Haberler

AK Parti'li Yılmaz, Servetiye Cephesi'nin Sakarya destanına büyük katkı sağladığını söyledi

Güncelleme:

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Milli Mücadelede Servetiye Cephesi'nin önemine işaret ederek, verilen mücadelenin, Yunan birliklerinin Sakarya'ya takviye kuvvet olarak geçmesini engellediğini ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde yazılan destana büyük katkı sağladığını belirtti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Milli Mücadelede Servetiye Cephesi'nin önemine işaret ederek, verilen mücadelenin, Yunan birliklerinin Sakarya'ya takviye kuvvet olarak geçmesini engellediğini ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde yazılan destana büyük katkı sağladığını belirtti.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlayarak, Kocaeli'de Servetiye kahramanlarının verdiği mücadelenin de 29 Haziran sabahında zaferle neticelendiğini hatırlattı.

Milli Mücadelede Servetiye Cephesi'nin onurlu mücadelesini dile getiren Yılmaz, "Burada verilen mücadele, Yunan birliklerinin Sakarya'ya takviye kuvvet olarak geçmesini engellemiş, Sakarya Meydan Muharebesi'nde yazdığımız destana büyük katkı sağlamıştır." diye konuştu.

Yılmaz, 145 kişinin destansı bir mücadele verdiğini belirterek, "Ben de bu mücadeleyi veren bir dedenin torunu olarak, bu mücadeleyi vererek bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Kocaeli Sakarya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title