Haberler

AK Parti'li Demir Samsun'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Uluslararası Ticaret ve İhtisas Fuarı'nın Samsun için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Milletvekili Mustafa Demir, ihtisas fuarcılığı ve Samsun'a yapılması düşünülen yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Samsun için Uluslararası Fuarcılık, Sergi ve Kongre Merkezi'nin çok yararlı bir alan olduğunu kaydeden Milletvekili Mustafa Demir, "Bu Samsun'un için olmazsa olmazdır. Liman, havaalanı ve demiryolu ne kadar önemliyse, fuarcılıkta o kadar önemlidir. Uluslararası Ticaret ve İhtisas Fuarı buna bağlı olarak kongre merkezinin yapılacağı bir komplekse ihtiyaç vardır. Ben bu konu ile ilgili üzerime düşeni yaptım. Bu konuya kimin emeği geçerse, Samsunlular bunu gelecekte hayırla yad edecektir. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'na büyük iş düşüyor. Bu konuyu başarmamız gerekiyor. Konunun bizlik kısmı hallolmuştur. Bundan sonrası ile alakalı olanlar üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bu işin öncülüğünü Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu yapacaktır. Biz siyaset kurumu ve milletvekilleri olarak yapacağımızı yaptık" dedi.

Liman, havaalanı, üniversite ne anlama geliyorsa, Samsun için Uluslararası Ticaret ve İhtisas Fuarı'nın da o anlama geldiğine vurgu yapan Demir, "Samsun'u marka kent yapacaksak, Kuzey Anadolu'nun dünya ile bağı olan tek kenti ve başı çekecek şehrinde bu olmadan diğerlerini yapamazsınız. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu da sanırım bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna bir açıklama yapacaklardır. Önünde hiç bir engel yok. İstanbul'daki Dünya Ticaret Merkezi'nden daha kapasiteli ve daha çok meşhur olmaya da adaydır. Fuarcılık illaki ülkenin en büyük şehrinde olacak diye bir şey yok. Bunun alt yapısını en iyi şekilde kurar, stratejik gelişmede ön gördüğünüz yerlerde bu yapılırsa, projeye uygulama alanına girdikçe hem ülke içinde hem de dünyada algılanmaya başlar, önemli bir fuar merkezi olur" diye konuştu.

Geçmişte hayali bile düşünülmeyen projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Milletvekili Demir, "Şimdi, bunlardan bir tanesi tersane projesidir. Yapılamayacağı kararı alınmış ve proje rafa kaldırılmıştı. Karadeniz'in en büyük tersane alanını şimdi buraya yapıyoruz. Samsun ile ilgili çok büyük yatırım teklifleri var. Bunlarla ilgili neler yapabiliriz inceliyoruz. Tam yapılabilir kararı çıkmadan bunlarla ilgili açıklamada yapmıyoruz. Çünkü, şu sıkıntıyı yaşıyoruz: Yapılacak projeleri kamuoyu ile paylaşmaya kalktığımızda önüne engel konulmaya çalışılıyor. Mesela sürekli tartışılıyor. Samsun'da kurulacak olan enerji santralleri. Bir kısım insanlar çıkıyor, enerji nedir, santral nedir bilmez, 'bunu istemiyoruz' diyor. Yani milletin sorumluluğunu almış bir milletvekili, santral yapılmasın diye ortaya çıkan kişilerden daha mı az çevreci? Böyle bir şey yok. Türkiye'de Avrupa Birliği sürecindeyiz. Türkiye'nin birçok kriteri Avrupa ile denkleşti. Çevreye zararlı yatırım yapmak artık Türkiye'de mümkün değil. Biz istesek de yaptıramayız. Yani buna karşı çıkan arkadaşlar, 'ülkenin enerjiye ihtiyacı var, bu proje mutlaka yapılmalıdır' deseler bile çevreye zararlı ise yapılmaz" şeklinde konuştu.

Kentte negatif bir atmosfer meydana getirerek gelecek yatırımcıların aklında soru işareti oluşturmaya kimsenin hakkının olmadığına dikkat çeken Demir, "Tersane ile ilgili de çok şey söylendi. Tersanenin çevreye zararı yok mu, var tabi ki. Sanayinin bir bedeli vardır ama belirli kriterleri vardır. Bunun için kabul edilen değerler vardır, edilmeyen değerler vardır. Kabul edilmeyecek değerleri olan yatırımın Samsun'a gelmesi mümkün değildir. Kavak-Havza bölgesinde çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bir yıldır biz onlarla uğraştık. Ya bu yatırımları açıklasaydık. Önüne engeller çıkar diye paylaşmaktan imtina ediyoruz. Başbakanlığa bağlı Yatırım Ajansı var, oraya gelen yatırım taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizzat Samsun'a yönlendiriyor. Başbakanımız, Samsun'u çok önemsiyor. Bunun için Samsun'a çok sayıda yatırımcı ilgi ile bakıyor. Ancak bunlar daha düşünce ve araştırma aşamasında olduğu için kamuoyu ile paylaşmak istemiyoruz. Projeler kesinleşince açıklayacağız. Fakat, birbirimize güvenmeliyiz, birbirimizin emeğini, enerjisini faydalı hale getirmek için daha destekçi olmalıyız" dedi.

(İG-SA) 21.04.2008 15:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title