Haberler

AK Parti'li Elitaş, Gazetecilerle Sohbet Toplantısında Biraraya Geldi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Değişikliklerine İlişkin Onay Sürecinin Ardından MHP ile Tekrar Biraraya Gelerek Ek 17. Madde Konusundaki Kararı Vereceklerini Söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa değişikliklerine ilişkin onay sürecinin ardından MHP ile tekrar biraraya gelerek ek 17. madde konusundaki kararı vereceklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM'de gazetecilerle sohbet toplantısında biraraya geldi. TBMM Genel Kurulu'nun haftalık çalışma programı hakkında bilgi veren Elitaş, diğer gruplarla da görüşerek çalışma saatleri konusunda anlaştıklarını söyledi. Genel Kurul'un yarın 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacağını ifade eden Elitaş, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacağını bildirdi. Elitaş, yarın sözlü soru önergelerinin 1 saat boyunca cevaplanacağını ve uyuşturucu madde

konusunda araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerin görüşüleceğini kaydetti. Çarşamba günü Vakıflar Kanunu'nun 4. maddesinden itibaren çalışmaların süreceğini kaydeden Elitaş, Vakıflar Kanunu'nun ardından Ar-Ge Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun'un 3. maddesinden itibaren görüşmelerin yapılacağını bildirdi. Vakıflar Kanunu ve Ar-Ge Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinin bu hafta tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Elitaş, vakit kalması halinde Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda

Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşüleceğini bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Elitaş, MHP'nin Vakıflar Kanunu ile ilgili itirazlarının hatırlatılması ve MHP ile bir uzlaşma sağlanıp sağlanmadığının sorulması üzerine bu yönde bir çalışma olmadığını kaydetti. TBMM çalışmalarını uzlaşma çerçevesinde yapmanın esas olduğunu vurgulayan Elitaş, "Ama uzlaşma onların dediğini kabul etmek değildir. Bir müşterekte buluşursak bu uzlaşma sağlanır" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesiyle ilgili düzenlemenin ne zaman gündeme geleceği sorusu üzerine Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda yüzde 75'lik oranda kabul edilen bir Anayasa değişiklik metninin söz konusu olduğunu belirterek, bundan sonraki sürecin, Cumhurbaşkanı'nın onayına kaldığını ifade etti. Ek 17. maddeyle ilgili değişikliğin, Cumhurbaşkanı'nın onayıyla paralel olarak gündeme geleceğini dile getiren Elitaş, "Birlikte kelime kelime hazırladığımız MHP ile

bunu değerlendireceğiz. MHP ile tekrar biraraya geleceğiz ve bu konudaki kararımızı vereceğiz. Varılan mutabakat işliyor" şeklinde konuştu.

Elitaş, başörtülü kızların Anayasa değişikliğinin ardından üniversitelere alınıp alınmayacağı sorusu üzerine, üniversitelerin bu konuyu özerk anlayışları içinde değerlendirebileceklerini ifade etti. Elitaş, üniversite rektörleri ve senatolarının önlerinde, 1991 yılından 1999 yılına kadar nasıl davrandılarsa öyle davranmaları konusunda engel bulunmadığını dile getirdi. 301. maddeyle ilgili bir soru üzerine Elitaş, 301. madde üzerinde hazırlıkların yapıldığını, konunun yakında Meclis gündemine geleceğini

söyledi.

Elitaş, Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'nın disipline sevkedilip sevkedilmeyeceğine ne zaman karar vereceklerinin sorulması üzerine, Grup Yönetim Kurulu'nun geçen hafta bu konuyu görüşemediğini, görüşmenin bu hafta Perşembe günü yapılacağını açıkladı. Elitaş, Tuna'nın yazılı savunmasını verdiğini de açıkladı.

(ZÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title