Haberler

AK Parti'li Çetinkaya'dan "Terör" Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Necati Çetinkaya, terör örgütü mensuplarına, adil mahkemelere teslim olmaları çağrısında bulunarak, "Maceranın peşinde koşmak, akıbeti meçhul olan o yanlış yolları takip ederek ülkede sıkıntılar meydana getirmek akıl karı değildir" dedi.

Kurban Bayramı tatilini Afyonkarahisar'da geçiren Çetinkaya, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada AK Parti hükümetinin icraatlarını anlatan Çetinkaya, terör konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Sınır ötesi harekatla birlikte, kanunlara ve nizamlara aykırı hareket edenlerin yanlarına kalmayacağını herkese gösterdiklerini belirten Çetinkaya, dağdaki teröristlere seslenerek, "Gelin adil mahkemelere teslim olun. Anne ve babalarınızın şefkatli ve

merhametli yuva ve kucaklarına koşun. Bırakın kanunlara karşı gelmeyi. Sizleri kandırıyorlar. Bu yanlış yollardan dönülmesi için 221. maddeyi çıkarttık. İşte bu dururken, maceranın peşinde koşmak, akıbeti meçhul olan o yanlış yolları takip ederek ülkede sıkıntılar meydana getirmek akıl karı değildir" diye konuştu. Çetinkaya, şunları söyledi:

"Sevgi, dostluk, kardeşlik ve güçlü Türkiye varken, içeride ve dışarıda hiçbir güç ve kuvvet milli birlik ve beraberliğimizi zedelemeyecek, yok edemeyecek. Buna tevessül edenler şimdiye kadar hak ettiği cevabı aldılar. Bu sefer de bu cevap daha ağır olacaktır. Yol yakınken gelin. En doğru yol, ülkenin kanun ve nizamlarına saygılı olmaktır. Görevimiz, kalkınmayla birlikte Türkiye'de mutlak manada huzuru sağlamak, güvenliği ve asayişi en üst derecede temin ve tesis etmektir."

Bayramlaşma törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve çok sayıda partili katıldı.

(ATA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title