Haberler

AK Parti'li Kutlu'dan Kara Harekatı ve Başörtüsü Değerlendirmesi

AK Parti 33. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısına Katılan Meclis İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Başörtüsü ve Kara Harekatı Konusunda Konuştu.

AK Parti 33. Genişletilmiş Danışma meclisi toplantısına katılan Meclis İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, başörtüsü ve kara harekatı konusunda konuştu.

AK Parti Adıyaman il ve ilçe başkanlığı tarafından gerçekleştirilen danışma meclisi toplantısında konuşan Hüsrev Kutlu, başörtüsü konusunda rektörlere yüklenirken, kara harekatı konusunda, şehit olan 5 askerin 500 vatandaşı kurtararak şahadet mertebesine ulaştığını söyledi. Parti binasında yapılan danışma meclisi toplantısında AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan ve İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin divan üyeliğini yaptı. Toplantıda konuşan Meclis İdare Amiri ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların dağıldığını ve karanlıktan nemalananların feryat figan ettiklerini belirterek, Türkiye'nin aydınlığa kavuşacağını dile getirdi. Kutlu, konuşmasında başörtüsü konusuna da değinerek rektörlere sert çıktı. Kutlu, MHP'nin sorumlu muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydederek, "Kos koca üniversitelerin rektörleri çıkıp, ' Bu anayasa değişti ama YÖK Kanunu'nun 17. Maddesi değişmezse biz bunu uygulamayız' diyorlar. YÖK Kanunu'nun 17. maddesinde başörtüsü konusunda bir yasaklama yok, hatta serbestliğine ilişkin bir madde var. MHP bu maddenin acilen değiştirilmesini istiyor. Buna gerekçe olarak da, '17. Madde değişmezse hiçbir sınırlandırma olmaz, peçeyle de çarşafla da gelen olabilir. Başörtüsüyle gelenlere serbest olsun, diğer kimliğini gizleyerek gelenlere engel olsun' diye değişmesini istiyor. Ama koca koca üniversite rektörleri 'Bu 17. madde değişmeden başörtüsü serbestliği' olmaz diyorlar. Hele hele bazıları da 'Anayasa değişse de biz bunu uygulamayız' diye laflar ettiler. Hukuka uymak anayasaya uymak herkesin görevidir. Hukuku ihlal etmek, anayasayı çiğnemek, anayasadaki değişiklikleri görmezden gelmek ve uygulamamak kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir" dedi.

Teröründe Türkiye üzerinde ki büyük kara bulutlarından birisi olduğunun altını çizen Kutlu, " Terörle mücadele yurt içinde, gerek silahlı kuvvetler gerekse emniyet tarafından en iyi şekilde sürdürülüyor. Yurt dışındada daha önceden hava operasyonunun ardından kara operasyonu da başladı. Bu operasyonlar hem askeri yetkililer hem de siyasi yetkililer tarafından en ince ayrıntısına kadar hesap ediliyor. Bu operasyonlarda zayiat olmaz mı? Olur tabi ki. 'Hamama giren terler' diye bir söz var. Operasyonda ölen 5 askerimiz yarın yurt içinde ölecek olan 500 vatandaşımız için canlarını feda etmiş ve şahadet mertebesine ulaşmışsa bunu da göğüslememiz lazım" şeklinde açıklamada bulundu.

Danışma meclisinde konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, şehit olan askerlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunarak, Türkiye'nin savaşa karşı olduğu fakat bu operasyonları yapmak mecburiyetinde olduğunu vurguladı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, Kosava'nın bağımsızlığını kazanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti İl başkanı Lütfullah Ayhan'da, Adıyaman'da yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

(AA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title