Haberler

AK Parti'nin İstanbul'daki İlçe Mitingleri

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'ı "kader seçimi" şeklinde tanımlayarak, "Ya birleştiren, kaynaştıran, milleti tek yürek haline getiren AK Parti devam edecek ya da onların parçalayıcı siyaseti, Türkiye'yi, ülkeyi parçalayacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'ı "kader seçimi" şeklinde tanımlayarak, "Ya birleştiren, kaynaştıran, milleti tek yürek haline getiren AK Parti devam edecek ya da onların parçalayıcı siyaseti, Türkiye'yi, ülkeyi parçalayacak. Siz ülkenin etnik ve mezhebi kimliklere bölünmesine izin verir misiniz?"  dedi.

AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Küçükçekmece'de halkla buluşan Davutoğlu, Küçükçekmecelilere 73 vilayetten selam getirdiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında cumartesi gününe kadar 81 ildeki mitingleri tamamlayacağını ifade eden Davutoğlu, İstanbul'un Türkiye'nin hülasası ve özeti, Küçükçekmece'nin de İstanbul'un özeti olduğunu vurguladı.

Parti olarak hiçbir zaman yorulmadıklarını, muhalefet partilerinin belli bölgelerde dolaştığını anlatan Davutoğlu, bütün Türkiye'yi kuşatan tek partinin, AK Parti olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye'yi birleştirdiğimiz için iktidardayız"

AK Parti'nin, bütün Türkiye'de vatandaşlarla buluştuğunu dile getiren Davutoğlu, doğuyu batıyla, kuzeyi güneyle buluşturan, Anadolu ile Trakya'yı kucaklaştıran tek partinin AK Parti olduğunu kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte onun için 13 yıldır biz iktidarız, bütün Türkiye'yi birleştirdiğimiz için. Torosları, Ilgaz'la, Cudi Dağı'nı Uludağ'la, Ağrı'yı Istrancalar'la birleştirdiğimiz için iktidarız. Başka bir parti var mı böyle birleştiren. Var mı? İşte aramızda ki en büyük fark bu. 7 Haziran'da bir kader seçimi var. ya birleştiren, kaynaştıran, milleti tek yürek haline getiren AK Parti devam edecek ya da onların parçalayıcı siyaseti, Türkiye'yi, ülkeyi parçalayacak. Siz ülkenin etnik ve mezhebi kimliklere bölünmesine izin verir misiniz? Düşünün 13 yıldır bu memlekette AK Parti iktidarı var. 12-13 yıl öncesini bir düşünün. İstanbul'u bir düşünün 94 öncesinde. Her yerde çöplükler vardı, çöpler toplanmazdı 94'ten önce. Cumhurbaşkanımız, büyükşehir belediye başkanı olunca İstanbul'un kaderi değişti. AK Parti ile de Başbakan olunca Türkiye'nin kaderi değişti."

"Onlar konuşur onlar AK Parti yapar"

"Cumhurbaşkanımıza da buradan bir selam olsun" diyen Davutoğlu, 12 yıl önce Türkiye'de sağlık sistemimin çöktüğünü, esnafın yazar kasalarını kırdığını, çiftçinin tarımsal destek alamaz halde olduğunu aktardı.

"Türkiye'nin bu kara bahtına kim son verdi" diye soran Davutoğlu, "IMF kapısında borç dileniyorduk. IMF'ye borcu  kim bitirdi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurunu, izzetini kim korudu? Türkiye bir tek piyade tüfeği bile yapamıyordu. Şu anda kendi tankımızı yapıyoruz. Kim yaptı? Kendi savaş uçağımızı yapıyoruz. Kim yapıyor? Onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte bu inşa faaliyeti, bu büyük birlik hareketi" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting yaptığı 73 vilayette de Küçükçekmece'deki heyecanın yaşandığını anlattı.

Seçim sürecince bu heyecanı göreceklerini dile getiren Davutoğlu, "Başı dik, IMF'ye borcunu ödemiş, kendi silahını yapan, kendi savunma sanayini geliştiren Türkiye'nin başını önüne eğdirmek istiyorlar. Yürüyen, büyüyen devi diz çöktürmek istiyorlar. İzin verir misiniz? Bazıları gelip İstanbul'da konuşuyor, Türkiye'de konuşuyor ama bizim dışımızda 'Tek başına iktidar olabiliriz' diyen parti var mı?" ifadelerini kullandı.

"Onların derdi AK Parti'yi zayıflatmak"

Muhalefet partilerine "Biz birinci parti olmazsak ben ayrılırım, siz ayrılır mısınız" diye sorduğunu hatırlatan Davutoğlu, hiç birisinin mertçe "Ayrılırım" diyemediğini aktardı.

Muhalefet partilerinin iktidar olma ve hizmet etme dertlerinin bulunmadığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Onların derdi AK Parti'yi, Türkiye'yi zayıflatmak. İzin verir misiniz? 7 Haziran'da tekrar istikrarla 'Cumhuriyetin 100. yılına yürümeye devam' diyecek misiniz? Bunlar millette yabancı, bunlar milletin dilinden anlamaz. HDP Eş Başkanı Türkiye'de demokrasinin cici çocuğu gibi batıdan, Gülen medyadan, ulusalcı medyadan, Doğan medyadan destek alıp, buralarda kendini tanıtmaya çalışıyor. Ama Doğu ve Güneydoğu'da da baskıyla halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. İzin verir misiniz? 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen tarih cahiline fırsat verir misiniz? Biz öyle bir hareketten, öyle bir tarihi yürüyüşten geliyoruz ki, bu milletin evlatları, çocukları, Türk, Kürt, Boşnak, Arnavut, Evlad-ı Fatihan, Anadolu çocukları hep beraber yürüdük, hep beraber yürüyeceğiz."

AK Parti'nin karşısında üç partinin ittifak kurduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bunların arkasında da üç Paralel Yapı, Pensilvanya, Kandil, DHKP/C terör örgütleriyle içiçe böyle bir kumpas içinde yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar" şeklinde konuştu.

Alandakilerin, "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Pensilvanya'ya vuruyoruz ses CHP'den geliyor, CHP vuruyoruz HDP'den geliyor, HDP'ye vuruyoruz MHP'den geliyor. Al birini, vur ötekine hiçbir farkları yok. Bunların tek hedefi; AK Parti'yi ve Türkiye zayıflatmak ama biz yolumuza devam ediyoruz. Bir taraftan seçim kampanyası yapıyoruz, bir taraftan da takip ediyorsunuz bölgesel uçağımızın startını verdik, dün de milli otomobilin" değerlendirmesinde bulundu.

Kalabalığın tekbir getirmesi üzerine Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tekbir seslerini, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyenler duysun. Bizim ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya, Yahudilerin mekanı diyenlere gereken dersi verecek misiniz? Kıblemiz Taksim diyenlere bir ders verecek misiniz? Küçükçekmecililer, bu büyük yürüyüşe devam edecek miyiz? 2023'te güçlü yükselen yeni Türkiye'yi kuracak mıyız? Kimseye, namerde muhtaç olmayan ama mazlumun elinden tutan, kudretli ve şefkatli bir Türkiye'ye var mısınız? İşte hedefimiz budur, işte yolumuz budur. Allah bu tekbirleri bu semalardan hiç eksik etmesin. Allah ay yıldızlı bayrağı bu semadan hiç indirmesin. Bu ay yıldızlı bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandıran parti hangi parti? Hakkari'den Edirne'ye, Kars'tan Muğla'ya her yerde ay yıldızlı bayrağı dalgalandıran hangi parti? Şimdi bu gafillere hep beraber, 'tek millet' diyecek miyiz? 'Biz ayrılmaz bir milletiz' diyecek miyiz? 'Tek bayrak' diyecek miyiz? 'Bu bayrak bizim helalimizdir, istiklalimizdir, rengi kanımızdır' diyecek miyiz?"

"Hainlere hadlerini bildirmeye söz veriyor muyuz?"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 786 bin kilometrekare ile bütün vatan topraklarının bir olduğunu vurgulayarak, "Bu Paralelcilere de 'Burada bir tek devlet var, o devletin içine kimsenin sızmasına izin vermeyiz' diyecek miyiz? 'Bu devleti ancak milletten irade alanlar, milli iradeyi temsil edenler idare eder' diyecek miyiz?" dedi.

Türkiye'de, 28 Şubat zulmünü, baskıları, başörtü yasaklarını ve katsayı zulmünü AK Parti'nin kaldırdığını anlatan Davutoğlu, demokrasi üzerinde tasallut eden grupları AK Parti'nin kaldırdığını söyledi.

"Şimdi özgürlükçü yeni Türkiye'yi birlikte kuruyor muyuz? Büyük Türkiye'yi inşa edecek miyiz?" diyen Davutoğlu, "Çekmece burada hocasının yanında" sloganlarına "Hocanız da her zaman burada, Çekmecelilerin yanında" diye karşılık verdi.

Buradaki mitingin ardından Bağcılar'da halka sesleneceğini belirten Davutoğlu, Ahi Evran ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi kalabalıkla ahitleşmek istediğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu, "Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her haneye bereket götürmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışmaya, Allah tarih ve millet önünde söz veririz. Söz veririz. Yeni bir destan yazacak mıyız? Bu hainlere, tuzak kuranlara hadlerini bildirmeye söz veriyor muyuz?" diye sordu.

Küçükçekmece'nin AK Parti döneminde büyük hizmetler gördüğünü, seçimden sonra da hizmetlerin artacağını ifade eden Davutoğlu, Gebze-Halkalı metro hattıyla Küçükçekmece'nin merkez konumuna gelmesini sağlayacaklarını aktardı.

"Gezi vandalları var ya"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2,5 milyon metrekareyle Esenler'e dünyanın en büyük şehir parklarından birisini yapmaya başladıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gezi vandalları var ya hani '12 ağaç yer değiştirdi' diye problem çıkartanlar, duysunlar onlar. Atatürk Havalimanı'nın büyük kısmını da yeşil alan yapacağız. Burada Küçükçekmece'de Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilen alanla ilgili çalışmalar sürüyor. Küçükçekmece 70'li, 80'li yıllarda kötü şehirleşme örneklerini değiştiriyor. Artık yeni bir Küçükçekmece, yeni bir İstanbul, yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'ye var mısınız? Allah'ın izniyle kim ne tuzak kurarsa kursun biz yeni Türkiye yolunda kararlı şekilde devam edeceğiz. 7 Haziran'da destan yazıyor muyuz? Küçükçekmece birinci oluyor mu? Birinci olmaya aday mısınız? İnşallah İstanbul'da yüzde 50'yi geçecek miyiz? Tarihi bir rekor kıracak mıyız? Söz mü? Küçükçekmece'nin sözü bize yeter. Notere sormayız, söz verene inanırız. Allah yar ve yardıcımız olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, Allah bu albayrağın gölgesinde edebiyen hür yaşamayı nasip etsin, Allah 7 Haziran'da yeni bir fetih, yeni bir zafer yazmayı bize nasip etsin."

Notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin gerçekleştirildiği Cennet Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde konuşma yapacağı otobüsün üzerinden, eşi Sare Davutoğlu ile partilileri selamladı.

Alana asılan "Cennet yüzlü bilge adam Cennet'e hoş geldiniz" isimli pankart dikkati çekti.

Davutoğlu'nun konuşması sırasında, "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar atıldı.

Mitinge Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, bazı milletvekili adayları ve partililer katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Trakya Bölgesi Küçükçekmece Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title