Haberler

AK Parti'li Akgün'den 'Torpil Odası' Açıklaması

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Torpil Odası İstediği Yönündeki İddianın Doğru Olmadığını Belirterek, "Zaman Zaman Meclis'te Grup Yönetim Odalarında İktidar ve Muhalefet Milletvekili Ayrımı Olmaksızın Tüm Milletvekillerinin Bakanlarla Görüşmelerinin Sağlanmasını Önerdim" Dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan torpil odası istediği yönündeki iddianın doğru olmadığını belirterek, "Zaman zaman Meclis'te grup yönetim odalarında iktidar ve muhalefet milletvekili ayrımı olmaksızın tüm milletvekillerinin bakanlarla görüşmelerinin sağlanmasını önerdim" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Akgün yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir gazetenin manşetinde Başbakan Erdoğan'dan torpil odası talebinde bulunduğu yönünde bir haber yayınlandığını hatırlatarak, haberin başlığı ve açıklama şeklinin doğru olmadığını belirtti. AK Parti tarafından 23-25 Kasım günlerinde düzenlenen Kızılcahamam toplantısında milletvekillerinin çeşitli meseleler konusunda görüşlerini dile getirdiklerini kaydeden Akgün, kendisinin de bu görüşmelerde konuşma fırsatı bulduğunu ve halkın ve

memleketin değişik meselelerini gündeme taşıdığını anlattı. Bu sorunlardan birisinin, milletvekillerinin kendilerine ulaşan yol, su, elektrik veya seçim bölgesine ait yatırım taleplerini veya şahsi talepleri, partilerinin grup toplantısında veya Meclis Genel Kurulu'nda bakanların etrafında kümeleşmek suretiyle dile getirmeleri olduğunu ifade eden Akgün, bakanlara bu taleplerin iletilmesinin bazen Meclis Genel Kurulu'nun çalışma düzenini bozacak şekilde ses ve görüntü kirliliğine neden olduğunu kaydetti.

Milletvekillerinin çoğu zaman sorunları ve talepleri iletmek için Genel Kurul'un çalışma saatlerinde bakanlıklarda dolaştıkları için yasama faaliyetlerine katılamadıklarını vurgulayan Akgün şunları kaydetti:

"İşte bu sakıncaların ortadan kaldırılması için, zaman zaman Meclis'te grup yönetim odalarında iktidar ve muhalefet milletvekili ayrımı olmaksızın bakanlarla görüşmelerinin sağlanmasını önerdim. Bu önerim Meclis'in daha sıhhatli çalışması için yapılmış bir öneriydi. Diğer bir önerim de milletvekilleri ve siyaset kurumunu gereksiz yere meşgul eden, çoğu zaman yanlış uygulamalara, haksızlıklara, adaletsizliklere, kamu yönetimini çözmeye neden olan torpil müessesesini tamamen ortadan kaldıracak şekilde

kamudaki tayin, terfi ve yükselme işlemlerinin ojbektif kurallara bağlanması talebiydi. Kanunun esası bu iken haberin veriliş şekli yanlış anlamalara müsait olduğundan olayın şu şekilde gerçekleştiğini bildiririm."

(ZÇ-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title