Haberler

AK Parti Milletvekili Hüseyin Filiz'in Basın Toplantısı

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Tüney bölgesine kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için onay alındığını açıkladı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kalkınmada sanayi ve üniversitenin iki önemli unsur olduğunu dile getiren Filiz, üniversite ve sanayinin birbirlerine bağlı şekilde gelişme gösterdiğini belirtti. Çankırı'ya sıcak para getirebilmek için bu iki unsurdan başka çare olmadığını kaydeden Filiz, üniversitedeki öğrenci sayısının 15 bine yükseldiğinde Çankırı'da işsizliğin ortadan kalkacağını, ticaretinin de önemli derecede hareket kazanacağını belirtti.

OSB konusunda tek sıkıntılarının doluluk oranı olduğunu belirten Filiz, "Sanayi Bakanlığı, müracaatlarımızı Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı'na yönlendirdi. Ajans başkanımız ile bölgede incelemeler yapıp, bilgiler verdik. Ajans yatırımcıları araştırdı ve ciddiyetlerini ölçtü. Her bir yatırımcı için ayrı ayrı dosya oluşturdular. Daha sonra Başbakanımızın da onayını alarak uygun gördüler. Şu anda önümüzdeki engelleri kaldırdık. Artık daha fazla çalışmalıyız" diye konuştu. Yılbaşına kadar yer seçim sürecini tamamlayıp, harita çalışmalarına başlamayı planladıklarını aktaran Filiz, Mart ayına kadar çalışmalarını tamamlayarak ilk kazmayı vuracak seviyeye getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Bu tür önemli gelişmelerin için bir takım riskleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Filiz, "Ben aktif ticaretin içinden geliyorum ve büyük hedefler koymayı seviyorum. OSB konusunda kendimizi strese soktuk. Söz verdik, 'bunu buraya illaki yapmak zorundayız' dedik. Çok şükür başardık ve bu aramaya getirdik. Siyasete başlamadan önce kendi işim için bazı şeyler yapıyordum, şimdi ise topraklarıma olan borcumu ödemek için riskler alıyorum" dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, konuşmak yerine hizmet yaptıklarını vurguladı. Projelerin takibinin önemine değinen Dinç, "Gerçekten çok önemli işler yapıyoruz, ama yaptıklarımızla övünmüyoruz. Biz kendimizi daha fazla hizmet verebilmek için bağlıyoruz. Tabii ki bu işlerde yalnız değiliz, her zaman yanımızda olan milletvekillerime ve teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

AK Parti Çankırı İl başkanı Salim Çivitçioğlu da, partisinin politik düşünce ile değil, hizmet düşüncesi ile çalıştığını ifade etti. Başkan İrfan Dinç'in "18 ayda 18 yeni proje" adı altında büyük bir riske girdiğini ifade eden Çivitçioğlu, tek amaçlarının Çankırı'ya hizmet olduğunu belirterek, projelerin yarısının ihale edildiğini söyledi. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Filiz İrfan Dinç Ak Parti Çankırı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title