Haberler

AK Parti Milletvekili Adayı Aydemir: "Her Yol Erzurum'a Çıkar"

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum’un hoşgörü, barış ve huzur kenti olduğunu vurgulayarak, ‘Milli birlik ve bütünlüğümüze, kardeşliğimize halel getirecek provokasyonlara gelmemeliyiz.

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum'un hoşgörü, barış ve huzur kenti olduğunu vurgulayarak, 'Milli birlik ve bütünlüğümüze, kardeşliğimize halel getirecek provokasyonlara gelmemeliyiz. Dadaş aklı selimiyle davranarak bizi ayrı kutuplara ayırmak isteyenlerin oyununa düşmemeliyiz' dedi.

ÖNCE SAĞDUYU

Tüm ülkede olduğu gibi Erzurum'da da kardeşlik, birlik ve beraberliğin her türlü seçim endişesinin üstünde olduğunu vurgulayan Aydemir, 'Dadaşların bu çirkin tezgahlar ve oyunlar karşısında sağduyu göstereceğine inanıyoruz.' diye konuştu.

PROVOKASYON UYARISI

Erzurum'da bir siyasi parti mitingi sürecinde baş gösteren olayların tamamen provokatif amaçlı olduğu, seçmen iradesinin değiştirilmesinin amaçlandığının altını çizen Aydemir, 'Sahnelenen tezgahta neyin amaçlandığı ortadadır. Erzurumlu dadaş iradesi, imanı ve vicdanıyla bu oyunun parçası olmayacaktır. Bizim her şeyimiz Erzurum'dur. Bizim bu şehirde en yüksek değerimiz, Kuran'da ifadesini bulan kardeşliğimizdir. ' ifadelerini kullandı.

AYDEMİR'İN MESAJLARI

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, seçim çalışmaları kapsamında Semt garajı esnafını ziyaret etti. Konuk olduğu iş yerlerinde Erzurum'daki kardeşlik, milli ve manevi birlik ve beraberlik hassasiyetine değinen Aydemir, 'Semt Garajından ilçelere, köylerimize çıkan her yolun, dönüşte buluştuğu tek adres Erzurum'dur. Aşkale'den Çat'a, Hınıs'tan Uzundere'ye, Karayazı'dan Oltu'ya, Şenkaya'dan Tekman'a kadar tüm yollar Erzurum'a çıkar. Tüm ilçelerimizin gönül köprüsünden Erzurum'a geçilir. Köylerimizin, ilçelerimizin ufku, Erzurum'la kesişir. Bu yüksek değerimizi her ne pahasına olursa olsun korumalı, ecdadımızın emanet ve mirası olan ve tüm dokusu kardeşlik olan Dadaşlığımıza zarar getirecek çirkin oyunlara düşmemeli, çirkin emellere izin vermemeliyiz.' dedi.

KARDEŞLİĞİMİZ, EN BÜYÜK SERMAYEMİZ

' Erzurum'dan başka neyimiz var, dadaşlıktan gayrı ne kimliğimiz var? ' diyen Aydemir,'Bu şehri mübarekte, bu aziz şehirde oy kaygısı ve hesapları içinde, akla ziyan ve akıl tutulmasının ifadesi olan senaryolar sahneye konuluyor. Dadaş ruhunu inciten bu çirkin yaklaşımlar yine dadaş yüreklerinde teneffürle karşılanmaktadır. Ortak değerimiz olan Erzurum, oy hesaplarına, seçim aritmetiğine kurban edilmeyecek kadar değerlidir. Bizim Hınıs'tan, bizim Tortum'dan, bizim Köprüköy'den, Hasankale'den Çat'tan daha kıymetli neyimiz var? Kardeşliğimizden daha önemli ne olabilir ki.. Biz Kur'anla kardeşiz. Kıblesi, imanı bir olanların arasına nifak sokmaya çalışanlar, Alvarlı Efe Hazretlerinin ruhunu yaşatan ve ebediyen yaşatacak olan bu şehirliden, Erzurumludan, Dadaşlardan destek bulamayacak, kardeşliğimize hiç kimse halel getiremeyecektir.' vurgusunu yaptı.

VEYL, KARDEŞLİĞİ BOZLMAK İSTEYENLERE

Erzurum'da dönem dönem sahnelenen provokasyonlarda, art niyetlilerin ve gafillerin, Aziziye, Mecidiye, Hamideye'de ifadesini bulan ve Palandöken gibi bir zirve oluşturan kardeşliği bozmayı amaçladıklarını kaydeden Aydemir, 'Biz kardeşliğin, birlik ve beraberliğin öncüsü ve fedaisiyiz. Biz, Yaradılanı yaradandan ötürü seven Abdurrahman Gazilerin, Nene Hatunların, Alvarlı Efelerin, Taşkesenli Sırrı Efendilerin, Solakzadelerin torunlarıyız. Kardeşliğimize göz dikeni, birlik ve beraberliğimizi oy için, seçim hesapları için heder etmeye kalkışanları lanetleriz. Bizim Tekmanlıyı İspirli kadar sevmeyenlerle işimiz olmaz. Biz Erzurum'uz, biz kardeşliğin temsilcisiyiz. Tüm dadaşlar da aynı hassasiyet ve aynı dikkati paylaşır. Bizim için önce Erzurum vardır. Bizim için önce Erzurum'da tüm ilçeleri ve köyleriyle birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Bunu bozmaya çalışanlara veyl olsun.' İfadelerini kullandı.

KUR'AN KARDEŞLİĞİ HATIRLATMASI

'Kardeşi kardeşe düşman edenlerin oyununa dadaş gelmez. Dadaş, ruh, irade, disiplin ve imanının ifade ettiği kardeşlikten taviz vermez' diye konuşan Aydemir, 'Bu oyun daha önce de seyredilmişti. Bugün yine aynı tezgah, yine aynı senaryo. Bu gafletin kazananı olmaz. Bu çirkinlikten güzelliğe varılmaz. Dün, bu akıl dışı oyunlara düşmeyen dadaşlar, bugün de yine aynı feraset ve dirayetle oyunları bozacak, Kuran kardeşliğinden taviz vermeyecek, çirkin emel ve düşünceleri provokatörlerin yüzüne çarpacaktır.' diye konuştu.

İNADINA KARDEŞİZ

İki üniversitesi, Sağlık ve şifa kurumları, ulaştırma vizyonu, enerji hatları hacmi, tarımsal değerleri, turizm imajıyla Erzurum'un 2003'ten bu yana hızlı bir gelişme ve büyüme sürecine girdiğini aktaran Aydemir, 'Bunun önünü kesmek, 13 yıldır bir kardeşlik ve huzur şehri olan Erzurum'un ambiyansını bozmak isteyenlerin ezberini siz esnaf kardeşlerim ve bu aziz Erzurum halkı bozacaktır. Erzurum'u karanlığa çekmek isteyenlere Dadaş feraset ve basireti izin vermeyecek, kardeşliğin esas olduğu Dadaş imanı ruhsat çıkarmayacaktır. Biz bir kere daha vurguluyoruz, Horasan'dan Aşkale'ye, Tekman'dan Olur'a, Karayazı'dan Pazaryolu'na, Karaçoban'dan Narman'a, Şenkaya'dan Hınıs'a kadar, tüm köy, ilçelerimizle ve her dokumuz ve her zerremizle kardeşiz, inadına kardeşiz. Allahın izniyle bu kardeşliğimiz ilelebet sürecek, buna zarar vermek isteyenler Allah'ın lanet ve gazabına uğrayacaklardır.' dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title