Haberler

AK Parti'nin Geleneksel Büyükelçiler İftarı

"Türkiye gelecekte çok parlak bir ülke olacak."

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, Türkiye'nin birçok alanda son yıllarda büyük ilerleme kaydettiğini belirterek,

"Türkiye gelecekte çok parlak bir ülke olacak. Çünkü Türkiye'nin başında bugünkü gibi bir hükümet var, bugünkü gibi bakanlar var, bugünkü gibi AK Parti vardır" dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı'nca düzenlenen "5. Geleneksel Ankara'daki Yabancı Misyon Şefleri ve Büyükelçiler İftar Yemeği" AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Büyükelçisi Kadirov, yemeğe katılan büyükelçiler adına konuşma yaptı. Türk halkının Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Büyükelçi Kadirov, Ramazan ayı vesilesiyle Türkiye ve dünya için iyi dileklerini dile getirdi.

-Örnek ülke Türkiye-

Büyükelçi Kadirov, Türkiye'nin son 25 yıl içinde, özellikle de son 10 yıl içinde siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda büyük başarılara ulaştığını söyledi.

"Günümüzde Türkiye, birçok ülke için demokratik bir devlet kurma yolunda örnek olmaktadır" diyen Kadirov, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye Hükümeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti nüfuzunun son yıllarda uluslararası arenada giderek artması, ekonomik kalkınması ve halkının refahı için yaptığı işler takdire şayandır. Türk halkının kendi parlak geleceği için özverili ilerlemesi de takdire şayandır. Eminim ki bu konuda birçok diplomat benimle hemfikirdir. Ayrıca ikili ilişkiler geliştirilmesinde azim, itidat ve sabırla çalışan Türk diplomasisine de teşekkür etmek istiyorum."

Türkiye'nin geleceğinin daha parlak olacağına emin olduklarını ifade eden Büyükelçi Kadirov, aynı zamanda kardeş halkların daima birlikte olacağını ve birbirini destekleyeceğine inandıklarını söyledi.

Kadirov, Ramazan ayında herkesin birbirine iyi sözler söylemesi gerektiğinin altını çizerek, "Ben de şunları söylemek istiyorum; bugünkü bu akşam yemeğinde, bunlar sadece protokol sözleri değildir. Bunlar yürekten çıkan sözlerimdir" diye konuştu.

Türkiye'nin gelecekte çok parlak bir ülke olacağını tekrarlayan Kadirov,

"Çünkü Türkiye'nin başında bugünkü gibi hükümet var, bugünkü gibi bakanlar var, bugünkü gibi AK Parti vardır" dedi.

-Kerimov'dan Türkiye'ye Ramazan tebriği-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Özbekistan'ın hürmet duyduğunu dile getiren Kadirov, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ve Başbakanı Şevket Mirziyayev'in de Türkiye'nin Ramazan ayını tebrik ettiğini söyledi.

Kadirov, Özbek Cumhurbaşkanı Kerimov'un, Başbakan Erdoğan'a bir mektup gönderdiğini belirtti.

Kadirov, Türkiye'nin Özbekistan için dost ve kardeş ülke olduğunu ifade ederek, "Türk halkı, Özbekistan için her zaman kardeş olacaktır" dedi.

"Biz diplomatlar uzun zamandır Türkiye'de çalışıyoruz ve Türk ekmeği yiyoruz" diye konuşan Kadirov, "Burada çalışan her bir diplomat, yüreği açık olsa, Türk halkını sevse gelecekte herşey yolunda olabilir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Tuğrul Çam

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title