Haberler

AK Parti Myk, Anayasa Taslağına Son Şeklini Vermek Üzere Toplandı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (Myk), Sivil Anayasa Taslağına Son Şeklini Vermek Üzere Toplandı. Üniversitelerdeki Türban Sorunu Başta Olmak Üzere Taslağın Tartışmalı Maddeleriyle İlgili Son Kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kurmayları Verecek.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sivil Anayasa taslağına son şeklini vermek üzere toplandı. Üniversitelerdeki türban sorunu başta olmak üzere taslağın tartışmalı maddeleriyle ilgili son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları verecek.

AK Parti'nin sivil Anayasa taslağında sona yaklaşıldı. Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyen heyet tarafından hazırlanarak partiye sunulan ve daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığındaki 11 kişilik komisyon tarafından siyasi süzgeçten geçirilen taslak, Sapanca'da yapılan kampta partili hukukçular ve akademisyenler tarafından bir kez daha gözden geçirilmişti. 137 maddelik Anayasa taslağa son şekli bugünkü MYK toplantısında verilecek. Başbakan Recep

Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısı saat 15.00'te başladı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda tartışmalı maddelerle ilgili nihai karar verilecek. Taslakla ilgili çalışmaların tamamlanmasının Başbakan Erdoğan veya komisyon başkanlığını yürüten Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açıklama yapması bekleniyor.

Anayasa taslağı, Ekim-Kasım ve Aralık aylarında siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının görüşüne sunulacak. Aynı zamanda AK Parti sitesinde de yayınlanarak kamuoyunda tartışmaya açılacak taslağın, yeni yılın ilk günlerinde hükümet teklifi olarak Meclis'e sunulması bekleniyor. Taslağın tartışmalı maddeleri arasında üniversitelerde kılık kıyafet düzenlemesi, milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılması, laiklik tanımı, Kürtçe eğitim, zorunlu din dersi ile ilgili düzenlemeler yer alıyor.

Akademisyenlerin hazırladığı taslakta üniversitelerde kılık-kıyafet serbestliği getiriliyor. Akademisyenlerin hazırladığı metinde yer alan 'Üniversitelerde kılık kıyafet serbesttir' hükmünün metinde aynen yer alıp almayacağına Başbakan Erdoğan ve kurmayları karar verecek. 'Zorunlu din' dersinin kaldırılıp kaldırılmayacağı da bugünkü toplantıda karara bağlanacak.

AK Parti, zorunlu din dersinin kaldırılmasına sıcak bakmazken, bunun yerine 'isteyen muaf tutulabilir' ibaresiyle tartışmalara son noktanın konulması planlanıyor.

(DA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title