Haberler

AK Parti'nin Çorum Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Mardin'de il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar. Hiçbirinden çıt yok. Onlara en ufak bir saldırı olsa biz hemen kınıyoruz. Hemen şiddeti telin ediyoruz ama bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı 'demokrasi' diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum onlara; bir ayağı dağda bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz" dedi.

Davutoğlu partisinin Çorum mitinginde yaptığı konuşmada, Çorumlulardan 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye 4 milletvekili vermelerini istedi. "Siz dört verin, 5. milletvekiliniz biziz inşallah" diyen Davutoğlu, vatandaşlardan AK Parti ile diğer partileri kıyaslamalarını istedi.

AK Parti hükümetlerinin bölünmüş yollar yaptığını, çalışmaları devam eden yolları da tamamlayacağını aktaran Davutoğlu, "Biz geldik mi, şunu yapacağız dedik mi Allah'ın izniyle dağları Ferhat gibi deler yine de yaparız" diye konuştu.

Geçmişte hayal olan hızlı tren projesinin AK Parti döneminde hayata geçirildiğinin altını çizen Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde 3 bin 562 kilometre hızlı tren yapacağız. Çorumlular müjde beklediğinizi biliyorum; Samsun'dan, Amasya'dan, Çorum'dan Kırıkkale'ye, Yerköy'e Türkiye'nin güneyine kadar gidecek olan hızlı tren Çorum'dan geçecek" şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde yapılan icraatları anlatan Davutoğlu, Çorum'a doğal gazın da AK Parti hükümetlerince getirildiğini hatırlattı. Davutoğlu, doğal gazın, İskilip, Osmancık, Alaca ve Mecitözü ilçelerine de getirileceğini bildirdi.

-"Burası siyaset meydanı, dört yanlış bir doğruyu götürür mü?"

7 Haziran'da yeni bir döneme girileceğine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"7 Haziran'da bir seçim yapılacak. Bu seçim ya yükselen, büyüyen, kalkınan Türkiye'nin devamını garanti edecek ya da hiçbir iktidar iddiası olmayan, tek iddiaları AK Parti'nin gücünü zayıflatmak olan bu üç parti ve paralel çetenin tuzakları etkili olacak. Bunlar diyor ki onların uluslararası işbirlikçileri de diyorlar ki 'üçünüz bir araya gelin'. Üç yanlış bir araya gelsin. Yani CHP, MHP ve HDP. Bir yanlış da paralel. Onları orkestra şefi gibi idare etsin ve bir doğruyu, AK Parti'yi götürsün. Allah aşkına burası siyaset meydanı, dört yanlış bir doğruyu götürür mü? Ama AK Parti bir doğru olarak bu dört yanlışı götürür mü? Bunları siyaset çöplüğüne atacak mıyız?"

Alandakilerden "evet" yanıtını alan Davutoğlu, "Bu HDP Eşbaşkanı, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı' diyen cahil, şimdi tutmuş 'Mersin'de, Adana'daki saldırıları AK Parti yapıyor' diye. İlk anda kınadık, bütünüyle olayın üzerine gidiyoruz? Ama bilin ki bu 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' derken ne kadar yalan söylüyorsa 'Adana ve Mersin'deki olayların arkasında AK Parti' derken aynı ölçüde yalan söylüyor" dedi.

-"CHP Genel Başkanı her gün bir yanlış üretiyor"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Mardin'de il başkanlığımıza el yapımı bomba ile saldırdılar. Hiçbirinden çıt yok. Onlara en ufak bir saldırı olsa biz hemen kınıyoruz. Hemen şiddeti telin ediyoruz ama bunların bir ayağı terör halinde dağda, bir ayağı 'demokrasi' diyerek ovada. Buradan bir kez daha sesleniyorum onlara; bir ayağı dağda bir ayağı ovada, şehirde siyaset ve demokrasi olmaz. Şiddeti bırakıp demokrasi meydanına öyle geleceksiniz.

Öbür tarafta CHP Genel Başkanı her gün bir yanlış üretiyor. Her gün diyorum ki bu yalan, bu hesap yanlışlığı ama eline bir kağıt vermişler, ezberlemiş, onu tekrar ediyor. Mazotla ilgili sözler söylüyor. Biraz önce bir Çorumlu arkadaşımız elime bir kart verdi. Bu kart akaryakıt kartı. Yani mazotun bir kartla alındığı dönemler. Hangi dönemler biliyor musunuz? 1979, CHP dönemi. Şimdi biz doğal gaz dediğimizde onların aklına tüp gaz geliyor. Çünkü tüp gaz, akaryakıt alım sıraları, kuyrukları CHP'nin ürünüydü."

CHP'nin, MHP'nin memlekette dikili tek taşları olmadığını söyleyen Davutoğlu, "HDP'yi zaten zikretmiyorum. Onlar yapmak için değil, yıkmak için varlar" dedi.

AK Parti'nin 13 yılda ülkeye kazandırdıklarını anlatan Davutoğlu, vatandaşlardan 7 Haziran seçimlerinde muhalefet partilerine ciddi bir ders vermelerini istedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Mardin Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title