Haberler

AK Parti'li Akyüz'den Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Av. Ali Akyüz, Türkiye'nin AK Parti ile Yükselişe Geçtiğini Belirterek, Bunu Göremeyen Muhalefetin Laf Üretmekten Başka Bir Şey Yapmadığını, "Müflis Tüccar" Gibi Eski Defterleri Karıştırdıklarını, Muhalefetten Doğruya "Doğru", Eğriye "Eğri" Demesini Beklediklerini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Av. Ali Akyüz, Türkiye'nin AK Parti ile yükselişe geçtiğini belirterek, bunu göremeyen muhalefetin laf üretmekten başka bir şey yapmadığını, "müflis tüccar" gibi eski defterleri karıştırdıklarını, muhalefetten doğruya "doğru", eğriye "eğri" demesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla her şeyin yanlış gittiği bir çöküntü döneminden, neredeyse her şeyin doğru istikamette ilerlediği bir yükseliş dönemine geçtiğini kaydeden Akyüz, 40 yıldır siyaset pusulaları krizden, kavgadan, çatışmadan ve istikrarsızlıktan başka bir şey göstermeyenler için bu başarı tablosunun, elbette anlaşılması zor, kabul edilmesi çok daha zor bir tablo olduğunu ifade etti.

Kırk yıla bu milletin hayırla andığı tek bir eser, tek bir hizmet sığdıramayanların, bu dört yıla sığdırılmış büyük değişimi anlamalarını belki de beklememek gerektiğini dile getiren Akyüz, "Bu anlayışlar için siyaset yapmanın tek bir somut eylemi vardır: Laf üretmek. Bu millet on yıllar boyunca onların vaatlerinin sonucunu bekledi, ama sonuç hep koskoca bir sıfır oldu. Fakat hala bunlar bununla bu süreci işletmenin gayreti içerisindeler. Yaptıkları hep aynı şeyler, müflis tüccar hep eski defterleri karıştırır durur. Bunlar da maalesef müflis tüccar gibi" dedi.

Şimdi yıllardan sonra nihayet siyaseti ciddiyetle ele alan, siyasetin rotasını milletin beklentilerine göre saptayan ve Türkiye'nin gecikmiş değişim atılımını kararlılıkla, cesaretle hayata geçiren bir iktidarın varolduğunu açıklayan Akyüz, "Ne parti politikamızda ne de şahsi düşüncelerimizde kötü söze cevap vermek gibi bir üslubumuz yoktur. Biz sadece halka hizmetlerimizi anlatmakla mükellef olmanın bilinci ile hareket ediyoruz. Ama maalesef 'AK Parti yetkilileri susuyor' diye bekleyenlerin beklentisine cevap olsun diye cevap vermek mecburiyetinde kalıyoruz. Bu millet onları tanıyalı, notlarını vereli çok oldu, ama onlar bu milleti kırk yıldır tanıyamadılar, bu milletin beklentilerini, bu milletin hissiyatını öğrenemediler" diye konuştu.

Bugün, "Muhalefet ne yapıyor?" sorusuna cevap bulamadıklarını, çünkü yaptıkları bir şey olmadığını vurgulayan Ali Akyüz, muhalefet etmek demenin, iktidarın politikalarını rasyonel bir şekilde eleştirip, ortaya alternatif projeler, gerçekçi öneriler koyabilmek demek olduğuna değindi. Akyüz, "Muhalefetin görevi, yapıcı katkıda bulunmak, doğruya 'doğru', eğriyi 'eğri' diyebilmektir" diyerek, şöyle devam etti:

"Bugün, yapılan her hayırlı işe karşı çıkan, yapıcı eleştiri yerine karalama ve çarpıtmayı usul haline getiren, demokrasiye güç vermek yerine demokrasi dışı eğilimlere sığınan bir muhalefet anlayışı var. 'Karşındakinin bileğini bükemiyorsan, söyleyecek sözün yoksa, yapıcı bir görüş belirtemiyorsan, siyasetsizlikten, gerilimden medet umacaksın, kriz ve gerilimden besleneceksin' mantığını işletiyorlar. Muhalefet partilerinin bu tavrı, demokrasiyi de, siyaseti de, muhalefet kavramını da zayıflatıyor. Artık millet dediklerinize prim vermiyor, yalanlarınıza iltifat etmiyor. Uyduruk haberlerinize, belgelerinize iltifat etmiyor."

Muhalefetin üslubunu takınmadıklarını, aynı seviyeye inerek Türkiye'ye aynı kötülüğü yapmadıklarını, o üslubu kendilerine yakıştıramadıklarını da söyleyen Akyüz, "Çünkü AK Parti iktidarıyla geçen bu dört yılı aşkın zamanın hikayesi, sadece Türkiye'nin makus talihini değiştiren bu büyük değişimin izlerini değil, geleceğe yön verecek bir yol haritasının da ipuçlarını taşımaktadır. Türkiye'nin artık kaybedecek zamanı yok, elde ettiklerimizin değerini çok iyi bilmek ve gelişmeyi sürekli hale getirmek bizlere düşüyor. İnşallah bu bilinçle, bu ruhla, bu memleket sevdasıyla daha uzun yıllarca inanıyorum ben buna, bu aziz millete hizmet edecek, Türkiye'yi daha güzel yarınlara taşıyacağız."

(AG-SA)

26.03.2007 17:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title