Haberler

AK Parti Milletvekili Yurttaş, Tuik'in Kuruluşunu Kutladı

AK Parti Manisa Milletvekili Dr.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kuruluşunun 86. yılı ve 25 Nisan Türkiye İstatistik Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Yurttaş açıklamasında, "Türkiye İstatistik Kurumu 86 yıllık geçmişiyle ülkemizin en önemli kurumları arasında yer alırken teknoloji, ekonomi, bilim ve toplumsal konularda ihtiyaç duyulan bilgileri, güncellik, güvenirlilik ve açıklık ilkeleri ışığında toparlamaktadır" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu Devletin sağlıklı kararlar almasına katkılar sağlayarak, üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir. Diyen Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Çağımızın bilim, teknoloji ve iletişim çağı olması nedeniyle gerekli bilgi ve iletişim olanaklarına sahip olan ve bundan yararlanabilen ülkeler diğer ülkelere göre büyük bir üstünlük sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Global bir dünya düzeninde yaşadığımızı ve bu dünya düzeni içerisinde çağın yeniliklere açık iletişim, bilgi ve teknoloji çağı olduğuna vurgu yapan Yurttaş,mesajında şunları söyledi: "Çağımızda bilginin üretilmesi kadar açık, şeffaf ve hızlı bir biçimde topluma aktarılması da önemlidir. Bu yönüyle Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı görev, özellikle içinde bulunduğumuz bilgi teknolojileri ve iletişim çağında daha da değer kazanmaktadır. Günümüzde ulusal ve uluslararası sosyal ve ekonomik gelişme hedeflerinin belirlenmesi ve bu hedeflerin başarısı; güncel, güvenilir istatistikleri de sağlamaktadır. Doğru bilgi, doğru yorum ve doğru karar sürecinde araştırmacılar, politikacılar, karar alıcılar ve tüm bireyler çalışmalarında istatistiki bilgileri etkin olarak kullanmaktadırlar."

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri sadece toplamakla kalmadığını, Türkiye'deki istatistiklerin yüzde 80'ini ürettiğine dikkat çeken AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "İstatistiklerin yüzde 80'ini üretme becerisini ve akıcılığını sağlayan Türkiye İstatistik Kurumu bu istatistikleri işleyerek yeni bilgiler üretip istatistiki analiz ve yorumlar yapmakta, yayımlamakta ve karar alıcıların bilgisine sunmaktadır. Ülkemizde Türkiye İstatistik Kurumu'nun ürettiği bilgiler, yayımladığı istatistikler ve göstergeler başta kamu kurum ve kuruluşları, karar alıcılar ve araştırmacılar için güvenilir yol gösterici olmaktadır" dedi.

(ES-ERG-

24.04.2012 16: 20: 12

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Muzaffer Yurttaş Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title