Haberler

AK Parti'li Şimşek'ten Türkiye Gazetesi'ne Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Şimşek, Türk Ekonomisinin 21 Çeyrekte İlk Kez Üst Üste AK Parti Hükümeti Zamanında Büyüme Sağladığını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisinin 21 çeyrekte ilk kez üst üste Ak Parti hükümeti zamanında büyüme sağladığını söyledi.

Şimşek, beraberindeki Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ile birlikte Türkiye Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi Yusuf Güler ile İHA Adana Bölge Temsilcisi Adnan Kulak'ı ziyaret etti.

Türkiye'de, 4.5 yıllık AK Parti hükümeti döneminde Cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığını söyleyen Şimşek, Türkiye'nin rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal döneminde de aynı büyüme hızını yakaladığını ancak devamının gelmediğini ifade etti.

Türkiye için AK Parti'nin, Batıyı yakalamak için istikrar ve büyüme hızının devamı için bir şans olduğunu söyleyen Şimşek, "Son 4.5 yılda büyüme hızında Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılmıştır. Türkiye AB ülkelerinden 4 kat daha fazla büyümüştür. Batı ile aramızdaki fark ancak böyle yok olur. Şuan 35 yılın en düşük enflasyonu yaşanıyor. Hedefimiz, enflasyon ve faiz oranlarını daha da aşağıya çekmektir. Dolar ise sürekli düşmekte" dedi.

Yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırım yapmak için kolları sıvadığına dikkat çeken Şimşek şöyle devam etti:

"Türkiye artık yatırım yapılan bir ülke haline geldi. Bu ne demek? Türkiye'de bir ekonomik istikrarın var olması demektir. Artık yabancı yatırımcılar Türk ekonomisine güveniyor. Küresel rekabet için bu şart. Ayrıca bunu sağlamak için kamu harcamalarını da kısmanız gerekir. Türkiye'de daha önceki dönemde yüzde 33 olan kamu harcamaları bu dönemde yüzde 18'e düşmüştür".

Türk ekonomisinin 21 çeyrekte ilk kez üst üste büyüme sağladığını dünyada ilk defa bu başarıyı AK Parti hükümetinin sağladığını vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bu büyümeyi sürdürmesi için AK Parti hükümetinin devam etmesi gerekir. Türkiye 1990'lı yıllarda parçalı hükümetlerden hiç fayda görmedi. Koalisyonlar Türkiye'ye yaramıyor. Tekrar iktidara geldiğimizde sosyal sigortalar primindeki vergilerden yüzde 5 oranında indirime gideceğiz. Yerli sanayicilerin kullanacağı AR-GE harcamalarını yüzde 2'ye çıkartacağız. AK Parti Hükümeti AR-GE harcamalarını o kadar arttırmasına rağmen şu anda yüzde 0.65 civarında. Türkiye'nin işsizlik sorunu hala var. Ancak

biz iktidara gelmeden önce yüzde 10.3 olan işsizlik şuanda yüzde 9.6'ya düştü. Ama işsizlik değerlendirmesi yaparken DİE'nin kriterleri 2005 Ocak ayından sonra değişti. 2005 Ocak ile 2007 Nisan ayı işsizlik verileri alınacak olursa Türkiye'de 1 milyon 823 bin istihdam sağlanmıştır. Hükümet istihdamda başarısız gibi görünse de AB ülkeleri arasında İspanya'dan sonra ikinci sıradadır. Polonya işsizliği yenemedi. Polonya da bile işsizlik hala yüzde 16'ların üzerinde. Türkiye'de işsizlik hızlı nüfus artışı ve

kayıt altında olmayan ve tarımda istihdam edilen vatandaşların İş-Kur'a kayıt yaptırmasından dolayı işsizlik oranı artmaktadır" diye konuştu.

(FK-AB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
title