Haberler

AK Parti Milletvekilleri Sındırgı ve Bigadiç'te Temaslarda Bulundu

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, kar yağışının yoğun olarak yaşandığı Bigadiç ve Sındırgı ilçelerini ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, kar yağışının yoğun olarak yaşandığı Bigadiç ve Sındırgı ilçelerini ziyaret etti. Her iki ilçe belediye başkanı, belediye olarak karla yapılan mücadeleler ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Bigadiç'de yaşanan kar afetinden dolayı geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. AK Parti Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu Bigadiç Belediyesinde gerçekleştirdikleri toplantıdan sonra, yoğun kar yağışı sebebiyle zarar gören vatandaşların hayvan barınaklarını yerinde incelediler. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, "Öncelikle milletvekillerimizin yapmış oldukları bu ziyaretten dolayı çok teşekkür ederim. Milletvekillerimizle birlikte kardan dolayı zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Durumun vahameti ortada Bigadiç doğal bir afet ile karşı karşıya şu ana kadar yaptırdığımız hasar tespit çalışmalarında, 13 adet sera,13 adet etlik piliç kümesi, 2 Adet yumurtalık piliç kümesi, 68 adet büyükbaş hayvan barınağı, 6 adet küçükbaş hayvan barınağı, 12 adet samanlık, 18 büyükbaş hayvan ve 5 küçükbaş hayvan telef olmuştur. 13 tane büyükbaş hayvan zorunlu kesime girmiştir, 73 adet küçükbaş hayvan kaybolmuştur. Etlik Piliç hayvanlarında ise yaklaşık 80 bin, bin 500 yumurtalık piliç hayvanın telef olduğu, 6 bin 200 m2 sera tahrip olmuştur"dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri, Başkan Avcu'nun bilgilendirmesinin ardından zarar gören iş yerlerini yerinde inceledi.

Milletvekilleri daha sonra Sındırgı ilçesini ziyaret etti. Ak Parti Milletvekillerini Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Ak Parti İlçe Başkanı Halil Güner, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu ve Daire Amirleriyle karşıladı. Belediye Oteli altında gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Ekrem Yavaş kar yağışında meydana gelen doğal afet mücadelesini anlattı. Başkan Yavaş; "İlçe Merkezinde 59 cm olan kar yağışı yüksek yerlerde 1 buçuk metreye ulaştı. Mahsur ve mağduriyetimiz had safhaya ulaştı" dedi. Başkan Yavaş, "Sındırgı'nın 540 km yol ağı var büyükşehire ait, 200 kilometre de karayoluna ait bunların tamamı kapandı. Tamamında elektrikler kesildi. Sular pompaya bağlı olduğu için sular da kesildi. Mahsur ve mağduriyet hat safhaya açıktı. Sistem olarak da tamirat ve tadilatla alakalı görevlendirilmiş tane UEDAŞ elamanı ve sadece belli zamanlarda iş görmesi için getirilmiş Büyükşehir'in bir greyderi, bir kepçesi, belediyenin 3 greyderi 5 kepçesi ve piyasadan bulduğumuz 5 kepçe ve orman işletme müdürlüğü ve sulama birliğinden temin edilen araçlarla yollar açıldı. Belediye personeli özverili çalıştılar uykusuz kaldılar. Öncelikle onları tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Sadece bir memuriyet anlayışıyla değil olağanüstü hal zamanında nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davrandılar. Elektrik sıkıntısı büyük olduğu için sıkıştırdık. Burhaniye ve İvrindi'den ekipler geldi. 10 kişilik UEDAŞ personeli 30 kişi oldu. Kar yağdığında sadece greyder yolu açar giderdi. Bu sefer ağaç temizledik. Özellikle ormanlık bölgede korku tünelinden geçer gibi bir korna çalsanız üzerinize yıkılacak ağaçlar vardı. 3- 5 tane ağacın yıkıldığını gözlerimizle gördük" dedi.

Başkan Yavaş, kar yağışından dolayı kapanan Balıkesir-İzmir karayoluna da değindi. Yavaş, "48 saat İstanbul İzmir yolu kapalı kaldı. Bizler çok şükür olsun burada bir geceden fazla kapalı yolumuz kalmadı. Sebebi ise anında müdahale eden bir ekip oluşturduğumuzdan dolayıdır. Buradaki görevin aksaması bizim yükümüzü artırdı. Biz Sındırgı olarak ekip olarak Sulama Birliği, Orman İşletme Müdürlüğü olarak büyükşehrin bize verdiği imkanlar çerçevesinde gereken her şey yerine getirildi. O günden bu güne çalışılıyor Belediyemize ait sepetli araç ve kepçe UEDAŞ'ın emrinde çalışıyor. Şuanda 6 köyde elektrik verilemiyor geri kalan mahallelere elektrik veriliyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Sındırgı Bigadiç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title