Haberler

AK Parti'li Özşavlı: "Terör örgütünün 1984'ten günümüze kadar 85'ten fazla sivil katliamı var"

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, "Bu terör örgütü sadece askerimizi polisimizi değil, en çok sivilleri ve çocukları hedef aldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, "Bu terör örgütü sadece askerimizi polisimizi değil, en çok sivilleri ve çocukları hedef aldı. 1984'ten günümüze kadar 85'ten fazla sivil katliamı var. Bu katliamlarda 6 bin 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." dedi.

Özşavlı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 9 Haziran'ın Şenay Aybüke Yalçın'ın terör örgütü PKK tarafından katledilişinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Terör örgütünün, 10 Haziran 1990'da da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde katliam gerçekleştirdiğini anlatan Özşavlı, teröristlerin o gece 11'i çocuk, 7'si kadın, 9'u erkek 27 kişiyi katlettiğini söyledi. Özşavlı, şöyle konuştu:

"Bu terör örgütü sadece askerimizi polisimizi değil, en çok sivilleri ve çocukları hedef aldı. 1984'ten günümüzü kadar, yaptığım hesaplara göre 85'ten fazla sivil katliamı var. Bu katliamlarda 6 bin 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Bugün terör örgütünün piyonu konumunda olanlar utanmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin askerinin sivilleri, çocukları katlettiği iftirasında bulunmaktadırlar. Hakikaten 'aymazlığın, yüzsüzlüğün bu kadarına pes' diyesi geliyor insanın."

Özşavlı, terör örgütünün siyasi uzantısı konumunda bulunanların Türkiye dışında da ülke aleyhinde her türlü faaliyette bulunduğunu belirterek, "HDP'li milletvekillerinin yurt dışında neler yaptıklarını, ülkemiz aleyhine nasıl lobi faaliyeti yaptıklarını hepimiz yakından, çok çok iyi biliyoruz." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın TBMM Genel Kurulu'nda, Ceylanpınar'daki TİGEM arazisinde jandarmanın koyunları gözaltına aldığına yönelik iftirada bulunduğunu belirten Özşavlı, ona verdiği cevabın ardından Tanal ve CHP'ye yakın yayın organlarının kendisini hedefe koyduğunu söyledi. Özşavlı, koyunlara gözaltı gibi bir durum olmadığını, TİGEM arazisine giren koyunların ve çobanların, kurumun güvenlik görevlisi ve jandarma tarafından uzaklaştırıldığını belirtti.

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title