Haberler

AK Parti Milletvekili Cuma İçten Başbakan'ın Diyarbakır Gezisini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin önemli bir tarih olduğunu söyledi.
Bu ziyaretin Diyarbakır için tarihi bir gün ve tarihi önem arz ettiğini ifade...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Bu ziyaretin Diyarbakır için tarihi bir gün ve tarihi önem arz ettiğini ifade eden Cuma İçten, dün bir vuslata, çok önemli ve hasretle beklenen bir kavuşmaya hep birlikte şahit olduklarını kaydetti. İçten, "Değerli sanatçımız Şivan Perver'in 37 yıl süren hasreti sona erdi. Ayrı kaldığı yurduna, insanına kavuştu. Yine, çok değerli sanatçımız İbrahim Tatlıses aramızdaydı. Konuğumuzdu ve Şivan Perver'le birlikte unutulmayacak güzellikte bir konser verdi. Kardeşlikten, barıştan dem vuran şarkılar okudular. Kalpleri ve dinleyen yüz binleri barışın sesiyle ısıttılar. Ahmet Kaya'yı andık. Dün Ahmet Kaya'nın da orada olduğuna ve ruhunun huzur bulduğuna inanıyorum. Aynı zamanda Sayın Başbakanımızın teşrifiyle birlikte 400 çifti hep beraber evlendirdik. Önemli açılışları halkımızla, halkımızın katılımıyla birlikte gerçekleştirdik. Bunlar bundan 15 yıl önce bırakın söylenmeyi, hayal dahi edilemeyecek şeylerdi. Ama şükürler olsun ki AK Parti iktidarında ve dünya liderimiz Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı, çalışması ve özverisiyle gerçekleştirildi" dedi.

Sadece Türkiye'de değil, tüm bölgede yeni bir iklim, yeni bir bahar atmosferi yaşandığını belirten İçten, Türkiye ile birlikte bölgenin de güçlendiğini söyledi. İçten, Diyarbakır'ın, özellikle tarihi gelişimine bakıldığında bölgenin ve İslam coğrafyasının kutup yıldızlarından biri olduğunu ifade eden İçten, Diyarbakır'ı daha ileriye taşımak için çabaladıklarını söyledi. içten, bu anlamda Diyarbakır'ın, huzuruna güçlü şekilde sahip çıktığını ve her yerinden kararlılıkla halkın çözüm sürecine olan inancını, desteğini adeta haykırdığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kuzey Irak Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve Şivan Perver'e de Diyarbakır'a geldikleri için teşekkür ederek şunları söyledi;

"Biliyoruz ki hem sayın Barzani hem de sayın Şivan Perver yıllardır Ortadoğu'daki Kürt siyasetinde en ciddi ve aktif rol almaktadırlar. Özellikle Barzani'nin 21 yıl sonra Diyarbakır'a gelmesi hem Diyarbakır'daki hem de Türkiye'deki Kürtlere çözüm süreci ile ilgili ciddi bir sinerji katmıştır. Bu adım, sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hem bölgemize, hem bölgemiz coğrafyasına ve de en önemlisi çözüm sürecine verdiği önemin ve kararlılığın en büyük kanıtıdır. Ama buna rağmen ne yazık ki birileri hala bu çözüm sürecinden rahatsız oluyor. Çünkü onlar gençlerin kanıyla, canıyla besleniyorlar. Onlar uyuşturucuyla besledikleri insanlardan besleniyorlar. Onlar yoksulluktan besleniyorlar ve kanla nemalanıyorlar. Ama her şeye rağmen çözüm süreci, Diyarbakır'ı köklü bir şekilde değiştiriyor. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de hayal edin. Bu süreç inşallah bir kartopu şeklinde ilerleyecek. ve kimse bu süreci baltalayamayacak."

Gün, dağdaki insanların, hapishanedeki insanların ve şehit ailelerinin bir olup, kenetlenerek kavuşma günü olduğunu belirten İçten, "Bunun özlemini çekiyoruz. Bu özlemi gidermek için yeni acılara, yeni gözyaşlarına, yıkımlara uğramamak için de mutlak silahların bırakılması gerekmektedir. Yine Diyarbakırlı ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı'nın hayalini kurduğu o memleketi; "Memleket isterim, Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun, kardeş kavgasına bir nihayet olsun" diye bahsettiği bu vuslatı yine sayın Başbakanımız inşa ediyor. Bizim de bu kararlılığımız, halkımıza olan sevdamız, hizmetimiz ve çözüm sürecine olan inancımız devam edecektir. Diyarbakır'ımız kısa bir süre içinde göreceksiniz ki her adımda bölgenin ve coğrafyanın parlayan yıldızı olacaktır. Son olarak sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere çok ciddi destek veren AK Parti teşkilatlarına, Sivil Toplum Kuruluşları'na, kanaat önderlerine ve tabii ki Diyarbakır halkına çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır bir kez daha tüm dünyaya Halid Bin Velid gibi sevgi, birlik ve barış çağrısında bulunmuştur" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Cuma İçten Diyarbakır Ak Parti Yerel Haberler

title