Haberler

AK Parti'li Çelik: Mustafa Kemal Size Patates Soydurmazdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler, Mustafa Kemal hayatta olsa size patates soydurmazdı AK Parti Genel Başkan"...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler, Mustafa Kemal hayatta olsa size patates soydurmazdı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyenler, Mustafa Kemal hayatta olsa size patates soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyorsunuz. Mustafa Kemal'in hayalindeki cumhuriyet; Ergenekon yapılanmasıyla vesayet altına alınmış olan bir cumhuriyet midir? Niçin Atatürk'ü emelleriniz için kullanıp istismar ediyorsunuz" diye konuştu.

Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Bu mahkemeyi ben tanımıyorum, kararlarını tanımıyorum" tavrının hukuk devletinde geçerli olan bir tavır olmadığını savundu. CHP'lilerin böyle bir tavır sergilediğine işaret eden Çelik, "Mahkeme lehinize karar verirse mahkemeyi tanıyorum, aleyhte bir karar çıkarsa ben bu davayı tanımıyorum" şeklinde bir tavır içine girilmesinin gülünç olduğunu söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile birlikte toplam 21 kişi hakkında verilen tahliye kararına değinen Çelik, "Haberal şu anda serbest durumda. Kendi genel başkanını da ziyaret etti. Peki mahkemenin verdiği bu karara göre hukuki işlem tesis etmeyecek misiniz, bu kararı tanımayacak mısınız? Bu çelişkidir. Bu kesinlikle insanı gülünç durma düşürür. Tüm sanıklara ve sanık yakınlarına bu bayram arifesinde geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek isterim" diye konuştu.

-"BU HENÜZ BİTMİŞ BİR SÜREÇ DEĞİLDİR"-

Türkiye'nin yıllardır darbecilerin tehdidi altında olduğunu dile getiren Çelik, söyle konuştu:

"Darbelerden, darbecilerin icraatlarından, devlet içersindeki çete yapılanmalarından, devlet adına yetki kullanan illegal faaliyet gösterenlerin yaptıkları eylemlerden dolayı bu memlekette binlerce ana kuzusu acı çekmiştir. Bunları yok sayamazsınız. Bunları olmamış farz edemezsiniz. Adil yargılanma hakkı herkesin hakkıdır. Bu henüz bitmiş bir süreç değildir. Temyiz aşaması vardır. Yargıtay'a gidecektir. Daha hukuki süreç bitmedi, son nokta konulmuş değil. Bu böyleyken ortalığı velveleye vermenin ve tehditler savurmanın, bu tehditleri savuranları küçültmekten öte faydası yoktur. Silivri'deki sanıkların adil yargılanma hakkını, mahkemenin çabuk sonuçlanmasını aslında engelleyen unsurların başında başta CHP olmak üzere, darbeci baro olarak tanımlanan İstanbul Barosunun mahkemeyi işgal etmesi, mahkeme heyetine sürekli hakaretler yağdırması, mahkeme salonunu terörize etmesi gelir."

-"ORADA YARGILANAN MUSTAFA KEMAL Mİ Kİ"-

Mahkemenin tehditleri göz önünde bulundurarak, mahkemenin selameti, kararların selameti açısından duruşmaya avukatların ve sanıkların dışında kimsenin katılmaması için bir tedbir aldığını anımsatan Çelik, "Avukatlar gidecek mahkeme salonuna "her yer Silivri, her yerde taarruz' diyeceksiniz. Kim kime neyin taarruzunda bulunacak. "Mustafa Kemal'in avukatlarıyız' diye bağıranlar avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size asker olarak patates soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyorsunuz. Mustafa Kemal'in hayalindeki cumhuriyet; Ergenekon yapılanmasıyla vesayet altına alınmış olan bir cumhuriyet midir? Niçin Atatürk'ü emelleriniz için kullanıp istismar ediyorsunuz" şeklinde konuştu.

-"GİZLİ TANIKLARIN HER ZAMAN İTİBARLI KİMSELER OLMASI GEREKMİYOR"-

"Gizli tanığı Şemdin Sakık olan" diye başlayan eleştirilerin olduğunu anımsatan Çelik, şu değerlendirmede bulundu:

"Sanki Şemdin Sakık bütün bu davanın seyrini etkileyecek herkesle ilgili her şeyi söylemiş gibi bir propaganda yapılıyor. Şemdin Sakık, Abdullah Öcalan, Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük ilişkisine dair ve bazı subayların katledilmesine dair tanıklıkta bulunmuştur. Yani Ergenekon-PKK işbirliğine işaret eden bir tanıklığı bunun içinde olan birinin yapması gerekiyordu. Ergenekonculardan ya da PKK'lılardan birisinin yapması gerekiyordu. Sizin beğendiğiniz bir gizli tanık varsa bari emredin mahkeme onu dinlesin. Sonra gizli tanıkların her zaman itibarlı kimseler olması gerekmiyor. Türkiye yargı sistemini yozlaştırmaya, mahkemeyi itibarsızlaştırmaya, mahkeme heyetinin yıldırarak sözüm ona sonuç alacaklarını savunanlar görmüşlerdir ki hakimler, savcılar inandıkları gibi dosyalara, delillere göre karar vermişlerdir."

-"SİZ HALKIN AKLIYLA ALAY MI EDİYORSUNUZ?"-

AK Parti'li Hüseyin Çelik, mahkeme salonunda canı yanan bazı sanıkların "esip gürlemelerinin' o anlık duygusallıkla ifade edilebileceğini belirtirken, "Ergenekoncular tutuklandığından beri Türkiye'de faili meçhul siyasi cinayet yok. Devlet adına infaz, gözaltında kaybolma da yok. Bu bir şey anlatmıyor mu insanlara, siz halkın aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bırakın yargı gerçekten hükmünü versin" dedi.

"Dosyaya hakim olmadan herkes kendine göre bir üfürme yaparsa bu toplumu yel alır. Doğru olmaz" diyen Çelik, sabırla ama asla meşruiyetin dışına çıkmadan herkesin dava sürecini takip edeceğini dile getirdi. Dışarıda gürültü koparanların içeridekilere faydasının olmadığının altını çizen Çelik, "Ülkeye zararları oluyor" diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Çelik Ergenekon'un atipik bir örgüt olduğunu kaydederek, "Kemal Kılıçdaroğlu hala adresini arıyor, kayıt olmak istiyor ya. Diyor ki "ömür boyu birbirleriyle telefonda bile konuşmamış olan, yüz yüze gelmemiş olan, dünya görüşleri zıt olan insanlar nasıl bir araya gelebilir? Yeryüzünde hiçbir örgütün bütün mensupları yüzyüze gelmez, telefonda konuşmaları falan da şart değildir" şeklinde konuştu. Türkiye ayak bağlarından kurtulmaya çalışıyor. Vesayet sisteminden kurtuluyor.

Çelik ayrıca "Biz 'oh olsun' diyenlerden değiliz. Bunu küçüklük olarak görürüz. Keşke bu davaya sebep olan bu ülkede hiç yaşanmasaydı" ifadelerini de kullandı. (ANKA/DEVAM)

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title