Haberler

AK Parti'li Kılıç'tan, "Kapıyı Gösterin" Çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Suat Kılıç, Seçim Gezilerinde Vatandaşlara Seslenerek, "Sizin Paranızı Nasıl Peşkeş Çektiklerini Sorun Onlara, Yıllardır Oluşturdukları Hortumlarla Çaldıkları Paraların Nerelerde Kullanıldığını Sorun. Verecek Cevapları Olmayacaktır, O Zaman Onlara Kapıyı Gösterin" Dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili ve 3. Sıra Milletvekili Adayı Suat Kılıç, seçim gezilerinde vatandaşlara seslenerek, "Sizin paranızı nasıl peşkeş çektiklerini sorun onlara, yıllardır oluşturdukları hortumlarla çaldıkları paraların nerelerde kullanıldığını sorun. Verecek cevapları olmayacaktır, o zaman onlara kapıyı gösterin" dedi.

Seçim çalışmalarına sürdüren Suat Kılıç, düzenlediği ev ziyaretinde, 4.5 yıllık süreçte partilerinin gerçekleştirdikleri çalışmaları ev sakinlerine anlattı. Sabahın erken saatlerinde de ilçe ve köy ziyaretleri yaparak, vatandaşlarla buluşan Kılıç, AK Parti hükümetinin 4.5 yıllık görev sürecinde, kimsenin cesaret edemediği çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Kılıç, ilk olarak hortumları keserek kendilerine kaynak oluşturduklarını kaydetti.

"Bu kadar yatırımı nasıl yapıyorsunuz, Okullara kitapları nasıl gönderiyorsunuz, köprüler, yollar, sağlık çalışmaları ve daha niceleri nasıl gerçekleştiriliyor?" Şeklinde sorularla karşılaştıklarını ifade eden Kılıç, "Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Tek bir kaynaktan bu hizmetleri karşılamak mümkün, 'hortumları kestik'. Yıllardır kaynaklarımızın üzerine yapışan, adeta sömüren hortumları, kaynaklarıyla birlikte kestik. Diğerleri gibi göz yummak yerine karşılarında durduk. Bu hortumların kesilmesiyle oluşan

kaynaklarla eğitimde, sağlıkta, tarımda, ulaşımda yıllardır yapılamayanları yaptık. Onlar da yapabilirdi ancak göz yummayı, suça ortak olmayı tercih ettiler. Şimdi yeniden yollara çıkıp oy isteyecekler. Sizin paranızı nasıl peşkeş çektiklerini sorun onlara, yıllardır oluşturdukları hortumlarla çaldıkları paraların nerelerde kullanıldığını sorun. Verecek cevapları olmayacaktır, o zaman onlara kapıyı gösterin. 22 Temmuz bu hesapların sorulma tarihidir. Hesabınızı sorun" diye konuştu.

Diğer siyasi partilerin ülke menfaatlerinden çok siyasi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Kılıç, "Şehit cenazelerini siyasi rant haline getirenler, adlarında halk olmasına rağmen halktan korkanlar, görüşlerinin ters istikametinde hareket edenler, bu seçimlerde sandığa gömülecekler. 3 Kasım seçimlerindeki rüzgarın fırtına haline geldiğini görmek zor değil. Bu fırtına ile ülkemizin üzerinde karabulut gibi duranları uzaklaştırmaya ve çıktığımız bu zorlu yolda bütün engelleri aşarak daha

iyisi için çalışmaya talibiz" şeklinde konuştu.

"TARIM, EĞİTİM VE SAĞLIKTA ÖNEMLİ ATILIMLAR YAPILDI"

Tarımda ve sağlıkta atılan önemli atılımlardan bahseden ve yıllardır yapılamayan tüm çalışmaların AK Parti hükümeti döneminde hayata geçirildiğine dikkat çeken Suat Kılıç, AK Parti hükümeti döneminde Samsun'daki sağlık hizmetlerine 71 milyon YTL yatırım yapıldığını açıkladı. Kılıç, şunları kaydetti:

"Hastanelerin kapısını herkese açtık. 2002 yılında 1 milyon 400 bin olan muayene sayısını 2006 yılında 3 milyona çıkardık. Samsun'da 1999-2002 arasında 6.4 milyon YTL olan sağlık yatırımlarını 2003-2006 yılları arasında 71 milyon YTL'ye çıkardık. Son 4.5 yılda hastanelerde rehin kalma olaylarını ortadan kaldırdık. Artık doğan çocuğunu ve eşini hastaneden kurtarmak için arsasını, malını satan, kapı kapı dolaşıp borç arayan mağdur vatandaşlarımız yok. Sağlık güvencesi olanlar tüm hizmetlerden faydalanıyor.

Sağlık güvencesi olmayanlar yeşil kart ile sağlık hizmetleri alabiliyor. Öte yandan çiftçinin, köylünün yolunu açan birçok çalışma yine bizim dönemimizde yaşandı."

Köylüye, çiftçiye son 4.5 yılda verilen destekle kendilerine olan güvenlerini yeniden kazandırdıklarını dile getiren Kılıç, "Genel anlamda yapılan tarıma yönelik çalışmalarımızı Samsun'a taşıdık. Bu anlamda, Samsun'da 2006 yılında TMO ile 30 bin 250 ton fındık alımı yaptık, fındık üreticilerine 110 milyon YTL ödedik. Samsun Özel İdaresi'nden çiftçilerimize 4.9 trilyon TL aktardık. Bin 216 çitçi ailesine 3 bin 32 adet büyükbaş hayvan verdik. Çiftçilerimize son dört yılda 67 milyon YTL düşük faizli kredi

verdik. 2002 yılında 282 bin ton olan buğday üretimini 459 bin tona, 45 bin ton olan çeltik üretimini 80 bin tona, 50 bin ton olan silajlık mısır üretimini 388 bin tona yükselttik. Samsun köylüsünün 24 trilyon TL borç faizini biz sildik. Yüzde 70 olan tarımsal kredi faizlerini yüzde 7-13 aralığına çektik. Köylümüze 110 milyon YTL düşük faizli kredi verdik. Bütün bunlar bazılarının 'olmaz' dediği, 'yapamazlar' dedikleri çalışmalardı. Bugün dönüp arkamızda kalan 4.5 yıllık hizmet sürecimize baktığımızda

bazılarının yıllardır yapamadıklarını kısa sürelerde yaptığımız görüyoruz" şeklinde konuştu.

Kılıç, AK Parti hükümetiyle tarımın, eğitimin, sağlığın geliştiğini ve bu kadar hizmeti içinde barındıran bir yük trenini durdurmanın zor olduğunu da sözlerine ekledi.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

title