Haberler

AK Parti'li Kapusuz'un Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçiminden, Oy Verebileceği Bir Aday Çıkacağı Korkusuyla Kaçtığını İddia Etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminden, oy verebileceği bir aday çıkacağı korkusuyla kaçtığını iddia etti.

Parlamento'da bugün bir basın toplantısı düzenleyen Kapusuz, CHP'ye yüklendi. Kapusuz, CHP'nin Türk Tarih Kurumu'na ödemesi gereken parayı ödemediğini belirterek, bir TV kanalına aktarıldığı iddia edilen ve CHP'li Mustafa Özyürek tarafından verildiği de söylenen 3-4 milyon dolar arasındaki paranın nasıl, ne şekilde ve neden ödendiğinin açıklanmasını istedi. Kapusuz, bunun Siyasi Partiler Yasası'na göre ağır cezası olduğunu da hatırlattı.

CHP'nin 14 Nisan tarihindeki Ankara mitingini düzenlediğini, ancak bunu gizli yaptığını iddia eden Kapusuz, bu mitingin CHP tarafından yapıldığının önemli göstergeleri olduğunu anlattı. Kendisine bile CHP'li ve Baykal'ın kuzeni Mehmet Neşşar tarafından mitinge katılması davetiyesi geldiğini belirten Kapusuz, aynı şekilde CHP Bursa Yıldırım teşkilatı tarafından da mitinge davet yapıldığını söyledi. Bu telefonu aradıklarını ve kendilerine CHP teşkilatı tarafından otobüs tahsis edildiği, bütün masraflarının karşılanacağı cevabını verdiklerini ifade eden Kapusuz, CHP'nin bu mitingi düzenliyorsa açık bir şekilde söylemesi gerektiğinin altını çizdi. Kapusuz, DSP'nin bir miting düzenlediğini ve bunu açık bir şekilde yaptığını da belirtti. Kapusuz, açıklamalarında, CHP'nin 1996 yılında TBMM içtüzük değişiklik teklifi verdiğini ve teklifin gerekçesinde bugün CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde TBMM'nin toplanması için gerekli olan 367 sayısının, o gün CHP tarafından gerekmediği, Anayasa'nın 96. maddesinin bir ilke kararı olduğu yönünde kesin ifadeler olduğunu kaydetti. Kapusuz, bunu tutanaklarla aktardı. Kapusuz, CHP'nin oy vereceği bir aday çıkacağı endişesiyle cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kaçtığı görüşünü de dile getirdi.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title