Haberler

AK Parti'li Kılıç, "Fındık Kurtları"nı Eleştirdi

Samsun'un Salıpazarı İlçesinde Partisi Tarafından Düzenlenen Mitingde Konuşan AK Parti Samsun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Suat Kılıç, Artık Fındık İstismarının Bittiğini ve Fındık Kurtları İçin Siyaset Sayfasının Kapandığını Söyledi.

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingde konuşan AK Parti Samsun Milletvekili ve milletvekili adayı Suat Kılıç, artık fındık istismarının bittiğini ve fındık kurtları için siyaset sayfasının kapandığını söyledi.

Fındığa verilen 5.150 YTL'lik fiyatın hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti'li Kılıç, coşkulu kalabalığa hitabında, hükümetin fındık fiyat politikasını anlattı. Fındık üreticilerinin üzerinden siyaset yapanların artık sokağa çıkamayacak hale geldiklerini belirten Kılıç, "CHP'den MHP'ye, ANAVATAN'tan DYP'ye ne kadar siyasi parti varsa hepsinin genel başkanları geçen yaz partilerinin bayraklarını sallayarak buralara geldiler. Kalksınlar bugün de gelsinler bakalım. Gelsinler de hükümetin

müdahalesiyle belirlenen fındık alım fiyatını görsünler. Fındık üreticicisinin memnuniyetini görsünler. Yüzümüzün güldüğünü görsünler. Ama gelemezler, gelemeyecekler. Gelseler de fındık konusuna giremezler, girmeyecekler. Neden mi? Bunların bütün sermayesi felaket tellallığı. Felaket nerede bunlar orada. Felaket yoksa işler yolundaysa, bunlar ortalıkta görünmezler. Ama ne mutlu bize ki arkamızda kaya gibi sapasağlam duran bir hükümetimiz var. Fındık alım fiyatlarında da bu hükümet üreticinin

beklentilerine tercüman oldu, cevap verdi. Fındık fiyatı Temmuz ve Ağustos'ta 5 milyon 150 bin lira. Ondan sonraki her ay bu fiyata 50 bin lira daha ilave edilecek. Eylül'de 5 milyon 200 bin, Ekim'de 5 milyon 250 bin, Kasım'da 5 milyon 300 bin, Aralık'ta 5 milyon 350 bin lira olacak. Bugüne kadar fındık kabuğunda siyaset yapanların hepsi Karadeniz'in sularına karışacak" dedi.

Fındık üreticisi ve fındık fiyatlarını istismar ederek siyaset yapanların artık sokağa çıkamayacak hale geldiklerini ifade ederken, üreticilere de bir uyarıda bulunan Kılıç, "Hükümetin kilo başına belirlediği bu fiyat, üretici için yani sizin için belirlenmiş olan bir fiyattır. Sakın ola ki erkenden parayı ele geçirmek için fındığınızı tefecilere kaptırmayın. Bir de koçanlarınıza sahip çıkın. Fındığı ucuza elden çıkarıp da koçanlarınızı başkalarının kullanımına tahsis etmeyin. Fiyatın da, ürünün de

değerini iyi bilin. Bu para, bu kaynak, bu imkan sizindir. Sizin arkanızda AK Parti iktidarı var, bölgenizin evladı Başbakan Erdoğan var" diye konuştu.

(AG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title