Haberler

AK Parti'li Metiner'den CHP Grup Başkanvekili Altay'a "Hodri Meydan"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a, ’’Sayın Engin Altay, Sayın Cumhurbaşkanımızın aprona indikten sonra hangara saklandığını ispatlamaya çağırıyorum seni.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a, "Sayın Engin Altay, Sayın Cumhurbaşkanımızın aprona indikten sonra hangara saklandığını ispatlamaya çağırıyorum seni. İspatlarsan Türkiye toplumu huzurunda ilan ediyorum ben milletvekilliğinden istifa edeceğim ve siyasetten ebediyen ayrılacağım. Sen ispat etmezsen milletvekilliğini, siyaseti terk edeceğini açıklayabilir misin? Yüreğin yetiyorsa her haysiyetli insanın yaptığı gibi sana çağrıda bulunuyorum. İddianı ispatla" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Metiner, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indikten sonra uçağını hangara çektiğini ve hangarda beklediğini söylediğini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız havaalanına indiğinde apronda bulunan kişilerden biriydim. Havaalanına indikten hemen sonra F-16 uçaklarının alçak uçuşlarına, tecavüzlerine tanık biriyim. Sayın Altay'ın iddia ettiği üzere uçak aprona çekilmemiştir, Sayın Cumhurbaşkanımız hangara saklanmamıştır. Sayın Engin Altay, Sayın Cumhurbaşkanımızın aprona indikten sonra hangara saklandığını ispatlamaya çağırıyorum seni. İspatlarsan Türkiye toplumu huzurunda ilan ediyorum ben milletvekilliğinden istifa edeceğim ve siyasetten ebediyen ayrılacağım. Sen ispat etmezsen milletvekilliğini, siyaseti terk edeceğini açıklayabilir misin? Yüreğin yetiyorsa her haysiyetli insanın yaptığı gibi sana çağrıda bulunuyorum. İddianı ispatla. İspatladığın anda milletvekilliğinden istifa edeceğim. İspatlamazsan seni müfteri, yalancı ilan ediyorum, seni haysiyet düşmanlığı yapmakla suçluyorum" diye konuştu.

Metiner şunları kaydetti:

"Siyasi rekabetin de bir ahlakı var, muhalefetin de, düşmanlığın da bir ahlakı var. Düşmanlığın mert olanı makbuldür. Sayın Kılıçdaroğlu'nun saklandığı yerle ilgili eleştirilere cevap verirken, aslı astarı olmayan bir iddianın arkasına sığınmak haysiyet sahibi bir insanın yapabileceği bir davranışı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu, tankları gördüğünde sıvışıp kaçmıştır. Ben tank görmedim diyor, peki bizim gördüğümüz tanklar neydi? Biz o tankları gördük. Biz o tanklara diz çöktürdük. Darbecileri gördük, darbecileri milletimizle birlikte püskürttük, ölümüne püskürttük. Peki o tanklar ne zaman geldiler? Biz geldiğimizde havaalanı işgal altındaydı. Cumhurbaşkanımız inemiyordu. Darbecileri derdest ettik, milletimizle beraber tankların üzerine çıktık, o gece neredeydiniz? Biz milletimizle birlikteydik." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Metiner Engin Altay Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title