Haberler

AK Parti'li Torun'un Mahalle Toplantısı

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, TOKİ Tarafından Adana'nın Merkez Yüreğir İlçesi'ne Yaptırılacak Olan 400 Yataklı Hastanenin 10 Bin Hastaya Poliklinik Hizmeti Vereceğini Söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, TOKİ tarafından Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne yaptırılacak olan 400 yataklı hastanenin 10 bin hastaya poliklinik hizmeti vereceğini söyledi.

Torun, Kışla Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında, hükümetin sağlık ve konut alanında önemli yatırımlar yaptığına dikkat çekerek, “Adana milletvekilleri olarak, hükümetin verdiği hizmetlerden Adana’ya pay alabilmek için canla başla mücadele ettik ve gerçekten çok yorulduk. Yorulmadan hizmet gelmiyor. Ancak sizlere ulaşan bu hizmetleri gördükçe de mutlu oluyoruz ve tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz” dedi.

Yüreğir’in en büyük sorununun verdiği göçler olduğuna işaret eden Torun, TOKİ’nin yaptığı yatırımlarla birlikte Yüreğir’den göçlerin durduğunu ve tersine göçün başladığını ifade ederek, “Daha önce Yüreğir’de oturup da biraz maddi durumu düzelince Seyhan’a gidenler, şimdi Yüreğir’deki gelişmeyi ve yatırımları görünce Yüreğir’e dönmeye başlıyor. Kışla Mahallesi’nin hemen yanı başında yapılan DSİ Konutları, Yüreğir’i çekim merkezi haline getirdi. Bu konutlardan almak için başvurusu bulunan 130 hakim ve savcı var. Bunun yanında daha birçok vatandaş da bu konutlardan alabilmek için başvuru yapmaktadır. Bu da ters göçün başladığını göstermektedir” diye konuştu.

Yüreğir’de yapımına başlanan 400 yataklı hastane ile ilgili bilgi veren Torun, şunları söyledi:

“Osmanlı’nın son döneminde, yani 110 yıl önce yapılan devlet hastanesinin dışında, Yüreğir’e hizmet verecek bir tek sağlık kuruluşu bulunmuyordu. Bu eksikliği gidermek için TOKİ ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç verdi ve hastanenin yapımı 102 dönümlük arazi üzerine başladı. Bu hastane Adana’nın en büyük, Türkiye’nin ise 7 büyük hastanesinden biri olacak. İşte tüm bu yatırımlar bir değişim sürecidir ve bu süreç devam etmektedir.”

Torun çok kısa zamanda Yüreğir’in daha modern ve yaşanılabilir bir kent görünümü kazanacağını sözlerine ekledi.

(AB-AB-AB-Y)

28.01.2007 14:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title