Haberler

AK Parti'li Kaya: "Dünyada açlıkla kıvranan 152 milyon çocuk var"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, dünyada 152 milyon çocuğun açlıkla mücadele ettiğini belirterek "Onlar için de büyük ve güçlü Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışıyoruz.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, dünyada 152 milyon çocuğun açlıkla mücadele ettiğini belirterek "Onlar için de büyük ve güçlü Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Kaya, Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Nur Tatar Spor Salonu'nda düzenlenen sünnet şöleninde yaptığı konuşmada, sosyal devlet anlayışı gereği çocuklar için yapılabilecek tüm hizmetleri yerine getirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Her zaman çocukların ve ailelerinin yanında yer aldıklarını ifade eden Kaya, "Evlatlarımızı mutlu etmek, onlara oyuncak, kıyafet almakla ebeveynlik görevimiz bitmiyor. Asıl yapmamız gereken, onları milli ve manevi duygularla en iyi şekilde yetiştirmek. Ahlaki olarak en güzel şekilde onları yetiştirmek. Şüphesiz ki evlatlarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras, güzel ahlak ve erdemli olmak." dedi.

Çocukların yüzlerini güldürmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Kaya, şunları söyledi:

"Bugün dünyanın dört bir tarafında zulümler yaşanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki çocuklar eşit şartlara sahip değil. Bugün dünyada yaklaşık 152 milyon çocuğun en büyük hayali oyuncak ya da yeni bir kıyafet değil. Bugün dünyada 152 milyon çocuğun en büyük hayali temiz içecek su ve bir parça kuru ekmeğe ulaşmak. Yani susuzlukla, açlıkla kıvranan 152 milyon çocuk var. Bu çocukların da bizim üzerimizde hakkı var. Onlar için de büyük ve güçlü Türkiye'yi kurmak için gece gündüz çalışıyoruz."

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise gönül belediyeciliği anlayışıyla ilçede hem fiziki hem de sosyal birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Vatandaşların gönüllerine dokunmaya çalıştıklarını belirten Say, "Sünnet programını geleneksel hale getireceğiz. Halkımızın tüm taleplerini yerine getirmek için kültür alanında çalışmalarımıza devam deceğiz. Bugün de 123 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu sayede kirvelik müessesini yaşatmış olacağız." şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da AK Parti belediyelerinin çok güzel hizmetler gerçekleştirdiğini ifade ederek değişen ve gelişen kentte birçok sosyal etkinlik yapıldığını kaydetti.

Şölene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title