Haberler

AK Parti'li Kaya'dan, Kayyum ve Milletvekilleri Değerlendirmesi

Mecliste milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri ile ilgili hukuk içerisinde yargının gereğini yaptığını söyledi.

Mecliste milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri ile ilgili hukuk içerisinde yargının gereğini yaptığını söyledi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, partisinin Elazığ il başkanlığını ziyaret etti. AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve partilerle görüşen Kaya, açıklamalarda bulundu. Mecliste bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Dokunulmazlığı kaldırılan bütün milletvekillerimiz fezlekeleriyle ilgili işlem yaklaşık 1 yıla yakındır sürüyor. Bunun gereği nedeniyle hukuki yargı bazı adımlar attı. Kim hukuka, bu ülkenin birliğine ve beraberliğine, ya da yanlış bir işlem yapıyorsa bunun hesabını vermek zorundadır. Hiçbir ayrım hiç kimseye yapılmayacaktır" dedi.

FETÖ soruşturması dahil 33 belediyeye kayyum atandığını da aktaran Kaya, bunların içerisinde sadece HDP'nin olmadığını, AK Parti ve MHP'li belediyelerin de olduğunun altını çizerek, hukuk önünde herkesin eşit olduğunu kaydetti.

"Belediyeler istediği gibi parayı alıp harcayamaz"

Belediyenin mali kaynaklarının kamu kaynakları olduğunu anımsatan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2015 yılında Türkiye'deki bin 397 belediye ve il özel idarelerin toplam harcamaları yüz milyarca liradır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin neredeyse bütçesiyle mukayese yaparsak yüzde 25'ini yerel yönetimler yapıyor. Mali kaynakları da kamuya aittir. Belediyelerden istediğiniz gibi, istediğiniz parayı alıp harcayamazsınız. Diğer önemli parametresi ise belediyelerimizin iş ve iş makineleri ya da mülkiyetleridir. Bunlarda kamuya aittir. Türkiye'deki belediyecilik bu şekilde anlaşılırken, son dönemde ilginç bir tabloyla karşılaştık. Bakıyoruz ki bizim belediye başkanımız ve personeli kamu görevi yapacağına kamunun huzurunu bozan, milletin ve ülkenin birliğine, beraberliğine kast eden açıklamalar yapıyor. Terörizmi ve teröristleri desteklediğini görüyoruz. Kamunun iş makinelerinin şehirleri ihya, imal etmek ve geleceğe taşımak noktasına görev yapmak yerine şehri imha eden, çukurlar, hendekler ve barikatlar kazan noktada olduğunu gördük. Yine aynı makinelerin bu ülkenin birliğine, beraberliğine, polisine ve askerine kastetmek için bomba taşıdıklarını gördük. Bunları kabul etmek mümkün değil."

"Kamuya hizmet etmeyenler hukuk önünde bedelini ödeyecek"

Belediyelere kayyum atanması ile ilgili tartışmanın olduğunu vurgulayan Kaya, "Dolayısıyla bugün bu belediyelere kayyum ataması yapılıyor. Neden atama yapıyorsunuz deniliyor. Kamunun görevi kamuya hizmet etmektir. Eğer siz kamuya hizmet etmiyorsanız bunun bedelini ödersiniz. Hukuk önünde ödersiniz ve ödüyorlar. Kim ki bu ülkenin huzuruna kastediyorsa bunun hesabını vermek zorundadır. AK Parti hükümetinde hiçbir belediye başkanı bize ayrım yaptın diyemez. Bizim gönderdiğimiz 2.2 milyar TL nereye harcandı. Bu ülkenin huzurunu bozmaya harcandıysa bunun hesabı sorulur ve soracağız. Hukuk bunun hesabını sormak zorundadır. Ülkenin birliğine beraberliğine kastedenler hukuk önünde hesap vermek zorunda" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mücahit Yanılmaz Erol Kaya AK Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title