Haberler

AK Parti'li Kılıç'tan "Çanakkale Zaferi" Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Çanakkale Zaferi'nin Her Aşamasıyla Eşsiz Bir Kahramanlık Destanı Olduğunu Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Çanakkale Zaferi'nin her aşamasıyla eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümünde vatan ve bayrak için canını veren şehitleri minnetle andığını dile getiren Suat Kılıç, "Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarımızı işgale kalkışan onlarca devletin kurduğu dünyanın en büyük silahlı gücüne karşı yapılmıştır. İşgalin, hiçbir şekilde ve hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini gösteren eşsiz meydan okuma; millet olma bilincinin tohumlarını atarak Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması için de zemin hazırlamış ve kutsal direniş sayesinde özgürlüğümüz, bağımsızlığımız ve geleceğimize hükmetme gücümüzü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dahi bir komutan olarak ölümsüzleştiği Çanakkale Zaferi'nin, milli iradenin bağımsızlığa olan tutkusunu gösterdiğini kaydeden Kılıç, "Bağımsız ve büyük bir Türkiye için kan döken yiğitlerimizin canları pahasına kazandıkları özgürlüğün ve milli birliğimizin ebediliğini bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz" diye konuştu.

Çanakkale Zaferi'ni kazanarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün milletin özgür ve bağımsız bir ülkede hayat bulmasını sağlayan adları bilinen ya da meçhul kalan kahramanları, şehitleri ve gazileri andıklarını dile getiren Kılıç, "Canları ve kanlarıyla var ettikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir üyesi olarak şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad ve minnettarlığımızdan haberdar olsun" şeklinde konuştu.

(AG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title