Haberler

AK Parti, Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvuru Süresini 2 Gün Uzattı

AK Parti, Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvuru Süresini 2 Gün Daha Uzattı. Başvuruları 9 Mayıs Günü Almaya Başlayan Parti, Başvuru Tarihini 16 Mayıs Saat 17.00'ye Kadar Uzatma Kararı Aldı.

AK Parti, milletvekili aday adaylığı için başvuru süresini 2 gün daha uzattı. Başvuruları 9 Mayıs günü almaya başlayan parti, başvuru tarihini 16 Mayıs saat 17.00'ye kadar uzatma kararı aldı.

AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti'nin aday adaylığı için başvuru süresini 16 Mayıs saat 17.00'ye kadar uzattığını söyledi. Şu ana kadar 3 bin 200 kişinin aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu dile getiren Çetinkaya, "AK Parti'ye gösterilen teveccühün en büyük işareti bu rakamdır. Bu sayının bugün 3 bin 500'ü geçeceğine inanıyorum" dedi.

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde toplam 2 bin 400 başvuru aldığını hatırlatan Çetinkaya, süre bitiminde 2 bin daha başvuru alacaklarına inandıklarını vurguladı. Çetinkaya, Yüksek Seçim Kurulu'nun 25 yaşla ilgili başvuruları kabul etmeme kararını da "Biz Anayasa'da değişiklik yaparak 30 yaşın atındakileri de parlamentoya sokmak için büyük çaba sarfettik. Ancak, seçimleri sevk ve idare yetkisini elinde bulunduran YSK böyle bir karar aldı. Bütün teşkilatlara bildirdik. Bu kadar uğraşmamıza

rağmen 30 yaşın altındakiler bundan istifade edemeyecekler. 30 yaşın altında çok iyi yetişmiş gençler vardı, parlamentoya katkıları olacaktı. Ancak bizim dışımızda engeller oldu. Gençler bundan sonraki seçimlerde istifade edecekler" sözleriyle değerlendirdi.

Çetinkaya ayrıca, AK Parti'nin aday adaylığı için başvuran 30 yaşın altındakilere paralarını iade edeceğini de sözlerine ekledi.

(DA-MÜG-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title