Haberler

AK Parti Milletvekili Yılmaz'dan 23 Temmuz Mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Milli Mücadeleye ışık tutan Erzurum Kongresinin toplanmasının 96. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Milli Mücadeleye ışık tutan Erzurum Kongresinin toplanmasının 96. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; "Türkiye tarihinde müstesna bir yeri olan dadaşlar diyarı Erzurum'un Birinci Dünya harbi sırasında çok büyük acılara, büyük katliamlara ve vahşetlere tanık olmuştur. Birinci Dünya Harbi sırasında Erzurum'da 50 bine yakın yiğit insanımızı, kardeşimizi diline, dinine, canına ve milletini sahip çıkmak adına, vatanı uğruna şehit verdik. Düşman işgalinden kurtuluşu uğruna halkımız, kadınıyla, erkeğiyle, genç yaşlı demeden, insanlık tarihinde eşine nadir rastlanan zulme ve vahşete karşı birlik olmayı başarabilmiş, kanlarını, canlarını feda ederek amansız bir mücadele vermiştir.

Milli Mücadele ruhu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Temmuz 1919 Tarihinde Erzurum'da toplamış olduğu Erzurum Kongresinde canlanmıştır. Erzurum kongresinde alınan kararlar Kurtuluş Mücadelesine yön vermiştir. Hürriyet ve İstiklal mücadelesinde Türk Milletinin, Erzurum'un bugünlere gelmesine vesile olan Milli mücadelemize ışık tutmuştur. "Vatan bir bütündür parçalanamaz" diye Anadolu'ya seslenilmiş, birlik beraberlik ruhu canlandırılmış, İşgale karşı topyekün mücadelenin meşalesi yakılmış, Sömürgeci devletlerin manda ve himayesi reddedilmiş, Milli İradeye ne pahasına olursa olsun sahip çıkılmış, vatanın kurtuluşu için mücadelenin kutsallığı, birlik olmanın önemi belirtilmiştir. Azınlıklara siyasi hakimiyetimizi ve sosyal dengemizi bozacak ayrıcalıklar verilemeyeceği dile getirilmiş Ancak bu vatandaşların canları, malları ve ırzları her türlü saldırıdan korunması da garanti altına alınmıştır. Bu bile Anadolu insanının savaş durumunda dahi yaratılanı yaratandan ötürü sevebilmesi, hakkını koruyabilmesi din, dil, ırk gözetmeden gönlündeki insan sevgisini göstermeye yeterlidir.

Erzurum Kongresinde başlayan, Anadolu'yu vatan bilmiş, onurunu, vatan sevgisini, birlik olma ruhunu tüm dünyaya gösterebilmiş insanımızın mücadelesi, tüm dünyada bağımsızlık mücadelesi veren halklara da onurlu bir örnek teşkil etmiştir.

Anadolu'nun her bir köşesinde vatan topraklarında verilen kurtuluş mücadelesinin en şanlı örneklerinden birini yaşamış Erzurum halkı bilmelidir ki biz Ecdadımızdan aldığımız mücadeleci, bağımsızlık ruhunu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Biz Erzurumlu yiğit insanlar olarak başımız her zaman dik olacak, şanlı bayrağımız göklerde ebediyen dalgalanmaya devam edecektir.

Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, vatan savunmasında ön saflarda yer alan ecdadımızı minnetle yad ediyor. Cenabı Allahtan rahmet diliyorum. Tüm hemşerilerimiz gibi Erzurum Kongresinin toplanmasının 96. yılının coşkusunu yaşıyor ve kıvancına yürekten katılıyorum. Erzurumlu hemşerilerimizi şükranla, minnetle, saygıyla selamlıyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yılmaz Enver Yılmaz Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title