Haberler

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız: "16 Nisan'da Bir Dönem Geride Kalacak"

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız: "16 Nisan'da bir dönem geride kalacak"KONYA - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Atunyaldız, 16 Nisan'da yapılacak referandumla vesayet odaklarının yok olacağını söyledi.

Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız : "16 Nisan'da bir dönem geride kalacak"

KONYA - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Atunyaldız, 16 Nisan'da yapılacak referandumla vesayet odaklarının yok olacağını söyledi.

TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Atunyaldız, referandum ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Konya il başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Altunyaldız, milletin, idaresinin önünde her zaman vesayet odaklarını gördüğünü belirterek, "Vesayet odakları ne kadar izin verdiyse o kadar yönetim erke hakim olabilmiş. Vesayet odakları, biz izin verdiğimiz kadar yapabilirsiniz demiş. Bazen darbe yapmış. Bazen bildirge yayınlamış. Bazen muhtıra vermiş. Sonunda evet ben vesayet odağıyım milletle milletin yetki verdiği kişiler arasında otorite benim demiş. Sivil bürokrasiyle, askeri cuntayla, yargıyla yönetimin ortağı olduklarını hatta yönetimin sahibi olduklarını ortaya koymuşlardır. İşte 16 Nisan bir dönemin geride kalacağı, yeni Türkiye'nin inşasının milletin iradesinin, gücünün, milletle onun yetki verdiği kişiler arasındaki tüm vesayet odaklarının yok olduğu dönem ve tarihe karıştığı gün olacak" dedi.

"16 Nisan İstikrarın da, kararlı hükumetlerin de adıdır"

Altunyaldız, karar organlarının hızlı hareket edemediği sürece dünyadaki meselelerde baş aktör olma şansı olmadığını da söyledi. Bölgedeki olaylara müdahale edememe durumunda devletin zarar göreceğini kaydeden Altunyaldız, "O yüzden 16 Nisan istikrarında, kararlı hükumetlerin de adıdır. Hızlı hareket edebilmenin. Hızlı karar verebilmenin. Milletle kucaklaşmanın ve küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemenin adıdır. Erkler ayrımının, her şeyin hukukun içinde olduğu yasamanın yargının yürütmenin anayasal çerçevede milletten aldığı iradeyi birinin diğerine tahakkuk etmeden kullandığıdır 16 Nisan" diye konuştu.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanının yaptığı işlemlerin yargı denetiminde olacağını ifade eden Ziya Altunyaldız, "Her türlü düzenleme yargı denetiminde. Yasalar anayasa mahkemesi denetiminde. Bireysel işlemler Türk yargısı denetiminde ve askeri şura kararları tamamı yargı denetiminde. Ülke idaresi sivilleşiyor. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kapanıyor ve anayasa mahkemesinden bu kapanan yargı organlarının temsilcileri düşüyor. Yani idare sivilleşiyor" şeklinde konuştu.

"Türkiye Uzay Ajansının kurulmasıyla ilgili yasa tasarısını komisyondan geçirdik"

Ekonomideki gelişmeler hakkında da bilgi veren Altunyaldız, Türkiye Uzay Ajansının kurulmasıyla ilgili yasa tasarısını komisyondan geçirdiklerini söyledi. Ekonomide ileri teknoloji alanına geçmeye çalıştıklarını belirten Ziya Altunyaldız, "Amacımız, Türkiye'yi ilk 10 ekonomi arasına sokabilmek. Türkiye'nin yüksek teknolojiyi sadece kullanan değil, edinen oluşturan tatbik eden ve onu değere dönüştüren ülke olmasına dönük çalışmaları hızlandırmak. Türkiye'nin dışında uzay ajansı olan 38 ülke var. Uzaya uydu gönderen 12 ülke var. O zaman önümüzdeki hafta itibari ile meclisten geçecek olan bu tasarı ile Türkiye uzay ajansı olan 39. ülke haline gelecek. Uzaya önümüzdeki dönemdeki çalışmalarla amacımız uzaya uydu gönderebilecek duruma gelmek. TÜRKSAT 6A haberleşme uydusunun tamamıyla teknolojisinin ve teçhizatının millileşmesi çalışmasına yönelik kararlılığımız var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ziya Altunyaldız AK Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title