledi.

Üçüncü havalimanının engellenmeye çalışıldığını dile getiren Davutoğlu, "Çünkü Avrupa'da başka şehirler havalimanlarının merkezleriydi. Şimdi dünyanın merkezi İstanbul'a kayıyor. Yurt dışındakiler rahatsız ama bizim içerideki iş birlikçiler de rahatsız" diye konuştu.

Mitinge katılanlara, " İstanbul'u Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun, Kafkaslar'ın merkezi yapacak mıyız? İstanbul'u Asya'nın, Avrupa'nın, Afrika'nın merkezi yapacak mıyız?" diye seslenen Davutoğlu, bu nedenle kendilerine dünyanın en büyük havalimanının lazım olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bu sene üçüncü köprüyü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşallah hizmete açacağız. Havalimanını da yapacağız, Kanal İstanbul'u da yapacağız. Dünyanın ilk üç katlı tünelini de yapacağız. Bunları yapacağız dediğimiz zaman siz bize noter tasdiki soruyor musunuz? Neden? Çünkü bize güveniyorsunuz. Kendisiyle milleti arasına noter sokandan hayır gelir mi? Bu şu demek, 'Millet bana güvenmiyor bari noter güvensin'. ya milletin güvenmediğine noter nasıl güvenecek? Bu Kılıçdaroğlu bir zavallı zavallı. Kendine güveni yok, oy istediği millete güveni yok. Aday olur İstanbul'dan büyükşehir belediyesine, oy verecek sandığı bulamaz. Kağıthane'ye 'Kağıttepe' der. Allah aşkına bu ülkede bunların bir dikili ağacı var mı? Dönüp 'Şu da CHP'nin, MHP'nin ağacı, eseri' diyeceği bir şey var mı? Ama bakın 737 hastane yaptık. 18 bin kilometre duble yol yaptık. Hepsi AK Parti'nin eseri. Otoyollar yaptık, hızlı tren yaptık, kimin eseri?"

"Elinden tutun şu Marmaray'a bir bindirin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu parayı, gelirleri ne yaptınız?" diye sorduğunu aktaran Davutoğlu, "Bir gün bunları görmüyor da soruyor ya bu gelirleri ne yaptınız diye Kılıçdaroğlu. Eğer buraya gelirse elinden tutun şu Marmaray'a bir bindirin ve deyin ki 'İşte bu Fatih Sultan Mehmet'in torunları, böyle karadan gemi yürütenlerin torunları, deniz altından Asya ile Avrupa'yı birleştiriyor.' Uyuma deyin uyuma. İyi bir fikir bu arkadaşlar. Kılıçdaroğlu buraya geldiğinde bir rehber bulalım, yanına verelim. İstanbul'u bilmiyor ya. Kağıthane, Kağıttepe... O rehber şu İstanbul'da 12 yılda yapılan eserleri bir gezdirsin" değerlendirmesinde bulundu.

"İnsan utanır"

Kılıçdaroğlu'nun, "12 yılda ne yaptılar bu memlekete?" diye sorduğunu belirten Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İnsan utanır. İstanbul'da yaşıyor olsa Marmaray'a binecek. İstanbul'dan Ankara'ya gidiyor olsa Yüksek Hızlı Tren'e binecek. İstanbul'dan Hakkari'ye gidecek olsa bizim açtığımız havalimanına inecek. İstanbul'dan Ordu'ya, Giresun'a gitse bizim havalimanına inecek. Allah aşkına şu topraklarda bizim eserimizin kullanılmadığı gün var mı? Ataşehir maalesef AK Parti belediyeciliğinden istifade edemedi. Etseydi görürdünüz buradaki hizmetleri de. Ama şimdi bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımız Marmaray'ı kullanıyor mu? Kadıköy-Kartal metro hattını kullanıyor mu? Eskiden o çektikleri çileler bitti mi?"

"Bir gün mutlaka AK Parti'ye oy verecekler"

Davutoğlu, millet aşkıyla hizmet ettiklerini vurgulayarak, oy oranlarına ilişkin kendisine sürekli sorular sorulduğunu söyledi.

Kendileri için iki grup vatandaş olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Bir, bugün AK Partili olanlar var, bir de yarın olacak olanlar. Bir kısmı zaten görüyor, takdir ediyor ve biliyor ama bir kısım vatandaşımız da inşallah sizler anlatacaksınız, bizler anlatacağız, görecekler ve bir gün mutlaka AK Parti'ye oy verecekler. Bizim onların basiretine güvenimiz tam. Biz CHP gibi, Kılıçdaroğlu gibi seçmene güvenmeyip, 'Biz istesek de istemesek de veya hizmet etsek de etmesek de tıpış tıpış oy verecekler' demeyiz. Biz seçmene saygı gösteririz saygı. Birer birer, tane tane anlatırız. Yol yaparız" ifadelerine yer verdi.

Ataşehir'e, ilçe olduktan sonra birçok hizmeti getirdiklerini anlatan Davutoğlu, Ataşehir'in bütün metro hatlarının kavşak noktası olduğunu bildirdi.

Kartal-Kadıköy metro hattının buradan geçtiğini dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bostancı-Dudullu hattı, Kuzey-Güney hattında yine buradan geçecek. Planlama halindeki Kadıköy-Sultanbeyli hattı yani Kadıköy-Ataşehir, Sancaktepe-Sultanbeyli de buradan geçiyor. Sancaktepe ile burada TÜRKİŞ bloklarıyla olan hattı da yapıyoruz. Yani Ataşehir Allah'ın izniyle bütün Anadolu yakasının metro hatlarının merkezi olduğu gibi Marmaray'a inen kuşağın da ana kavşak noktası olacak. Bu hizmetleri kim getiriyor? Bunların aklı erer miydi metroya? MHP'nin genel başkan yardımcısı olan önemli bir ismi vaktinde ulaştırma bakanıydı 2001'de. Önüne hızlı tren projesini götürüyorlar, İstanbul-Ankara hızlı tren. Diyor ki 'Bunu biz görmeyiz, çocuklarımız da görmez, torunlarımız da'.  Siz gördünüz mü? İstanbul'la Ankara arası 3,5 saate indi mi? İnşallah şimdi süper yüksek hızlı trenle 1,5 saate indireceğiz. Bu ne biliyor musunuz? Fatih Sultan Mehmet Han'a Bizans İmparatoru elçi gönderir. Birtakım talepler veya görüşmeler için. Fatih Sultan Mehmet Han der ki 'Benim gücümün ulaştığı yere sizin hayaliniz yetişmez'. Aynen böyle. Muhalefete diyoruz ki 'Bizim gücümüzün eriştiği yere sizin hayalleriniz yetişmez'. Bu kervan yola çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2001'de AK Parti kervanı yola çıktı. 94'ten bu yana da İstanbul'da onun büyükşehir belediye başkanlığıyla İstanbul'un kaderi değişti."

"Bizi durdurabilirler mi?"

Davutoğlu, 2007'de bu kervanın durdurulmak istendiğini ifade ederek,  konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizi durdurabilirler mi? Dışarıdaki ağababaları bunlara diyor, lobiler, medya patronları ve birtakım karanlık çevreler, 'Tek tek AK Parti'yi durduramıyorsunuz. Bir araya toplanın, hep beraber saldırın, durdurursunuz'. Allah aşkına üçü değil, topu gelse bize söker mi? Biz kimlere boyun eğmemişiz, kimlere direnmişiz. Bunlardan mı çekineceğiz. Arkalarında da üç tane paralel yapı var. Birisi Pensilvanya paraleli, birisi HDP'nin PKK-Kandil paraleli, biri de CHP'nin DHKP/C paraleli. Üçü, üç tane paralelle birlikte geliyor. Altısı değil, altmışı gelse, 7 Haziran'da zaferimizi engelleyebilirler mi? Biz onlar gibi lobilere güvenmeyiz, onlar gibi dışarıdan icazet almayız. Biz icazeti Hakkari'den Edirne'ye kadar milletten aldık, milletten alırız."

"Demokrasi bize, baskılar onlara düşer"

Bir günde 10 miting yaptığı için yorulup yorulmadığı yönünde yorumlar yapıldığını dile getiren Davutoğlu, "Hiç yorgunluk yok elhamdülillah. Milletle buluşan yorulur mu? Milletle yürüyen yorulur mu? Milletle gönül gönüle konuşan yorulur mu? Çalışmak bize, yorulmak onlara düşer. Milletle buluşmak bize, paralelle buluşmak onlara düşer. Hikmet bize, nefret onlara düşer. Hizmet bize, tehdit onlara düşer. Demokrasi bize, baskılar onlara düşer. Ama nihayetinde sadece Allah'ın ve milletin dediği olur. 7 Haziran'da bunlara bir ders verecek miyiz?" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, İstanbul'da en yüksek oyu aldıkları ilçede demokrasi şenliği yapacaklarını belirterek, mitinge katılanların evlerine gittiklerinde komşularına, akrabalarına, "7 Haziran yükselme, yeniden diriliş, yükselen Türkiye'nin zafer günüdür. Bize katılın" demelerini istedi.

Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, tören alanına gelişinde vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı.

Davutoğlu konuşurken zaman zaman "Milletin adamı Davutoğlu", "Ataşehir seninle gurur duyuyor", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Genel müdür dinlesin" sloganları atıldı.

Tören alanının değişik yerlerine Türk bayrağı, AK Parti flamaları, Davutoğlu posterleri ile "Yeni Türkiye yolunda, ikinci yarı başlıyor", "Birlikte daha güçlü" yazılı pankartlar asıldı. Bir apartmanda ise "Seni seviyorum Ahmet hoca" afişi görüldü.

Vatandaşlar, evlerinin balkon ve pencerelerinden ellerindeki parti flamalarıyla Davutoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu.

Miting alanında annesi Nafiye Sonsuzlar ile gelen 3,5 aylık Gürkan bebek, gazetecilerin ilgi odağı oldu.

Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşlara karanfil dağıttı.

Mitinge, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title