Haberler

AK Parti Muratpaşa Adayı Bulut'tan Atatürk Anıtı Sözü

AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Cihan Bulut, Atatürk’ün Antalya’da, “Şüphesiz Antalya dünyanın en güzel kentidir” dediği yere anıt yaptırma sözü verdi.

AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Cihan Bulut, Atatürk'ün Antalya'da, "Şüphesiz Antalya dünyanın en güzel kentidir" dediği yere anıt yaptırma sözü verdi.

Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 84'üncü yıl dönümü Antalya'da törenlerle kutlandı. Kutlamalara katılan AK Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Cihan Bulut, Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin öğrencilerin gözünden tasvir edildiği gösteriyi izledi. Daha sonra Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, İl Jandarma Alay Komutanı Aykut Tanrıverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'la bir müddet sohbet eden Bulut, Atatürk'ün Antalya'da kaldığı evi meclis üyesi adayları ile birlikte ziyaret etti.

Partisinden adaylığının açıklandığı gün ilk ziyaret ettiği yerin Atatürk Evi olduğunu hatırlatan Bulut, "O gün çok duygulanmıştım. Belediye başkanı olduğum zaman Muratpaşa'ya en güzel hizmeti yapacağım diye ve Ata'mıza söz verdim" diye konuştu.

Atatürk'ün Antalya ziyaretinde eski adı Rumkuş iken Atatürk'ün adını Erenkuş olarak değiştirdiği yere kadar yürüyerek giden başkan adayı Bulut, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün 6 Mart 1930 tarihinde Antalya'ya geldiği yerdeyiz. İşte burada Atatürk, 'Hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel şehridir' veciz sözünü söylemiştir. İnşallah belediye başkanı olduğum gün burada Atatürk'ümüze layık bir anıt yapacağız. Biz de Antalya'mızın dünyanın en güzel şehri olduğunu hizmetlerimizle vatandaşlarımıza anlatarak onları muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Ayrıca bu anıt yanında 6 dilde seslendirme ile yerli ve yabancı turistlere bu bölgenin önemini anlatacağız" dedi.

Cihan Bulut ve beraberindekiler daha sonra Atatürk'ün Konyaaltı sahiline baktığı noktada hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Cihan Bulut Muratpaşa Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title