Haberler

AK Parti'li Kafkas, Muhalefeti, Vatandaşların Huzurunu Bozmakla Suçladı

AK Parti Mkyk Üyesi ve Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Türkiye'de Bazı Kişilerin Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Bahane Ederek, Vatandaşların Huzurunu Bozmaya Çalıştığını Söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Türkiye'de bazı kişilerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini bahane ederek, vatandaşların huzurunu bozmaya çalıştığını söyledi.

Şu anda Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi bir derdi olmadığını ifade eden Milletvekili Agah Kafkas, "Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanlığı'na aday olmasına bu kadar radikal tepki gösterilmesini anlamıyoruz. Siyasetin gerilim tarafı olmayacağız. Biz kimsenin tezi veya anti tezi değiliz. Bazı kişiler Cumhurbaşkanlığı seçimini bahane ederek AK Partiyi oyuna getirmeye çalışıyor, ancak AK Parti bu tür basit oyunlara gelmeyecek" dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle gittiği İskilip'te Atatürk Orman Çiftliği'nde partililer sohbet eden Kafkas, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Türkiye'nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini ve halkın dertleriyle dertlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasından rahatsız olan bir kısım insanların bulunduğunu ifade eden Agah Kafkas, hiçbir dönemde Türkiye'nin bu kadar siyah beyaz çekişmelere sahne olmadığına işaret etti.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, iktidarın Cumhurbaşkanı seçemeyeceği ve Anayasa hükümlerine göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri için AK Parti'nin oylarının yeterli olmadığı yönündeki açıklamalarının çok gülünç olduğunu belirten Kafkas, Kanadoğlu'nun açıklamalarının aynı zamanda hukuk katliamı olduğunu da kaydetti.

TBMM'nin ilk defa Cumhurbaşkanı seçmediğini hatırlatan Milletvekili Kafkas, muhalefetin hukuku zorladığını belirtti. TBMM'de çıkarttıkları yasaların bugüne kadar yüzde 80'nin veto edildiğini anlatan Kafkas, iptal edilen Sosyal Güvenlik Yasası reformunun da bu tartışmaların bir parçası olduğunu öne sürdü.

Üniversiteyi bitiren, 40 yaşını geçen herkes Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilir. Meclis dışından aday olmak isteyen varsa, onlarda belirli bir sayıda milletvekilinin oy çokluğuyla aday gösterilebilineceğini ifade eden Kafkas, "'Tayyip Erdoğan kendi veya gösterdiği kişi Cumhurbaşkanı olur', düşünceleri birilerin kaşınmasına neden oluyor. Başbakan bugüne kadar hiçbir kararını yalnız almadı. Türkiye'nin gündeminde son bir yıldır erken seçim vardı. Şimdi bunun yeri Cumhurbaşkanlığı seçimleri aldı. Vatan, millet, bayrak üzerinden siyaset yapanlar 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olamaz' diyorlar. Ecevit'e gösterdikleri itaati beklemiyoruz. Bu partimizin genel kongresinde bütün eleştiri okları bize çevriliyor. Herkesten insana saygı bekliyoruz. Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanlığı'na aday olmasına bu kadar radikal tepki gösterilmesini anlamıyoruz. Siyasetin gerilim tarafı olmayacağız. Biz kimsenin tezi veya anti tezi değiliz. Aldığımız oylarla rehavete kapılmayacağız. Allah bize milletin emrinde olmayı nasip etti bundan sonrada milletin emrinde olmaya devam edeceğiz. Türkiye makas değiştiriyor. Türkiye'de umutların bittiği yerde Türkiye'yi yeniden inşa ediyoruz. Türkiye'yi her gün bir adım daha ileri götürme kararlığımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Birileri çıkıp 'başörtünün arkasına sığınmayın' yönünde açıklamalarda bulunuyor" diyen AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, "Türkiye'de başörtüsü İslam'ı hassasiyet haline geldi. AK Parti hükümeti Cumhuriyet döneminde olmadığı kadar iç ve dış politikada başarılı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor. Gittikleri ülkelerde 'Niye eşlerinizin başı kapalı' diyen kimse yok" dedi.

(ES-BÖ-MB-MB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title