Haberler

AK Parti'li Yılmaz: "Sınırları Değiştirme Peşinde Olanlara Karşı Bizim Sınırların Anlamını...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sınırları değiştirme peşinde olanlara karşı bizim sınırların anlamını değiştirmemiz lazım" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sınırları değiştirme peşinde olanlara karşı bizim sınırların anlamını değiştirmemiz lazım" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ardahan Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen partisinin ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, "Geçmişte istikrarsız yönetimlerin olduğu dönemde faizlere giden paralar şimdi hizmete dönmüş durumda. Üniversitesinden duble yollarına, şehir alt yapısından kırsal alanına bir çok hizmet çok şükür bizim dönemimizde geldi" dedi

"Bu eşsiz coğrafyada, medeniyetlere, dinlere beşiklik yapmış bu bereketli topraklarda çok uzaktan gelip birilerinin bu bölgeleri karıştırmasına müsaade etmemeliyiz" diyen Cevdet Yılmaz, " Irak'ta başka bölgelerde yine yapılmaya çalışılan operasyonları görüyorsunuz. Bizim anlayışımız şudur? Orta Doğu'da, Avrupa'da olduğu gibi, dünyanın gelişmiş dediğimiz bölgelerinde olduğu gibi her şey serbest olsun diyoruz. İnsanlar serbestçe hareket etsin, mal ve hizmetler serbestçe dolaşsın, ticareti yapılsın, sermaye serbestçe dolaşsın, bilgi teknoloji serbestçe dolaşsın. Bu bölgelerimizde etnik ve mezhebi temeller üzerinden bizi çatıştırarak birileri gelip kaynaklarımıza el koymasın. Bu bölgelerimizin çok muazzam kaynakları var, enerji kaynakları da var. Onlardan çok üstün olan insan gücü de var. Bu eşsiz coğrafyada, medeniyetlere, dinlere beşiklik yapmış bu bereketli topraklarda çok uzaktan gelip birilerinin bu bölgeleri karıştırmasına müsaade etmemeliyiz. Biz aynı çatı altında, aynı siyasi çatı altında, farklı etnik yapılar, farklı mezhepler, bir arada kardeşçe yaşamak durumundayız. Bunu başardığımız ölçüde oynanan oyunları da bozmuş oluruz" diye konuştu.

Yılmaz, sınırları değiştirme peşinde olanlara karşı bizim de sınırların anlamını değiştirmemiz gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamlandı: "Her mezhep için ayrı bir yapı, her etnik grup için ayrı bir yapı diye bunun peşine düştüğümüz zaman geride çatışmadan, kandan, acıdan başka bir şey kalmaz ve birileri de gelir bizim kaynaklarımıza el koyar. ve alır onları götürür biz de çatışmalarımızla baş başa kalırız. Biz birliğe ihtiyaç duyuyoruz. İslam dünyasının bu gün en büyük ihtiyacı birliktir. Birlik içinde olmalıyız ve daha fazla bölünmeye, parçalanmaya müsaade etmemek durumundayız. Tam aksine sınırları, toplumları birbirinden ayıran yerler değil, buluşturan yerler haline getirmemiz lazım. Sınırları değiştirme peşinde olanlara karşı bizim sınırların anlamını değiştirmemiz lazım. İnsanları birbirine düşürüp, bölüp parçalayıp, yutma hevesinde olanlara karşı bizim birliğimizi arttırmamız lazım. Bu anlayış içinde hareket etmemiz lazım. İşte Ardahan bunun güzel bir örneği: Türkiye'nin birçok beldesi Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Pomağıyla, Terekemesiyle her türlü etnik yapıdan Sünni'siyle Alevi'siyle bir arda yaşama kültürünü çok güzel gösteren bir ilimiz bu açıdan da ben Ardahan'ı özellikle tebrik ediyorum. Allah razı olsun diyorum" - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cevdet Yılmaz Ak Parti Ardahan Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title