Haberler

AK Parti'nin Bursa Mitingi

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler" dedi.

Erdoğan, partisince Bursa Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

"Bir Başbakanı, bir Cumhurbaşkanını, bir bakanı dinleyemezsiniz, mahkeme kararı filan alamazsınız böyle bir şey yok" diyen Erdoğan, "Bunlar bütün bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını, güvenli hat diye Başbakana, Cumhurbaşkanına, bizlere verilen o telefonları, kriptolu denilen telefonlarımızı bile dinleyecek kadar adiler, alçaklar" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Evet evet hepsini, efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek değildir, özgürlük devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere, fitnelemek, sufle etmek değildir."

Buna fırsat vermeyeceklerini belirten Erdoğan, süratle bu adımı attıklarını, ülkenin güvenliğinin burada söz konusu olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ülkeme fitne, fesat sokmak isteyen ister ulusal olsun, ister uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve bizi bulacaktır" dedi.

Erdoğan, kendilerine bu gücü halkın verdiğini belirterek, bunun da gereğini yaptıklarını ve yapacaklarını ifade etti.

-4 bakanla ilgili fezleke

Erdoğan, 4 bakanla ilgili fezlekenin dün parlamentoda görüşüldüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yahu seçim var, şurada 10 gün sonra seçim var. Yani seçimden sonra bunu yapsak olmaz mıydı? Bak hepsi bir araya geldiler, ruh ikizleri, Pensilvanya da dahil, CHP, MHP, BDP, Pensilvanya hepsi bir arada. Meclisin kapısını bilmeyenler dün oradaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek, nasıl gelmeyiz? Bize bu devlet, bu işi boşuna vermedi. Geldiler, önce bir toplantı yeter sayısını sağladılar, girdiler içeri arkadaşlar dışarıda bekledi bizimkiler. Baktılar bir girdiler, toplantı açılıyor, bizimkiler de girdi. Eee ne oldu? Tabi takip ediyorum, dün çünkü Edirne, Tekirdağ, Silivri mitinglerim vardı oralardaydım, oradan takip ediyordum. Ondan sonra bunlar baktılar ki sayı AK Parti'nin galiba az. Öyle zannettiler ve konuşmalar, şunlar bunlar bir ortalığı karıştırdılar. Her zaman ki gibi ve sonucunda şu oldu, baktılar bu iş gitmiyor, oylamaya gelince bunlardan orada 151 kişi kaldı. AK Parti 259 ile derslerini verdi gönderdi. Ama bunlar akıllanmaz, bunlar uslanmaz bunlar haddini bilmez."

"Benim Erzurumlu kardeşlerim Teyyo pehlivanı bilir, aynen bunlar Teyyo pehlivanı gibi yenilmekten doymazlar bunlar. Ama bunlara da dersini vermek gerekiyor" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi tabi dün arkadaşlar dedi ki 'yahu siz bugüne kadar niçin bir araştırma önergesi vermiyorsunuz, bir soruşturma önergesi vermiyorsunuz?' Arkadaşlarımız dün şunu yaptı;  4 arkadaşımız da biz aklanmak istiyoruz dediler ve kendileri önerge verdiler. Meclis Başkanlığına da Grup Başkanlığına da ve partimiz soruşturma önergesini verdi. Şimdi seçimden sonra bunun adımı atılacak. Çünkü biz hiçbir yerde herhangi bir şeyin kapalı kalmasını istemiyoruz. Bunun adımını atacağız, bunun çalışmasını da yapacağız."

-"Arkamızdan nal topluyorsun"

CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bursa'ya geldiğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Aldığım habere göre buradan daha çok kalabalık toplamış, hangi mahallede? SKM mi açtı ne yaptı? Fakat biliyorsunuz yalanda çok mahirdir. Buna medya 'çark Kemal' der. Burada da yine yalanlarını söylemiş gitmiş, kum gider ama izi kalır. Bursa'da ne dedi, 'söz veriyorum, namus sözü, Kemal Kılıçdaroğlu sözü' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu sözü ne demek biliyor musunuz? Kemal Kılıçdaroğlu'nun namus sözü ne demek? Hemen size ben bir örnekle anlatıyım. 2011 seçimlerinde, burada, bu CHP'nin genel müdürü Bursa'ya geldi. Bursa'da yerel bir televizyon kanalına çıktı, bunlar kayıtlarda var o kanalda ne dedi biliyor musunuz 'yüzde 40 oy alamazsam istifa ederim' dedi. Hatırladınız mı? Hem de bunu Bursa'da söyledi. Ne kadar oy aldı? Yüzde 26. İstifa etti mi? Medya, istifa etti mi? Sizin kayıtlarınızda, arşivlerinizi de bir inceleyin bakalım. İstifa etti mi? Sözünü tuttu mu? Aradan 3 yıl geçti, yine Bursa'ya geliyor, sözler veriyor, namus sözü diyor,  Kemal Kılıçdaroğlu sözü diyor. Bursa, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünün ne demek olduğunu çok iyi biliyor,. Ondan sonra da çıkıyor yalancıdan Başbakan olmaz diyor. Bu doğru, bu çok doğru, söylediği zaten tek doğru cümle bu. İşte onun için de 4 yıldır 3 seçime girdi üçünde de arkamızdan nal topluyorsun nal. Bu millet seni zaten hiçbir zaman Başbakan yapmaz, senden öncekileri de yapmadı zaten, Bu CHP'yi benim halkım, benim milletim çok iyi tanır."

AK Parti'nin bu seçimden birinci parti olarak çıkmazsa, kendisinin genel başkanlığı bırakacağını ifade eden Başbakan "Ancak Kılıçdaroğlu birinci parti olamazsa, bırakacak mı? Bırakır mı? O zaman bu CHP'ye gönül veren kardeşlerim, kendisini birinci parti yapamayacak bu adamların arkasından niye gidiyor? Siyaset iktidar olmak için yapılır. Bahçeli'ye gönül verenler, yahu niye bu Bahçeli'nin ardından giderler. Bildim bileli o partinin genel başkanıdır, hep arkadan nal toplar, niye? Yahu bunlar millete güven vermiyor, millette itimat telkin etmiyor, bunların olduğu yerde hizmet yok ama AK Parti'nin olduğu yerde hizmet var" diye konuştu.

-"CHP de haşhaşidir"

Kendisinin Pensilvanya'ya özellikle bir şey hatırlatmak istediğini belirten Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu CHP tarihi boyunca dindarlara hep zulmetmiştir, bu CHP Türkiye'nin her yerinde ama en çok da Bursa'da camileri kapatmış, yıkmış, türbeleri tahrip etmiştir. Ben birilerine 'haşhaşi' dedim. Ama bu CHP de haşhaşidir, aynen. Aynı yerde buluşuyorlar, ortak paydaları o. CHP Kur'an-ı Kerimleri toplatan değil mi, yakan değil mi, kitapları yasaklayan değil mi, Ezan-ı Muhammediyeyi aslına uygun olarak değil Türkçe okutan değil mi? Bu CHP tarihi boyunca başörtüsüne zulmetmedi mi? Diyor ki 'başörtüsünün özgürlüğünü ben sağladım.' Küçük at da güvercinler de yesin. Senin herkes ne olduğunu bilir, sen dini sadece istismar edersin. Şimdi bir tane İstanbul Üsküdar'a bir müftü müsveddesi koymuş, diyor ki Üsküdar'a müftü gerek. Belediyecilikle müftülüğün ne alakası var? Yani eyvallah, müftüden belediye başkanı olmaz mı? Olur, tabi niye olmasın ama senin gibisinden olmaz. Çünkü bu iş ehliyet işi, liyakat işi. Burada başarılı bir AK Parti belediyeciliği var ama bunu istismar etme. Üsküdar'a müftü geliyor..."

"Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hem dirisine hem zulmeden bu CHP'dir" diyen Erdoğan, daha yakın zamana kadar CHP'nin Pensilvanya'daki örgüte de "ağır ifadeler kullandığını ve hakaretler yaptığını" örnekler göstererek anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title