Haberler

AK Parti'nin Erzincan Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Vicdanınızla karar verin.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Vicdanınızla karar verin. Pensilvanya'dan veya oradan buradan gelen talimatlarla karar veren kim olursa olsun hesabını verir. Biz bu demokrasiyi ve 12 yıllık mücadele neticesindeki kazanımlarımızı kolay elde etmedik" dedi.

Partisinin, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuşan Davutoğlu, 2013'te kurulan tuzakların içinden basiretle çıktıklarını ve Türkiye'nin yoluna devam ettiğini belirtti.

Seçimlere giderken "paralel yapının saldırılarının hareketlendiğini" ifade eden Davutoğlu, "Dün yargıda tekrar bir operasyon yapmaya kalktılar. Bu kumpasları kuranları mahkeme önünden kaçırabilmek için yetkisi olmayan bir mahkemeye başvurdular. O da göstermelik sahte bir tahliye kararı çıkardı. Biz artık bu oyunları öğrendik. Biz buna izin verir miyiz? Kim demokrasiye, kim bu millete tuzak kurarsa onun hesabını sorarız. Yumuşak başlıyız ama kimsenin buyruğuna gelmeyiz, kimsenin bize hükmetmesine izin vermeyiz" diye konuştu.

Yargı mensuplarına seslenen Davutoğlu, "Vicdanınızla karar verin. Pensilvanya'dan veya oradan buradan gelen talimatlarla karar veren kim olursa olsun hesabını verir. Biz bu demokrasiyi ve 12 yıllık mücadele neticesindeki kazanımlarımızı kolay elde etmedik. Hiç kolay elde etmedik. Kılıçdaroğlu gibi lafla da yapmadık bunu. Biz emek verdik, ter döktük, gözyaşı döktük. Milletin emanetine sahip çıktık" değerlendirmesinde bulundu.

-"SSK Genel Müdürüyken SSK'yı batırdı"

Başbakan Davutoğlu, Edirne'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Ben bir başarı hikayesiyim" sözünü sarf ettiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"SSK Genel Müdürüyken SSK'yı batırdı. Onun döneminde SSK hastanelerine girmek, çıkmak mümkün değildi. Türkiye'de son 12 yılda 757 hastane yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun hayal ettiği şeyler, bizim gerçekleştirdiğimiz şeyler. Bizim politikalardan kopyalayarak bir takım vaatlerde bulunuyor. Millet boş lafa inanmaz. Sen daha başarı hikayesi dedin, seçime girdiğin ilde kendin oy kullanamadın. O kadar beceriksizce seçim. Siz hiç seçim sandığınızı kaybettiniz mi? Kılıçdaroğlu kaybetti. Nerede oy vereceğini bulamayan bir adam bir başarı hikayesi yazabilir mi? Kendi adresinin kayıtlı olduğu Kağıthane'ye 'Kağıttepe' diyen biri adres bulabilir mi? 2011'deki, 2014'teki seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybetti. Şimdi yine kaybedecek ama bunlar yenilen pehlivan güreşmeye doymaz ya bunlar hiç doymuyor. Kaldırıyoruz, kaldırıyoruz kündeden yere yapıştırıyoruz 'tekrar' diyorlar. İstediğiniz kadar gelin bir kere yetmezse beş kere her seçimde sizi yeneceğiz."

Meydandakilere "Bizim beraberliğimiz pazara kadar değil, mezara kadar" diye seslenen Davutoğlu, Türkiye ile ilgili ideallerinin ve yaptıklarının ve yapacaklarının olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun "12 yılda ne yaptılar" diye sorduğunu belirten Davutoğlu, iktidara geldiklerinde, Erzincan'da 8 kilometre olan bölünmüş yolun 322'ye çıktığını anlattı.

Başbakan Davutoğlu, "15 yıl önce birinin trene binmek istediğini hatırlar mısınız?" diye sorarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yok. Neden? Çünkü trenle yolculuk 12 saat sürüyordu. Şimdi yüksek hızlı trenleri İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya hattında başlattık. Şimdiki hedef inşallah Ankara-Sivas-Erzincan hattını yapıp, Erzincan'ı yüksek hızlı trenle buluşturmak. Yüksek hızlı treni Gümüşhane'ye, Bayburt'a da bir kol vereceğiz, sonra da Karadeniz'e ulaştıracağız. Erzincan'dan Erzurum'a ulaştıracağız, Erzurum'dan Kars'a, Tiflis'e, Bakü'ye. Hızlı tren Erzincan'a kadar gelecek, bir kol Karadeniz'e, bir kol Hazar Denizi'ne. Hazar Denizi, Karadeniz ve Akdeniz arasında Erzincan kavşak şehir olacak. Erzincan önümüzdeki dönemde İpek Yolu'nun Asya'dan Avrupa'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e, Hazar'dan Akdeniz'e, Karadeniz'e giden tüm yollar Erzincan'da buluşacak. TANAP Hazar'dan çıktı. İki kere can derim. Can Azerbaycan, bir de can Erzincan. Can Azerbaycan'dan çıkan TANAP inşallah Erzincan'dan da geçip, tüm Türkiye'yi katedip Avrupa'ya ulaşacak."

Erzincan'a sulama, tarım ve hayvancılıkla ilgili destekler verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini bildiren Davutoğlu, "Dönemimizde kurulan Erzincan Üniversitesi'ndeki tıp fakültesine, Mengücek Gazi Araştırması Hastanesi yapılması sözünü vermiştik. İnşallah yapıyoruz. Erzincan, 19 bin öğrencisiyle bir ilim merkezi" dedi.

Davutoğlu, Erzincan'ın bu havzada kış ve yaz turizminin merkezi olacağını belirterek, "Türkiye ile birlikte Erzincan da yükselecek. Siz de bu yürek biz de bu azim varken Türkiye'yi kimse durduramaz" ifadesini kullandı.

Notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, miting alanına parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "AK Gençlik Erzincan, hocasıyla her zaman" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Miting alanında, "Daima Adalet Daima Kalkınma", "Erzincan'a hoşgeldiniz hocam", "Birlikte Daha Güçlü" yazılı pankartlar asıldı.

AK Parti'den İstanbul milletvekili adayı sanatçı Uğur Işılak da mitingde sahne aldı.

Mitinge, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Ali Sarıkaya, AK Parti Erzincan milletvekilleri ve milletvekili adayları da katıldı.

Mitingde, Başbakan Davutoğlu, ayrıca AK Parti'ye katılan MHP'li İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan ve Akyazı Belediye Başkanı Yasin Beydilli, Saadet Partisi'nden Çadırkaya Belediye Başkanı İshak Birol ve diğer partilerin bazı parti meclis üyelerine AK Parti'nin rozetini taktı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title