Haberler

AK Parti'nin Antalya Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör karşısında en büyük mücadeleyi AK Parti vermiştir, AK Parti veriyor, AK Parti verecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör karşısında en büyük mücadeleyi AK Parti vermiştir, AK Parti veriyor, AK Parti verecektir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Antalya'da, partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi.

Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye ile ilgili olumsuz bir tablo çizdiğini belirterek, ülkedeki durumun böyle olmadığını, ekonomideki gelişmelerin ortada olduğunu ifade etti.

"Bahçeli öyle bir tablo çiziyor ki bu ülkenin çoktan batmış olması lazım" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye büyümeye devam ediyor, edecek. Ekonomiden gelen haberler ortada. Piyasalar işliyor. İnsanlarımız işinde gücünde ama Sayın Bahçeli kendi rüyasında, başka bir alemde yaşıyor. Şöyle genel merkezden dışarı çıkmasını tavsiye ediyorum ona. Öyle camdan bakmakla olmaz. Milletin içerisinde gezmek lazım."

Bahçeli'nin, "terörü ağzından hiç  düşürmediğini" söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ama o da tamamıyla lafta. Terör bu ülkenin yarım asra yakındır mücadele verdiği bir konu. Terör karşısında en büyük mücadeleyi AK Parti, vermiştir, AK Parti veriyor, AK Parti verecektir. Şimdi soruyorum buradan, Antalya meydanından, Yörük Türkmen obalarının, yiğitlerinin huzurundan; peki Sayın Bahçeli, siz bu mücadelenin neresindesiniz? Bu mu sizin devlet adamlığınız, teröre karşı mücadele azminiz, bu mu sorumlu siyasetiniz? Diyor ki 'Devlet Doğu'dan, Güney Doğu'dan geri çekiliyor'. Yok öyle bir şey, Bahçeli. Ben daha geçen gün Van'daydım. Ondan sonra Şanlıurfa'daydım. İnşallah Cumhuriyet Bayramı'nı Diyarbakır'da kutlayacağız. Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'daydım. Oradaki yiğit Kürt kardeşlerimle kucaklaştım. Kulaklarıma eğilip dediler ki 'Allah devlete, millete zeval vermesin'. Kulağıma eğilip dediler ki 'Bu hainlere karşı sizin yanınızdayız'. Kulağıma eğilip dediler ki 'Hazreti Peygambere küstahlık edenlere karşı sizin yanınızdayız."

-"Devlet bu ülkenin her köşesinde görevinin başında"

"Biz Diyarbakırlıları, Şanlıurfalıları, Vanlıları, Hakkarilileri hiç bir zaman terk etmedik, terk etmeyeceğiz" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet bu ülkenin her köşesinde görevinin başında. Mehmetçik Beytüşşebap tepelerinde, Tendürek dağlarında, Ağrı dağlarında, Amanoslar'da, her yerde Mehmetçik görevini yapıyor. Şimdi soruyorum Bahçeliye, peki Sayın Bahçeli, siz Doğu'da, Güneydoğu'da siyaset yapabiliyor musunuz, oraya gidebiliyor musunuz? Siyasetiniz Doğu ve Güneydoğu'da  yaşayan vatandaşlarımıza hitap edebiliyor mu? Onlar bizim vatandaşlarımız. Ben Antalya'da ne kadar rahat konuşabiliyorsam, ben Antalya Yörük Türkmen yiğitleriyle ne kadar rahat konuşuyorsam Bingöllü Zaza yiğitlerle Diyarbakırlı Kürt yiğitleriyle Şanlıurfa'da Arap yiğitlerle aynı güzellikte konuşuyorum. Aramızdaki fark bu. Milletin ihtiyaç duyduğu her yerde bugün AK Parti'nin yönettiği devlet var, Sayın Bahçeli? Peki siz var mısınız? Siz neredesiniz? Neden Ankara'da konuştuklarınızı Doğu'nun Güney Doğu'nun o aziz vatan topraklarının bulunduğu yerde konuşamazsınız? Madem ülke söylediğiniz gibi felakete gidiyordu, neden elini taşın altına koymadın Sayın Bahçeli? Soruyorum buradan ve cevap vermesini istiyorum.

MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, madem ülke terör karşısında zor durumdaydı, Sayın Bahçeli neden hükümete girip bizimle beraber terörle mücadele etmedin? Neden anayasal hükümete girip, Anayasa sana 'hükümete gir' emri verdiği halde neden hükümete girmedin de HDP'nin hükümete girmesi ve bu yolla da bize eleştiri yollarını tercih ettin? Çünkü onun meselesi memleket meselesi değil, onun meselesi MHP'nin başında bir müddet daha genel başkanlık yapmak başka bir meselesi yok ama eminim Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim bunun hesabını soracak ama eminim milletimiz bunun hesabını soracak."

"Biz gece gündüz yiğit Mehmetçiklerle kahraman polislerimizle yiğit korucularımızla dağda, tepe tepe terörle mücadele ediyoruz, Sayın Bahçeli sen ise oturduğun yerde ahkam kesiyorsun" ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle dedi:

"Böyle mücadele olmaz, böyle vatanperverlik olmaz. Bulunduğun yerden bize hakaret etmeye hakkın yok. Vatan topraklarını karış karış gezmeden, benim yaptığım gibi Yüksekova'da, Dağlıca'da şehit düşen askerle karavanaya karışık sallamadan vatanperverlik olmaz."

-"Bize kimse vatanperverlik, milliyetçilik dersi veremez"

Başbakan Davutoğlu, "Bahçeli'nin Ankara'dan bir takım hakaretler dolu cümlelerle saldırdığını" belirterek, şöyle konuştu:

"Biz nezaketimizi bozmadan siyasi mücadelemizi veriyoruz ama bilsinler ki nazik olmak, bilsinler ki sakin olmak kesinlikle teslim olmak anlamına gelmez. Bizi kimse teslim alamaz. Bize kimse boyun eğdiremez. Bize kimse vatanperverlik, milliyetçilik dersi veremez. Biz Toroslardan almışız, dersimizi. Biz Dede Korkut hikayeleri duyarak büyüdüğümüz ninemizin elinden, dizinden almışız dersimizi ama bu konularda onlara ders veririz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da ders veririz. Sayın Bahçeli, sizin siyasetten anladığınız Ankara'dan ayarı kaçmış bir dille esip gürlemek. Türkiye'nin dört bir yanını dolaşıp milletin derdiyle dertlenme takati yok Bahçeli'nin. Bizi hakaretin, iftiranın, kavga siyasetinin içine çekemeyeceksiniz.

Biz, Türkiye'nin geleceğine bakıyoruz. Anlaşılan o ki o konuda da Sayın Bahçelinin, Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyleyeceği husus yok. Bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu farklı değil. Bizimle terörle mücadele konusunda, 'Gelin hep beraber deklarasyon yayınlayalım' dedik. HDP zaten 'Olmaz' der. Kılıçdaroğlu da 'Olmaz' dedi. İkili görüşme yaptık, Sayın Kılıçdaroğlu ile. Orada bazı devlet meselelerini görüştük. Sayın Bahçeli de Sayın Kılıçdaroğlu da bunu bir şantaj aleti gibi kullanıp, döndüler. 'Sayın Davutoğlu'nun bize söylediklerini anlatırsak zor durumda kalır' dediler. Ah biz de çok korkmuştuk ya. Onlar konuşacak, ben zor durumda kalacağım, öyle mi? Yav Torosların yiğidi kaçar mı? İşte buradayım. Ne biliyorsanız söyleyin. Eğer bir tek bir sözümde doğruluğa aykırı, vatana aykırı bir cümle, bir kelime, bir harf, bir nokta bulurlarsa bu canım feda olsun. Bizim bunların tehditlerine karnımız tok ama şunu öğrendim demek ki bunlar devlet sırrı saklayacak kadar devlet ahlakına sahip değiller. Demek ki bunlar bir kapalı odada devlet adamları arasında konuşulan bir meseleyi şantaj siyasetine alet edebilecek kadar siyasi ahlaktan yoksunlar. Biz de bundan sonra ona göre muamele ederiz. Kime neyi konuşacağımızı da biliriz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemde HDP ile aynı dili kullanarak hükümete yönelik suçlamalarda bulunduğunu aktaran Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu son dönemde dikkat edin HDP ile aynı dili kullanarak terörün pisliğini hükümete bulaştırmaya çalışıyor, 'Hükümet suçludur' diyor. HDP-CHP paslaşması, yakın teması hepiniz görüyorsunuz. Bunlar aynı kaptan su içiyorlar. Onlar aynı kaptan su içiyor, biz milletin kabıyla milletin kabından su içiyoruz, aramızdaki  fark bu."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Ak Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title