Haberler

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "50 ülkede 13 yıllık zorunlu eğitim sistemi var."

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "50 ülkede 13 yıllık zorunlu eğitim sistemi var. Eğitimi 12 yıla çıkaracağız. Ancak kademeli eğitim sistemini getireceğiz" dedi.

Yurttaş, yaptığı yazılı açıklamada, "113 ülkede 6 yaşında eğitime başlanılmaktadır. Bizim amacımız da 6 yaşında zorunlu eğitime başlamayı sağlamaktır. Artık 5 yaşını tamamlayıp 6 yaştan gün alanlar okula başlayacaktır. Dünyada 116 ülkede 12 yıllık zorunlu eğitim uygulanmaktadır. 50 ülkede 13 yıllık zorunlu eğitim sistemi var. Eğitimi 12 yıla çıkaracağız. Ancak kademeli eğitim sistemini getireceğiz. Okul öncesi eğitim zorunlu olmayacak, ancak bunu idari olarak destekleyici kararlar alacağız. Okul öncesi

eğitimde okullaşma oranını yüzde 11 den devraldık, şu anda yüzde 67'lerde olan bu oranı yüzde 100 düzeyine çıkarmayı arzu ediyoruz. 3-4-5 yaşında başvuranları da okul öncesi eğitime kabul edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"KATSAYI ENGELİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Eğitimdeki yeni düzenlemeyle katsayı engelini de tamamen ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Yurttaş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Mesleki eğitimin önündeki engelleri temizleyeceğiz. Mesleki eğitimi yüzde 55-60 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız bilgi ve yetenek odaklı bir eğitime geçişi sağlamaktır. Okula başlama yaşını düşüreceğiz. Esnek bir eğitim sistemi oluşturacağız. Mesleki eğitimin oranını yükselteceğiz. Özgüveni yüksek, analitik düşünebilen, ülkesini ve tanıyan, üretken, çözüm odaklı düşünen, teknolojiye hakim bir nesil yetiştirmek istiyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title