Haberler

AK Parti Manisa Teşkilatı, Parti Teşkilatlarına Yapılan Saldırıları Kınadı

AK Parti Manisa İl Başkanlığı, AK Parti teşkilatlarına ve teşkilat üyelerine yapılan terör saldırılarını kınadı.

Ak Parti Manisa İl Başkanlığı, AK Parti teşkilatlarına ve teşkilat üyelerine yapılan terör saldırılarını kınadı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletevkili Murat Baybatur, PKK, PYD ve YPG gibi terör örgütlerinin son dönemlerde, Hakkari'deki milletvekili adayları, Van'daki ilçe başkanı, Diyarbakır'daki arkadaşları ve öncesinde Bismil Gençlik Kollarına kadar teşkilat üyelerine saldırıda bulunduğunu anımsattı.

Saldırılara karşı cevap verme anlayışlarının devlet olarak değiştiğini söyleyen Baybatur, "Nerede bir terör örgütü varsa, Türkiye'nin aleyhine karanlık faaliyetler nerede yapılıyorsa yapılsın 'onların inlerine gireceğiz' dedik. Cumhurbaşkanımızın emriyle Suriye'de El Bab'a kadar ineceğimizi söylüyoruz, orada bir DAEŞ ve YPG'ye karşı güvenli bölge inşa ediyoruz. Türkmenlerin aleyhine bir durum çıkacak gibi olursa Musul'da da aynısını yaparız." diye konuştu.

Toplantıda bir gazetecinin basında ve kamuoyunda yer alan "AK Parti içindeki bazı bakan ve milletvekillerinde ByLock uygulaması olduğu" yönündeki sorusu üzerine Baybatur, AK Parti'ye karşı belirli bir operasyon olduğunu ifade ederek, "Dün Başbakanımız 'Ne bir bakanda ne de bir milletvekilinde ByLock sistemi diye bir sistem yoktur' dedi. AK Parti teşkilatları içinde milletvekilleri, bakanları içinde her zaman söylüyoruz, şu an il başkanları düzeyinde, ilçe başkanları, milletvekilleri ve bakanlar düzeyinde Allah'a hamdolsun FETÖ'ye mensup hiç kimse yok." dedi.

AK Parti içindeki bazı kişilerin de rol kapma derdinde olduğunu söyleyen Baybatur, ortaya atılan "bunların şu kadarı FETÖ'cü" söylemlerini de yalanlayarak, söyleyen kişilerin de bunları ispat etmesi gerektiğini vurguladı.

Baybatur, şöyle konuştu:

"Onlara veremiyorsanız AK Parti Genel Merkezi var. Teşkilat mensubuysa teşkilat başkanlığına ya da ilgili yerlere şikayet edin. Ama hem savcılığa hem de ilgili yerlere şikayet etmeyeceksiniz Facebook'tan, Twiter'dan çıkacaksınız 'şu belediye başkanı paralelci', 'şu başkan paralelci' diye kendi ayağımıza sıkacaksınız. Bunlar art niyetli çalışmalar. 17-25 Aralık sürecinden sonra dik duruş sergilemeyenlerin ya da geçmiş dönemde belediye başkanından, milletvekilinden, ilçe başkanından bir talebi olmuştur yerine gelmediği için şahsi nedenlerden dolayı saldırı yapanlara da imkan vermeyeceğiz. Ben tekrar ediyorum, elinde bilgi belge olan varsa onları ilgili makamlara şikayet ederler. Kimse sanal alemden delikanlılık yapmasın. İlgili yerlere gitsin şikayetini yapsın."

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan'da AK Parti teşkilatlarına yapılan saldırıları lanetleyerek, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Baybatur AK Parti PKK Politika Güncel Haberler

title