Haberler

AK Parti'li Şahin, CHP İzmir Milletvekili Arıtman Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Ak Pakti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Baş Örtüsüyle İlgili Açıklamalarından Dolayı CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman Hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunulduğunu Belirtti.

AK Pakti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, baş örtüsüyle ilgili açıklamalarından dolayı CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, "Sümerler'de fahişeler örtünürmüş", "Örtünmenin kadını aşağılayan, eşitsizleştiren bir olgu olduğu ve bu yolla kadına erkekle eşit değilsin denildiği" şeklindeki basın açıklamasından dolayı CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 125, 126 ve 216. maddelerine muhalefetten dolayı kamu davası açılması talebiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Arıtman'ın sözlerinin hem baş örtülü

kadınlara açık hakaret niteliği taşıdığını, hem de baş örtülü-baş örtüsüz ayrımı ile kamu düzenini tehdit ettiğini savunan Şahin, Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede Arıtman'ın sözlerinin başını örten tüm kadınlar ile bir hakkın kullanımının başını açma şartına bağlanamayacağını ifade eden herkese karşı hakaret niteliği taşıdığının belirtildiğini ifade etti. Şahin, dilekçede ayrıca Arıtman'ın sözlerinin Meclis çalışmaları kapsamında olmadığı, dolayısıyla milletvekili dokunulmazlığı kapsamında

değerlendirilemeyeceğinin bildirildiğini kaydetti.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title