Haberler

AK Parti'li Erol Kaya: "Son 90 Yıldır Bu Ülke Kendisi, Sivil Bir Anayasa Yapamadı"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Erol Kaya, “Son 90 yıldır bu ülke kendisi, sivil bir Anayasa yapamadı” diyerek, “Bu ülkede halen çok yapılması gereken reformlar var ve bunların yapılması bizim için elzem” şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Erol Kaya, "Son 90 yıldır bu ülke kendisi, sivil bir Anayasa yapamadı" diyerek, "Bu ülkede halen çok yapılması gereken reformlar var ve bunların yapılması bizim için elzem" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Erol Kaya, Tuzla Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (TUZSİAD) işadamları ile bir araya geldi. Burada işadamlarına hitap eden Milletvekili Adayı Kaya,  "Şimdi biz yeni bir anayasa diyoruz. Çünkü 1924'ten alırsak, son 90 yıldır bu ülke kendisi sivil bir Anayasa yapamadı. Darbelerle yönetilen bir Anayasamız var. Bir Anayasa yapılmasını istiyoruz. İki, Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi, Seçim Kanunu'nun değişmesi, askeri yargıya son verilmesi, HSYK'nın savcılar ve hakimler olarak ikiye ayrılması gibi, Avrupa Birliği'ne tam üyelik müzakerelerindeki çekincelerin kaldırılması gibi, yani bu ülkede halen çok yapılması gereken reformlar var ve bunların yapılması bizim için elzem" diye konuştu.

"TÜRK SİYASİ TARİHİNDE İLK"

Konuşmasında AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan konulara da değinen Erol Kaya, Türk siyasi tarihinde ilk defa seçim beyannamesinde gençlere yönelik adımların yer aldığını söyledi. Kaya, "Bu dönemle ilgili ilk defa, belki Türk siyasi tarihinde değil, bence dünyada çok az olacak bir şey, AK Parti bu seçim beyannamesine birkaç tane önemli madde koydu. Bunlardan bir tanesi, eğer bir işe gireceksen 1 yıl maaşını devlet verecek. Dolayısı ile üniversiteyi bitiren her gencin, yüzde 100 iş garantisi oluştu. İki, hayır ben kendi işimi kurmak istiyorum bir proje yaptım. Devlet proje karşılığı olmak kaydı ile 50 bin lira hibe kredi veriyor. 100 bin lira faizsiz kredi veriyor. Dolayısı ile 150 bin lira almış oluyor. Yetmedi, 3 yıl da gelir vergisinde muaf oluyor. Yani genç olmak lazım derken kast ettiğim buydu" ifadelerini kullandı.

"SEÇİME YÖNELİK ALGILARA DİKKAT"

Türkiye'de her seçim döneminde manipülasyonların yapıldığını hatırlatan Kaya, vatandaşları dikkatli olması konusunda uyararak, "Şimdi sizden bir istirhamım var o da şu. Türkiye'de seçime yönelik manipülasyonlar her zaman yaşanıyor. Hatırlarsanız Diyarbakır'da seçime 3 gün kala bir bomba patlatıldı. Sanki seçime dönük olduğunu hep birlikte gördük. Bu dini, kitabı olmayan terör örgütlerinin, öyle birbirlerinden farkları da yok yani. Yani Ankara'daki terör patlamasının iki örgütün ortak bir eylemi olduğunu biliyoruz artık. Çünkü patlamadan 24 saat önce adam bombanın patlayacağını Twitter hesaplarından yayınladı ve bekleyin Ankara'da göreceksiniz dedi, bunu diyenlerin PKK'lı olduklarını belgeleri ile biliyoruz. Dolayısı ile seçime dönük bundan sonra da bu tür algılar yapabilirler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Erol Kaya İstanbul Ak Parti Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title