Haberler

AK Parti'li Özdağ'dan Kutlu Doğum Haftası Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Dünya Müslümanlarının bugün içinde yaşadığı sorunlara dair çözüm önerileri sunan Peygamber Efendimizin mesajları, halen Müslümanlar tarafından tam olarak algılanmış değildir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Dünya Müslümanlarının bugün içinde yaşadığı sorunlara dair çözüm önerileri sunan Peygamber Efendimizin mesajları, halen Müslümanlar tarafından tam olarak algılanmış değildir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, siyasi, ekonomik ve insani krizlerle zor bir dönemden geçen dünyanın kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirterek, ilahi vahyin son ve tamamlayıcısı olan İslam'ın ve onun Peygamberi olan Hz. Muhammed (sav)'in alemlere Rahmet olarak gönderildiğini ifade etti.

Özdağ, "'Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.' ayetinde de bildirildiği üzere, Resulullah (sav), sadece insanlığa değil, bildiğimiz bilmediğimiz, gördüğümüz ya da göremediğimiz tüm alemlere bir rahmet Peygamberi olarak gönderilmiştir. O öyle bir rahmet ki, esintisi inanmayanlar üzerinde bile hissedilen rahmet deryasıdır. O, yirminci asır insanının yüz yılda yerleştiremediği hakkı, hukuku, adaleti, hürriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını bir solukta yerleştirdi. Böylece cehalet asrı bir saadet asrı olup çıktı" dedi.

Özdağ, mesajında şunları kaydetti:

"Dünya Müslümanlarının bugün içinde yaşadığı sorunlara dair çözüm önerileri sunan Peygamber Efendimizin mesajları, halen Müslümanlar tarafından tam olarak algılanmış değildir. Siyasi, ekonomik ve insani krizlerle zor bir dönemden geçen dünyamızın, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. İrlandalı düşünür George Bernard Shaw'un ifadeleriyle, 'İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde Hz. Muhammed'e her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer O aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi.'"

Kurtuluş ve huzurlu bir dünyaya kavuşmanın Peygamber Efendimizi tanımaktan geçtiğini bildiren Özdağ, "O'nu tanımak ve bilmekle, O'na tabi olmak ve O'na hürmet etmekle mümkündür. O ki, Necip Fazıl'ın deyişiyle 'Çöle İnen Nur'dur. Adaletsizliği gideren, Hakk'ı hakkıyla hakim kılan, hayayı öğütleyen, Müslümanları kardeş kılan, ezileni baş üstünde tutan, ezeni kerih görerek engelleyen bir Resul'dür. Bu kutlu günlerde Resulullah'ı (sav) anmak, O'nu ve yolunun inceliklerini kavrayabilmek, bizleri mübarek yolda sabit kılmak üzere verdiği titiz mücadeleyi idrak edebilmek duasıyla, Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selçuk Özdağ AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title