Haberler

AK Parti'li Çömez'den Avrupa'daki PKK Operasyonuyla İlgili Tespitler

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Son Günlerde Avrupa'da Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Yapılan Operasyonlarla İlgili Tespitlerde Bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, son günlerde Avrupa'da terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili tespitlerde bulundu.

Fransa'nın terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki üssü haline geldiğini ve teröristlerin himaye edildiğini kaydeden Çömez, "Fransa'da PKK'ya karşı yapılan son operasyonların asıl sebebi ise çok başka. Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği, Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı kampanyasını yürüttüğü binanın hemen yanı başında bulunuyor. Buraya çok sayıda PKK'lı terörist ve PKK sempatizanı kişiler geliyor. Geçici tutuklama kararı, seçimlere kadar bu derneğin göz önünde faaliyet yapmasının istenmemesi nedeniyle alındı. Fransa eğer samimi olsa, iltica mahkemelerinde talepleri görülen PKK'lı teröristleri Türkiye'ye iade ederdi. Türkiye artık PKK'yı açıkça himaye eden Avrupa'nın iki yüzlü tutumunu çok iyi anlamalı ve görmeli" dedi.

Çömez, Avrupa'da son zamanda PKK militanlarına karşı planlı operasyonların yapıldığına işaret ederek, operasyonların gerçekçi ve çözümcül olmaktan çok Türk kamuoyunu etkilemeye yönelik sahte operasyonlar olduğunu kaydetti. Özellikle Fransa'da terör örgütü PKK'ya ait bazı evraklara el konmasının, Toulouse kentinde kaçak yaşadıkları gerekçesiyle 10 kişinin gözaltına alınmasının Türk kamuoyunu oyalamaya yönelik olduğunu belirten Çömez, "Avrupa bugün PKK'nın hamiliğini üstlenmiştir" dedi. Bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeni ile binlerce kişinin Strasbourg'da gösteri yaptığını ancak buna engel olunmadığını dile getiren Çömez, terör örgütünün uyuşturucudan ve haraç toplamaktan her yıl milyarlarca dolar para elde ettiğini, Avrupa'nın da buna hala göz yumduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda Kuşadası ve Çeşme'de bombalı terör eylemi yapan PKK'nın şehir eşkıyalarının da halen Fransa'da yaşadığına dikkati çeken Çömez, bu kişilerin Fransız mahkemelerine müracaat ederek iltica talebinde bulunduğunu hatırlattı. Taleplerinde, Çeşme'deki terörist saldırıyı nasıl planladıklarını ve nasıl gerçekleştirdiklerini açıkça anlatmalarına rağmen, Fransa'nın Türk yetkililere hiçbir bilgi vermediğini ve bu kişileri himaye etmeye devam ettiğini belirten Çömez, PKK'nın Karadeniz sorumlusu bir teröristin de Paris'te bir iltica mahkemesine, 3 ay önce müracaat ederek, Türkiye'de yürüttüğü faaliyetleri açıkça itiraf ettiğini anlattı. Çömez, bu teröristin de 3 yıl önce Almanya'da PKK saflarına katıldığını, buradan Kuzey Irak'taki PKK kamplarına geçerek siyasi ve askeri eğitim aldıktan sonra bazı Suriyeli PKK militanları ile Karadeniz bölgesine gönderildiğini bildirdi. Aynı teröristin Trabzon yakınlarında bazı arkadaşlarının yakalanmaları üzerine kaçarak Fransa'ya geldiğini ifade eden Çömez, PKK'nın Karadeniz'le ilgili planlarını detaylı bir şekilde anlatan teröristin himaye edildiğini ve iltica talebinin halen Fransız mahkemeleri tarafından değerlendirildiğini kaydetti. Çömez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yıllardır neredeyse PKK'nın Avrupa'daki üssü haline gelen Fransa'da eylemlere bizzat katıldığını itiraf eden teröristler himaye edilirken, 14 kişi için alınan geçici tutuklama kararı dikkatleri dağıtmaktan öte bir anlam taşımıyor. Fransa'da PKK'ya karşı yapılan son operasyonların asıl sebebi ise çok başka. Ahmet Kaya Kürt Kültür Derneği, Sarkozy'nin Cumhurbaşkanlığı kampanyasını yürüttüğü binanın hemen yanı başında bulunuyor. Buraya çok sayıda PKK'lı terörist ve PKK sempatizanı kişiler geliyor. Geçici tutuklama kararı, seçimlere kadar bu derneğin göz önünde faaliyet yapmasının istenmemesi nedeniyle alındı. Fransa eğer samimi olsa, iltica mahkemelerinde talepleri görülen PKK'lı teröristleri Türkiye'ye iade ederdi. Türkiye artık PKK'yı açıkça himaye eden Avrupa'nın iki yüzlü tutumunu çok iyi anlamalı ve görmeli".

(DA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title