Haberler

AK Parti'li Canbey'den suyun israfını önlemek için seferberlik çağrısı

Güncelleme:

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, tek damla suyun bile israf edilmemesi, boşa akmaması için hep birlikte seferberlik yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Canbey, bozulan ekolojik dengenin, biyolojik çeşitliliği azaltarak, gıda güvenliğini tehlikeye soktuğunu, bu durumun gelecekte daha büyük tehlikeleri ve riskleri beraberinde getirdiğini kaydetti.

Canbey, ya gerekli tedbirlerin alınarak gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakılacağını ya da dünyanın sonunun geleceğini ifade ederek, "Son yıllarda küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin de etkisiyle dünyadaki sulak arazilerin yarısı yok oldu. Tedbir alınmazsa 2030'daki su rezervimiz, dünya nüfusunun sadece yüzde 60'ına yetebilecek. 2050'de dünyanın yarısının susuzlukla karşı karşıya kalma riski bulunuyor." dedi.

Gelecekte oluşacak su ihtiyacının karşılanmasının istenmesi halinde, kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi gerektiğini vurgulayan Canbey, şöyle konuştu:

"Biz AK Parti olarak bu hususlarda çalışmaya devam ediyoruz. Mevcut potansiyelimizi daha iyi değerlendirmek için depolama ve diğer tesislere büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla 64 ilimizde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 363 tesis, hizmete alındı. Tarım Bakanlığımız 2021 yılını 'Su ve Sulama Yatırımlarında Hamle Yılı' olarak ilan etti. Son 19 yılda, suya büyük yatırım yapıldı ve Cumhuriyet tarihinde yapılandan iki kat daha fazla baraj hizmete alındı. Tek damla suyun bile israf olmaması, boşa akmaması için hep birlikte bir seferberlik yürütmek zorundayız."

???????

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Canbey Milletvekili Balıkesir AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title