Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Manisa Milletvekili Tanrıverdi Açıklaması

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Ana muhalefet partisi bir fırsatı verimli kullanması gerekirken sahadan, seçimden kaçmıştır."

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Ana muhalefet partisi bir fırsatı verimli kullanması gerekirken sahadan, seçimden kaçmıştır. CHP'nin seçimden kaçtığını görmüş olduk" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve çok sayıda partili katıldı. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanrıverdi, geçen haftalarda gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan Kongresi'yle ilgili şöyle konuştu: "Partimizin kongresini değişik ülkelerden önemli isimlerin katılması partimizin bölge ve dünyadaki etkinliğini ortaya koydu. Özellikle bir siyasi parti kongresine devlet başkanlarının katılmış olması partimiz kongresini uluslar arası bir platforma dönüştürdü. Katılımcıların Türkiye'den beklentisinin olması Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile nerelere geldiğini ortaya koymuştur."

MAKAM İÇİN YOLA DEVAM EDEN İNSAN DEĞİLİZ

Tanrıverdi, yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. "Biz makam, mevki için yola devam eden insanlar değiliz" diyen Tanrıverdi, AK Parti içinde çalışan tüm arkadaşlarının aynı düşüncede olduğunu söyledi.

Bu anlamda çalıştıklarını anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "Yerelde hemşehrilerimizin beklentilerinin olduğunu biliyoruz. Bakan mı başkan mı sorularının sorulduğunu biliyoruz. Biz bunlar için değil hizmet için var olduğumuzu belirtiyoruz. Sayın başbakanımız bu konuda kimi nereye gösterirse onun dediğidir. Makam ve mevkimiz neresi olursa olsun biz hizmet için varız."

ANA MUHALEFET SANDIKTAN KAÇMIŞTIR

Yerel seçimlerin öne alınması için gereken Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak BDP hariç diğer partilerle görüştüklerini ve MHP ile

mutabakata varıldığını söyleyen Tanrıverdi, 367 oy engelinin devam ettiğini ifade ederek, "Meclis içinde müzakereler yapıldı oylamalar yapıldı. 12 Ekim Cuma günü son tur oylamaları TBMM'de gerçekleştirildi. Sonuçlara baktığımız zaman TBMM'de 550 milletvekili var. Bunların 440'ı oy kullanmış 360'ı evet derken 72'i ret, 4 çekimser, 1 boş ve 3'ü de geçersiz oy kullanmıştır. Bu sonuçlara göre hala anayasa değişikliği için 367 şartı var. Bu boş garabettir ama hala devam etmektedir. 330'un da üzerinde oy aldığı için ya referanduma gitmesi gerekiyor ya da cumhurbaşkanımızın meclise iade etmesi tekrar görüşülmesi gerekiyor" dedi.

Sürecin devam ettiğini anlatan Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın cumhurbaşkanımız TBMM'ye iade ederek bunun müzakeresini sağlayacak ve meclis iradesi tecelli edecek. Meclis iradesinin eksik kaldığı yerde millet iradesi tecelli edecektir. Bu hafta içinde konu netleşecektir. AK Parti ve MHP'nin milletvekili sayısına baktığımızda toplam 376 milletvekili var. MHP'de 51 oy gerisi bizdedir. Altı milletvekili mazeretleri nedeniyle 370 kişinin oy kullanmasını beklerken böylesi farklı bir sonuç ortaya çıkmıştır. Elbette milletvekillerimizin iradelerine saygı duyarız ancak parti disiplini açısından baktığımızda bu sonucun böyle olmaması gerekirdi. Seçimlerin erken yapılması konusunda CHP'nin de düşüncesi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bir haftalık tarih nedeniyle farklı oy kullanmaya gerek yoktu. Özellikle ana muhalefet partileri iktidar partilerini erken seçim için zorlaması gerekirken iktidar partisi bunu yapıyor. Ana muhalefet partisi böyle bir fırsatı verimli kullanması gerekirken sahadan, seçimden kaçmıştır. CHP'nin seçimden kaçtığını görmüş olduk. Seçimlerin erkene alınmasının gerekçesi olumsuz kış şartlarında seçmen ve seçilenler açısından oldukça güçlükler yaşanıyor."

İSİM TARTIŞMALARI HAKKINDA KONUŞTU

Tanrıverdi, Manisa Büyükşehir Belediyesi için düşünülen ilçe isimleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Pek çok ismin masaya yatırıldığını söyleyen Tanrıverdi, şunları söyledi: "Şehzadeler ve Yunus Emre iki önemli isim. Şehzadeler şehri Manisa olduğumuz için bu isim önemli, Manisa'dan 13 Şehzade yetişmiştir. Şehzadeler bizim tarihi kimliğimizi ortaya koyuyor."

Yunus Emre'nin de gönüller, halk insanı, sevgi ve hoşgörünün insanı, insanlar tarafından paylaşılamayan bir insan olduğunu belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkes gönlünde yaşattığı Yunus Emre'yi mekan olarak da yanı başında istemektedir. Manisalıdır bu isim. Yorumlardan anladığımız kadar kimi hemşehrimiz bunu anlayamamıştır. Öyle ki Yunus Emre kapısından eğri odun sokmayan bir insandır. Elbette bu şahsiyetin ismini hem de altın harflerle Manisa'ya kazımak zorundayız. Neslimizin onun yolundan gitmesi için çalışmalıyız. Yunus Emre insanları kucaklayan bir şahsiyettir. Anadolu topraklarında medeniyetimizin yayılması için mücadele veren bir insandır. İnsanların kendisini önder kabul ettiği ve manevi şahsiyetinden etkilenerek İslam'a geldiğini biliyoruz. Ona sahip çıkmalıyız. Bu bir insanlık abidesidir, dünya ona hayrandır. 1991 yılını

UNESCO Yunus Emre yılı olarak sevgi yılı olarak kabul etmiştir. Dünyaca kabullenen şahsiyetlerimizden biridir Yunus Emre."

Mevlana'nın Konya'da Yunus Emre'nin Manisa'da olduğunu belirten Tanrıverdi, şunları söyledi: "Mevlana için binler Konya'ya akarken neden Yunus Emre için insanlar Manisa'ya gelmesin. Bu bir inanç turizmidir. Artık sadece Konya değil Manisa'ya da gelecektir insanlar. Tarih turizmi açısından önemli bir iliz ama inanç turizmi açısından değerimizi bilmiyorduk ama bu vesileyle bunu da ortaya koyduk. Manisa'da 3 kişiden birinin adı ya Yunus ya da Emre'dir. İnsanlar adlarının nereden geldiğini bilmezken bu vesileyle de öğrenmiş olacak. Yunus Emre ismi bizim hem yerel hem de ulusal bir değerimizdir. Medeniyetimizin kültürümüzün mimarı olan bu marka isimleri Manisa'ya kazandırmak hepimizin boynunun borcudur. Hayırlı olsun" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Tanrıverdi Muzaffer Yurttaş Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title