Haberler

AK Parti'nin Antalya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Bahçeli'nin hiç açılmayan çantası ile uğraşmak istemiyorum.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Bahçeli'nin hiç açılmayan çantası ile uğraşmak istemiyorum. Bizim yanımızda açmıyor, televizyonda açıyor. Televizyonda mı koalisyon kuracaksın mübarek? Bizim yanımızda açsana. Televizyonda onunla röportaj yapan hanımefendi ile koalisyon kuracak. Yahu niye ona gösteriyorsun. Bizim yanımızda açsaydın da görseydik ne olduğunu. Bizim yanımızda sadece 'hayır' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu madem her şeyi faş edeceksin niye geldin Çankaya'ya? Onun için bunlara bizi muhtaç etmeyin" dedi.

Davutoğlu, partisinin Antalya'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kaderini eline alan ve gerçek anlamda siyaseti ahlaki zeminde yapan tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.

Antalyalıların meramını anladığını ifade eden Davutoğlu, "Ne olur bir daha kapalı kapılar ardında devlet adamlarının konuştuğu konuları bile dışarı faş eden, siyaset ahlakından yoksun kimselere beni muhtaç etmeyin. Bir daha beni Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile koalisyon müzakeresi yapmak zorunda bırakmayın" diye konuştu.

"Bahçeli'nin hiç açılmayan çantası ile uğraşmak istemiyorum"

Alandakilere, "Bizi kimseye muhtaç etmemek için 'tek başına, iş başına' diyecek misiniz?" şeklinde soru yönelten Davutoğlu "evet" cevabı alması üzerine sözlerine şöyle devam etti:

"Sizden tek isteğim bu. Tekrar o kapıları çalmak istemiyoruz. Bahçeli'nin hiç açılmayan çantası ile uğraşmak istemiyorum. Bizim yanımızda açmıyor, televizyonda açıyor. Televizyonda mı koalisyon kuracaksın mübarek? Bizim yanımızda açsana. Televizyonda onunla röportaj yapan hanımefendi ile koalisyon kuracak. Yahu niye ona gösteriyorsun. Bizim yanımızda açsaydın da görseydik ne olduğunu. Bizim yanımızda sadece 'hayır' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu madem her şeyi faş edeceksin, niye geldin Çankaya'ya? Onun için bunlara bizi muhtaç etmeyin."

Davutoğlu, kimsenin bu ülkeyi güzel gelecek yolculuğundan alıkoyamayacağını, ülkenin en büyük güvencesinin, insanı olduğunu belirtti.

Ülke petrolünün, doğalgazının, büyük madenlerinin olmadığını, gönlü ve yüreği zengin, sofrası açık insanların olduğunu anlatan Davutoğlu, "Cennet gibi bir vatanımız var. Biz her zaman insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ettik. İnsan mutlu, huzurlu, rahat ve müreffeh olursa devlet de güçlü olur. Devlet güçlü olursa da millet huzurlu olur. O yüzden hayatın her anında, doğumdan eğitime, iş hayatından evliliğe kadar her yerde bilin ki devlet yanınızda. AK Parti hükümeti yanınızda. Bu ülkenin yiğitleri, AK kadrolar yanınızda" ifadelerini kullandı.

"Yem ve gübrede KDV kalkacak"

Davutoğlu, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek, hasta, sağlıklı, köylü veya çiftçi, işçi veya işveren, memur, esnaf herkese hitap edip, 78 milyon için hizmet ürettiklerini, üretmeye de devam edeceklerini dile getirdi.

Antalya'nın bereketli toprağından bahseden Davutoğlu, 1 Kasım'da iktidara gelince yapacakları ilk işlerden birinin yem ve gübrede KDV'yi kaldırmak olacağını aktardı.

Genç çiftçilere proje karşılığında 30 bin lira karşılıksız hibe vereceklerini, 'Baban zengin mi, ne kadar arazin var?' diye sormayacaklarını, sadece 'Sen yiğit bir Türk genci misin? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mısın?" diye soracaklarını anlatan Davutoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Al, 30 bin lira kasabada, köyde çiftliğini kur, ne yapmak istiyorsan devlet yanında. Devlet çiftçinin yanında. Ürününü lisanslı depolara saklamak isteyen çiftçilere kira desteği uygulamasına başlıyoruz. Antalya'nın üzerinden geçince bereketli seraları görüyoruz. Seracılara verdiğimiz elektriği ucuzlatıyoruz. İşletme büyüklüğü 5 dekar altında olan sebze, meyve, süs bitkisi, aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destek vereceğiz. İşte AK Parti bereketi bu. 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesiyle de orman köylülerimizin gelirlerini artıracağız."

Asgari ücret bin 300 lira

Davutoğlu, asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracaklarını, taşeron uygulamasını yeniden düzenlediklerini, taşeronlardan asli işlerde çalışanları kadroya hemen alacaklarını, diğerlerinin meselesini de çözeceklerini ifade etti.

Ahiliğin devam ettiricisi esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceklerine dikkati çeken Davutoğlu, esnafın 8 bin liraya kadar olan geliri için artık vergi almayacaklarını vurguladı.

Emek yoğun sektörde projesi olan yatırımcı talep ettiği takdirde anahtar teslimi fabrika vereceklerini dile getiren Davutoğlu, sembolik kira gideriyle iş imkanı sunacaklarını aktardı.

Gençlere seslenen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul'da gençlerle beraber olduğumuz gibi, bundan sonra Anadolu'nun değişik yerlerinde olduğu gibi bir kütüphanede karşılıklı çay içip sohbet edeceğiz. Gençlerimiz her yerde dinledik dinleyeceğiz. Türkiye'yi büyük bir okula çevireceğiz. Her yer okul olacak bize. Her yer siyasetin ahlakının erdeminin öğretildiği okul. 50 bin Türk lirasına kadar aynı şekilde karşılıksız destek vereceğiz projeniz varsa. Geri ödeme yok. Faiz zaten yok. Anne babanız bile 'ne oldu bizim para?' diye sorar, devlet bunu da sormayacak. Yalnız 'size güveniyoruz, gidin yeni bir iş kurun' diyeceğiz. 50 bin lira yetmezse 100 bin lira da faizsiz kredi. Bir de vergi ağır geliyor derse 3 yıl vergi muafiyeti sağlayacağız. İlk defa yeni işe girecekler için iş adamlarına 'bu genci işe al, 1 yıllık maaşını biz ödeyeceğiz' diyeceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Ak Parti Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title